پیام خراسان
آیا جنسیت بر تجربه تنهایی در میانسالی تأثیر دارد؟
يکشنبه 6 بهمن 1398 - 17:02:16
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی افراد طی زندگی خود به تدریج تنهاتر می‌شوند و تفاوت‌های جنسیتی نیز در این تنهایی نقش دارند.

به گزارش نیوز، تحقیقات جدید به بررسی تنهایی در میانسالی و سالمندی پرداخته است و نشان می‌دهد که تنهایی با بالا رفتن سن، افزایش می‌یابد. زندگی انسان با روابط اجتماعی گسترده آغاز می‌شود، اما با گذشت زمان، دوستی‌ها کمتر شده، افراد درگیر زندگی خود می‌شوند و دوستان و آشنایان کمتری پیدا می‌کنند.
محققان اظهار کردند: مسیر تنهایی در میانسالی و سالمندی به جنسیت فرد بستگی دارد، مردان معمولا در دوران میانسالی و زنان در پیری این احساس را بیشتر تجربه می‌کنند.
محقق ارشد این تحقیق تیلمان وون سوست از دانشگاه اسلو نروژ و همکاران وی، اظهار کردند: تنهایی معمولا واکنشی به تناقض بین کمیت و کیفیت مطلوب زندگی اجتماعی و روابط واقعی اجتماعی است.
محققان افزودند: تفاوت جنسیتی در روند تنهایی افراد در سنین مختلف مشاهده می‌شود، زنان از 40 تا 80 سالگی با افزایش مداوم تنهایی روبروهستند و این در حالی است که تنهایی مردان از منحنی یو شکل(U) پیروی می‌کند که بیشترین تنهایی در سن 40 و 80 سالگی است و بین این سنین، کمتر است.
در این مطالعه، بیش از 5000 بزرگسال نروژی مورد سنجش قرار گرفتند و پاسخ سؤوالات آنان درباره نگرش و انتظارات نسبت به پیری بررسی شد. این مطالعه در دو سال 2002 و 2007 انجام شد.
محققان گفتند: "شرایط اجتماعی و محیطی در ایجاد تنهایی در مراحل بعدی زندگی نقش دارد. ناتوانی و نداشتن همسر با میزان بالاتر از تنهایی همراه است."
علاوه بر این، افردای که ویژگی‌های شخصیتی مانند ثبات عاطفی و برون‌گرایی دارند، از تنهایی کمتری در دوران پیری رنج می‌برند.
نتایج این تحقیق درباره پیشرفت تنهایی در طول عمر، در نشریه Personality and Social Psychology ارائه شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/204490/آیا-جنسیت-بر-تجربه-تنهایی-در-میانسالی-تأثیر-دارد؟
بستن   چاپ