پیام خراسان
رفتار مصرف‌کننده، عاملی مهم در کاهش زباله‌های مواد غذایی
يکشنبه 27 بهمن 1398 - 14:00:20
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مواد غذایی در سراسر جهان، بیش‌ازحد معمول، به زباله تبدیل می شوند و رفتار مصرف‌کنندگان جورچین گم‌شده در حل این معماست.

مصرف‌کنندگان مواد غذایی در سراسر جهان، بیش از دو برابر آن چیزی که تصور می‌کنند، مواد غذایی را هدر می‌دهند.
ضایعات مواد غذایی منجر به اتلاف منابعی همچون آب و نیروی کار می‌شوند و تقریبا 10 درصد انتشار گازهای گلخانه‌ای را نیز تشکیل می‌دهند.
سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد(فائو) در سال 2005 اعلام کرد: حدود یک‌سوم مواد غذایی به هدر می‌رود. به نظر می‌رسد این گزارش نقش مهمی در کاهش پسماندهای مواد غذایی به‌عنوان یکی از اهداف توسعه پایدار جهان داشته باشد.
البته در این گزارش، رفتار مصرف‌کننده در نظر گرفته نشده و تنها عرضه مواد غذایی موردنظر بوده است.
در این تحقیق، محققان بررسی کردند که چرا و چگونه سرمایه‌های مصرف‌کننده ممکن است بر روی تولید ضایعات مواد غذایی تأثیر داشته باشند.
محققان معتقدند که ثروت نیز ممکن است بر تولید ضایعات مواد غذایی تأثیر داشته باشد.
فائو در سال 2015 زباله‌های غذایی را 214 کیلوکالری در روز برای هر شخص تخمین زد.
در حال حاضر، در سراسر دنیا حدود 1.4 میلیارد تن زباله مواد غذایی (تغذیه بیش از 2 میلیارد نفر در هرسال) تولید می‌شود که تقریبا یک‌سوم مواد غذایی جهان است.
این آمار برای نشان دادن ضایعات مواد غذایی در سراسر جهان مورداستفاده قرار می‌گیرد و تنها عرضه را نشان می‌دهد و رفتار مصرف‌کننده را در نظر نمی‌گیرد.
البته به نظر می‌ رسد این تخمین برای ضایعات مواد غذایی در خانه با اصل آن مغایرت داشته باشد.
محققان اظهار کردند: زمانی که هزینه‌های روزانه مصرف‌کننده به 6.70 دلار برسد، تولید زباله به‌سرعت افزایش می‌یابد، اما بعدازآن با سرعت آهسته‌تری رشد خواهد داشت.
در کشورهای کم‌درآمد، بیشترین عامل از دست رفتن مواد غذایی محدودیت برداشت محصول، مشکل در ذخیره‌سازی، نقص در حمل‌ونقل، فرآوری یا زیرساخت‌هاست.
در مناطقی با درآمد متوسط و بالا، بیشتر ضایعات مرتبط با سوپرمارکت، رستوران یا خانه‌هاست.
میوه و سبزی با 50 درصد، بیشترین ضایعات را دارند و بعدازآن، غلات با 30 درصد، ماهی 35 درصد و دانه‌های روغنی، گوشت و لبنیات قرار گرفتند.
گزارشی در سال 2014 نشان داد که ایالات‌متحده سالانه 133 میلیارد پوند مواد غذایی را به هدر می‌دهد و این ضایعات شامل 31 درصد از مواد غذایی سالانه است.
این نتایج نشان می‌دهد که کاهش زباله در سطح جهانی نیازمند به کاهش سطح بالای ضایعات در کشورهایی با درآمد بالاست و این روش می‌تواند از افزایش سریع زباله در کشورهایی با درآمد پایین و متوسط که ثروت در آن‌ها در حال افزایش است، جلوگیری کند.
زباله‌های مواد غذایی کشورهایی با درآمد متوسط و روبه پایین، زمانی که به سطح معینی از ثروت برسند، بسیار سریع افزایش خواهد یافت.
نتایج این بررسی در نشریه PLoS One ارائه‌شده است.
منابع:
healthday.com
mescience.com
newscientist.com
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/209939/رفتار-مصرف‌کننده،-عاملی-مهم-در-کاهش-زباله‌های-مواد-غذایی
بستن   چاپ