پیام خراسان
مهر گزارش می دهد؛
برگی از خاطرات مردان انقلابی بیرجند/ هر روزمان 22 بهمن 57 است
يکشنبه 20 بهمن 1398 - 11:40:14
خبرگزاری مهر - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند- رشادت های مردم بیرجند در قبل و بعد از انقلاب بر کسی پوشیده نیست به گونه ای که خاطرات زیادی در سینه غیور مردان نهفته بوده و برای حفظ اقتدار نظام، هر روزشان را 22 بهمن 57 می دانند.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: سال‌ها پیش ایران اسلامی به دنبال ظلم و فساد طاغوت روزهای تلخی را سپری می‌کرد. روزهایی که با سال‌ها مبارزه مردم علیه نظام استبدادی سرانجام در بهمن 57 نتیجه داد و حکومت اسلامی جایگزین رژیمی مستبد و خودکامه شد.
بر اساس گزارش‌ها، رژیم پهلوی همانند همه رژیم‌های پیش از خود، رژیمی استبدادی بود که در سال 1304 شمسی در ایران مستقر شد. رضاشاه خود را پادشاه مشروطه خواند و دستاوردهای انقلاب مشروطه را مورد تعرض قرار داد و دوباره بی قانونی را بر ایران حاکم کرد.
مشکلی که رژیم پهلوی در ایران به وجود آورده بود، ایجاد جامعه‌ای بسته و حکومتی مطلقه بود. جامعه‌ای که در آن مشارکت فکری و عملی نبود، آزادی در تمامی ساحت‌ها معنایی نداشت، انتخابات و رقابت در سیاست بازیچه‌ای بیش نبود و جامعه‌ای که تمام تلاش خود را برای کنار زدن دین در عرصه اجتماعی گذاشته بود.
اولین جرقه‌های انقلاب در خراسان جنوبی
سال 55 جرقه‌های انقلاب و ندای ملکوتی امام خمینی (ره) برای لبیک و یاری خواستن به گوش مردم خراسان جنوبی رسید و به این ترتیب دیگر زور و ظلم هم برای جلوگیری از خیزش مردم کار ساز نبود.
پیام انقلاب که برگرفته از مکتب عاشورا بود به مردم بیرجند هم رسید و خان و خان بازی خاندان علم نتوانست جلوی پیوستن مردم خراسان جنوبی را به موج انقلاب بگیرد. بنابراین جوانان و نوجوانان زیادی پای کار آمدند و انقلابی را به پیروزی رساندند که بعد از چهل و یک سال، هنوز آثار و برکات مطلوبش به نقاط مختلف جهان می‌رسد.
اگرچه انقلاب اسلامی در 22 بهمن سال 57 به پیروزی رسید و خیانت‌های و فسادهای طاغوت رخت بست اما دست درازی دشمن بر داشته‌های انقلاب ادامه داشت.
جنگ هشت ساله عراق علیه ایران تنها گوشه‌ای از دشمنی‌ها بود که خون زیادی از جوانان غیور و گهواره نشینان انقلاب را نثار کرد. اگرچه این جنگ هشت سال به طول انجامید اما با فداکاری‌های رزمندگان باز هم هیچ خدشه‌ای به اقتدار و عزت انقلاب و وابستگی مردم وارد نشد.
امروز بعد از گذشت چهل و یک سال از عمر انقلاب، هنوز توطئه‌های استکبار پایان نیافته و روز به روز برای بر هم زدن اقتدار، استقلال و عزت جمهوری اسلامی حریص‌تر می‌شود غافل از اینکه هر روز از عمر مردم غیور ایرانی 22 بهمن 57 است و دشمن نمی‌تواند به اهداف شوم خودش برسد.


`پیام


برگی از خاطرات مردان انقلابی بیرجندی
یک رزمنده هشت سال دفاع مقدس و فعال انقلابی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به عمده فعالیت‌هایش در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب به دلیل یک سخنرانی در محفل دعای ندبه پیگرد ساواک قرار گرفتم و به زاهدان اعزام شدم.
عبدالله گرجی با بیان اینکه در آنجا به انجام فعالیت‌های انقلابی و برنامه‌های رضوی پرداختم، افزود: این فعالیت‌ها تا شروع انقلاب و حرکت چله‌های شهدای شهرستان‌های تبریز و مشهد شروع شد.
وی با اشاره به حضور خود در راهپیمایی‌ها ادامه داد: من هم در زاهدان روی ماشین می‌نشستم و شعارها می‌دادم و گاهی به بیرجند هم می‌آمدم.
گرجی اظهار کرد: قبل از انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای در تبریز تبعید بودند و با شهید مزاری خدمت ایشان می‌رفتیم و از توصیه‌ها و راهنمایی‌هایشان استفاده می‌کردیم.
هدف مبارزه‌ها، نجات مردم از شر طاغوت بود
وی که بعد از انقلاب در پست‌های خدمتی زیادی مشغول فعالیت بوده است، افزود: بعد از پیروزی انقلاب در راهپیمایی‌ها و محافل شهدا به طور مستمر شرکت می‌کردم.
این رزمنده دفاع مقدس با اشاره به جنگ هشت ساله عراق علیه ایران بیان کرد: طی این مدت در سه نوبت به جبهه‌های نبرد اعزام شدم و به مدت 10 ماه و نیم در غرب و جنوب حضور یافتم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه فعالیت‌های شما و دیگر جوانان طی این ایام ریشه در چه اصلی داشت که مردم را پای کار می‌آورد، گفت: قبل از انقلاب به دلیل محدودیت در حسینه بیرجندی‌های زاهدان و یک کتابفروشی در بازار فعالیت می‌کردم و در جلسات بانوان منبر می‌رفتم.
گرجی اظهار کرد: بعد از آشنایی با شهید مزاری، برای خدمت به مکتب اسلام و رویایی با ظلم فعالیت داشتم.
وی با تاکید بر اینکه در این برنامه‌ها سعی داشتیم از شر طاغوت نجات پیدا کنیم، ادامه داد: با وجود فشارها و فسادهای موجود در آن زمان، بسیاری از افراد انقلابی برای نجات از شرایط موجود فعالیت‌های عمومی و خصوصی داشتند.
مردم تحمل تحقیر شدن از سوی طاغوت را نداشتند
گرجی با اشاره به تحقیر شدن مردم انقلابی توسط طاغوت اظهار کرد: اگرچه مردم مسلمان نماز می‌خوانند و مساجد باز بود اما آزادی که اسلام می‌خواست، نبود.
این فعال انقلابی ادامه داد: حقارت‌ها به حدی بود که تیمسار ایرانی باید در مقابل گروهبان آمریکایی تعظیم می‌کرد که تحقیر زیادی می‌شدیم.
وی ادامه داد: انجام کاپیتولاسیون هم تحقیر مملکت بود بنابراین امام (ره) در سال 42 قیام کردند و با سخنرانی کوبنده‌ای در مدرسه فیضیه این امر را محکوم کردند که تبعید شدند.
گرجی با بیان اینکه ملت ما را متوحش می‌دانستند و از ما حق توحش می‌گرفتند، افزود: معلمین آمریکایی را می‌فرستادند تا جوانانی غیر انقلابی تربیت شود.
این فعال انقلابی با بیان اینکه مردم به ویژه جوانان تحمل این حقارت‌ها را نداشتند و دست به مبارزه می‌زدند، اظهار کرد: عده‌ای که سرسپرده جهان خواران بودند، مرفه بوده و عده‌ای در تنگناها، حقارت و بدبختی قرار داشتند.
وی ادامه داد: خوشبختانه با هوشیاری مردم و رهبری‌هایی مقتدر، انقلاب به پیروزی رسید و جمهوری اسلامی در اقتداری وصف ناشدنی به جهان معرفی شد.
گرجی با بیان اینکه دشمن همواره برای رسیدن به رویاهایش تلاش می‌کند، بیان کرد: بر ما وظیفه است در عصر کنونی با عمل به بیانیه گام دوم انقلاب ، برنامه تاس دشمن را خنثی کنیم.


`پیام

دشمن چشم دیدن عزت انقلاب را ندارد
غلامرضا ابراهیم زاده از دیگر فعالان انقلابی و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در شهر اطلاعیه پخش می‌کردم.
وی با بیان اینکه تمام فعالیت‌های انقلابی به خاطر نظام و مبارزه با فساد انجام می‌شد، افزود: رژیم طاغوت تحقیرهای زیادی را متحمل ملت می‌کرد و نمی‌توانستیم این حقارت‌ها را تحمل کنیم.
ابراهیم زاده با اشاره به جنگ هشت سال دفاع مقدس بیان کرد: طی چهار سال حضور در جبهه‌های نبرد، همواره برای حفظ اقتدار نظام تلاش کردم.
وی با بیان اینکه دشمن چشم دیدن عزت ایران و انقلاب را ندارد، گفت: امروزه توطئه‌های زیادی توسط دشمن علیه ایران انجام‌می شود که با هوشیاری ملتی انقلابی خنثی می‌شود.
اگرچه استکبار از سال‌ها پیش به دنبال شکستن سد وحدت مردم ایران، از بین بردن استقلال و نابودی انقلاب است اما با وجود جوانانی انقلابی و ملتی همیشه بیدار، همواره رویاهایش کابوس خواهد شد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/208663/برگی-از-خاطرات-مردان-انقلابی-بیرجند--هر-روزمان-22-بهمن-57-است
بستن   چاپ