پیام خراسان
یک مسوول وزارت جهاد کشاورزی:
پایداری فعالیت‌های آب و خاک نیازمند مشارکت مردم است
دوشنبه 7 بهمن 1398 - 16:59:54
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - گناباد- معاون امور آب کشاورزی معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، موفقیت و پایداری فعالیت‌های آب و خاک و بخش کشاورزی را نیازمند مشارکت و همراهی مردم دانست.

کیومرث نظرپور روز دوشنبه در هفدهمین گردهمایی کمیته فنی قنوات کشور در گناباد افزود: هر زمان از تعامل و مشارکت مردم در طرح‌ها و برنامه‌ها بهره گرفته شده به موفقیت دست یافتیم و در طرح‌های آب و خاک باید با شناخت ظرفیت‌های منطقه‌ای از مشارکت مردم استفاده شود تا بازدهی اقدامات افزایش یابد.
وی خرده مالکی زمین‌های کشاورزی را از مشکلات و چالش‌های مهم این بخش ذکر کرد و ادامه داد: با جلب مشارکت و همراهی مردم و ایجاد تشکل‌های مردمی می‌توان از خرد شدن سهام و این زمین‌ها جلوگیری کرد.
وی گفت: به هر میزان که منابع مالی با مشارکت مردم در اجرای طرح‌های آب و خاک تامین شود وزارت جهاد کشاورزی نیز به همان مقدار اعتبار به آنها اختصاص می‌دهد.
نظرپور همچنین از راه‌اندازی سامانه قنوات کشور با اهداف بایگانی اطلاعات صحیح از قنوات، ثبت سوابق مالی و اعتباری مربوط به قنوات، اشتراک سامانه قنوات با وزارت نیرو، نظارت بر اعتبارات هزینه شده و رتبه بندی و ارزشیابی قنوات در آینده نزدیک خبر داد.
وی افزود: کمیته فنی قنوات کشور با حضور 12 استان دارای قنات با هدف بررسی مسائل و مشکلات و راه‌های احیای قنوات در سال 1392 تشکیل شد.
وی ادامه داد: با توجه به خشکسالی سنوات گذشته و حجم آب مورد نیاز بخش کشاورزی، قنوات از منابع بسیار خوبی برای تامین آب در نقاط مختلف کشور به شمار می‌روند.
دومین روز از هفدهمین گردهمایی کمیته فنی قنوات کشور با حضور مدیران و کارشناسان ستادی آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی و 12 استان دارای قنات در گناباد برگزار شد.
روز نخست این گردهمایی در مشهد برگزار شده بود.
بازدید از قنات جهانی قصبه به عنوان تنها اثر ثبت شده استان خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو و جاذبه های تاریخی گناباد از دیگر بخش‌های این گردهمایی بود.
از مجموع 50 هزار قنات کشور 35 هزار قنات فعال در 12 استان قرار دارند.
16.3 درصد از قنوات کشور معادل 6 هزار و 882 رشته قنات با حجم آب 7.7 میلیون متر مکعب مربوط به استان خراسان رضوی است و 3.12 درصد استحصال آب‌های زیرزمینی در این استان از قنوات است.
در این میان شهرستان گناباد با برخورداری از 599 رشته قنات از جایگاه خاصی در این زمینه برخوردار است که از جمله این قنات‌ها می‌توان به قنات قصبه گناباد اشاره کرد که سه سال گذشته در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسید.
ثبت نظام آبیاری مبتنی بر قنات روستای سنوی گناباد هم سال گذشته در فهرست جهانی سازمان خواروبار سازمان ملل متحد (فائو) ثبت شد.
مرکز شهرستان 90 هزار نفری گناباد در 278 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
برچسب‌ها
علی مراد اکبری گناباد اراضی کشاورزی مشارکت های مردمی قنات ایرانی

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/204682/پایداری-فعالیت‌های-آب-و-خاک-نیازمند-مشارکت-مردم-است
بستن   چاپ