پیام خراسان
نجات منابع طبیعی با همت مردم
دوشنبه 28 بهمن 1398 - 14:11:47
ایسنا - اجتماعی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان جنوبی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خوسف گفت: 350 پشته خاکی و بذرپاشی دو هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی شهرستان خوسف به همت روستاییان این شهرستان اجرایی شد که در نوع خود در استان کم نظیر است.

مهدی کرباسچی، امروز دوشنبه 28 بهمن، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اجرای پروژه‌های آبخیزداری در شهرستان خوسف و نتایج خوبی که این طرح‌ها در پی داشته است، مردم این شهرستان را بیشتر به پروژه‌های منابع طبیعی ترغیب کرده است.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به استقبال بی نظیر مردم از پروژه‌های منابع طبیعی در حوضه‌های آبخیزداری و احیای مراتع، افزود: علاوه بر پروژه‌های آبخیزداری که به ما ابلاغ شده است و در حال انجام آن‌ها هستیم، تقاضای زیاد مردم باعث شد پروژه‌هایی را نیز به صورت مشارکتی انجام دهیم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خوسف بیان کرد: در اجرای طرح‌های مشارکتی منابع طبیعی شهرستان بحث‌های نظارتی، دهیاری تامین نیروی کار و فرمانداری تجهیزات لازم را تامین کرده است.
وی اظهار کرد: هر جایی که مردم برای اجرای عملیات آبخیزداری تقاضا داشته باشند کارشناسان منابع طبیعی آن مکان را بررسی می‌کنند و تا تامین منابع مورد نیاز و انجام مطالعات دقیق با بررسی‌های انجام شده بدون هیچ هزینه‌ای با مشارکت فرمانداری چند آب بند و یا پشته خاکی در آن عرصه اجرا می‌کنیم.
کرباسچی با بیان اینکه ایجاد این پشته‌های خاکی در کنترل سیلاب و حتی تثبیت خاک موثر بوده است، تصریح کرد: این امر یکی از اقدامات انگیزشی در شهرستان است که نشان از توجه ویژه مردم به آبخیزداری دارد.
وی همچنین از پروژه مشارکتی دیگری در این شهرستان خبرداد که در سال گذشته منجر به اجرای عملیات بذر پاشی در دو هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی خوسف شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خوسف گفت: برای سال 98 نیز روستاییان خوسف اعلام آمادگی کردند و ما نیز به همت آن‌ها تا کنون عملیات بذر پاشی را در 3500 هکتار از عرصه‌های این شهرستان انجام داده‌ایم.
کرباسچی اظهار کرد: در اجرای هلالی‌ها و بذرپاشی نیز ماشین‌آلات توسط فرمانداری شهرستان مشارکت و اجرای عملیات توسط مردم منطقه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه مردم در این شهرستان در کنار منابع طبیعی هستند و در همه آنچه باعث شود مرتع احیا و رواناب کمتری از دسترس خارج شود احساس مسئولیت دارند، تصریح کرد: بذرپاشی تا انتهای فصل ادامه داد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خوسف بیان کرد: یکی از روش‌های مهم سازگاری با خشکی و جلوگیری از روند بیابانزایی، استفاده مفید از منابع آب است و باید سعی کرد تا حد ممکن از ریزش‌های جوی و جریان‌های سطحی به نحو مطلوب استفاده شود.
کرباسچی، مدیریت آب، استفاده از رواناب‌های سطحی، حفظ، توسعه و تقویت پوشش گیاهی را از اهداف اجرای طرح هلال آبگیر در عرصه‌های منابع طبیعی خوسف عنوان کرد.
وی یادآور شد: هلالی‌ها علاوه بر پوشش گیاهی و تامین علوفه دام از نظر زیست محیطی مهم است چراکه از فرسایش بادی جلوگیری کرده و باعث تغذیه سفره‌های آب زیر زمینی می‌شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/210108/نجات-منابع-طبیعی-با-همت-مردم
بستن   چاپ