پیام خراسان
دبیر علمی کنگره تغذیه بالینی ایران مطرح کرد؛
شیوع بالای سوءتغذیه در بیماران بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه
دوشنبه 28 بهمن 1398 - 18:37:47
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی دبیر علمی کنگره تغذیه بالینی ایران گفت: شیوع سوءتغذیه در بیماران بستری در بیمارستان‌ها به خصوص مراقبت‌های ویژه بسیار بالا است و بیش از 50 درصد بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه ما دچار سوء تغذیه هستند.

عبدالرضا نوروزی امروز 28 بهمن در همایش تغذیه بالینی ایران که در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: سومین کنگره بین‌المللی تغذیه بالینی ایران از 28 تا 30 بهمن به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می‌شود. در این کنگره مهمانانی از آسیا و اروپا که در زمینه تغذیه به خصوص تغذیه بیمارستانی فعالیت‌هایی انجام دادند، دعوت شده تا همه دستاوردهای پژوهشی و بالینی خود را ارائه دهند.
وی افزود: هدف اصلی و شعاری که ما برای این کنگره انتخاب کردیم مبارزه با سوءتغذیه در بیماران بستری در بیمارستان است. طبق پژوهش‌هایی که ما در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در طی سال‌های اخیر انجام دادیم، متوجه شدیم که شیوع سوءتغذیه در بیماران بستری در بیمارستان‌ها به خصوص مراقبت‌های ویژه بسیار بالا است و بیش از 50 درصد بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه ما دچار سوء تغذیه هستند.
این عضو هیأت مدیره انجمن تغذیه بالینی ایران بیان کرد: در بخش‌های عادی مانند داخلی، شیوع سوءتغذیه حدودا 35 درصد است و بیمارانی که دچار سوءتغذیه هستند نیاز به برنامه‌های تغذیه‌ای برای بهبود وضعیت خود دارند. ما باید بدانیم که سوءتغذیه چه اثری در زمینه بستری این بیماران در بیمارستان دارد. بیمارانی که دچار سوءتغذیه هستند مدت طولانی‌تری در بیمارستان بستری هستند، میزان عفونت‌های بیمارستانی در این افراد بیشتر دیده می‌شود، بهبود زخم این بیماران دیرتر صورت می‌گیرد و ما نیازداریم که برنامه‌ریزی‌هایی برای بهبود این افراد شکل بگیرد.
رضا رضوانی، متخصص علوم تغذیه در ادامه این همایش اظهار کرد: هدف نظام‌های بهداشتی و درمانی ارائه محصولی به نام سلامتی است که مانند هر محصول دیگر این خدمت نیازمند استانداردهایی با به‌کارگیری اصول و شاخص‌های معتبر علمی است. پیشرفت روز افزون علوم پزشکی و به‌روزکردن سریع دستورالعمل‌ها و روش‌های درمان نیاز به بازنگری دقیق و پیوسته استانداردها دارد.
این متخصص علوم تغذیه خاطر نشان کرد: ارائه خدمات پزشکی نیاز به اندازه‌‎گیری کیفیت برای جلب اطمینان و کسب رضایت جامعه دارد. قضاوت در زمینه عملکردها، تامین و مدیریت مصرف منابع محدود، توجه به حقوق متقابل درمانگر و بیمار نیاز به تدوین این استانداردها را بالا می‌برد. استانداردهای خدمت و همچنین تصمیم گیرندگان و متولیان بهداشتی و درمانی نیز کمک خواهد کرد تا به صورت نظام‎مند به توسعه و پایش خدمات اقدام نموده و از این طریق آن‌ها را به اهدافی که از ارائه خدمات سلامت دارند نائل کند و به نیازهای مردم و جامعه پاسخ دهند.
رضوانی گفت: علاوه بر تدوین استانداردها، نظارت بر رعایت این استانداردها نیز حائز اهمیت است و می‌تواند موجب افزایش رضایت‌مندی بیماران و موجب افزایش کیفیت و بهره‌وری نظام ارائه خدمات گردد. بنابراین طراحی و تدوین استانداردهای مناسب برای خدمات سلامت در زمره مهم‌ترین ابعاد مدیریت در بخش سلامت به شمار می‌آید.
وی افزود: در کشور ما نیاز به وجود و برقراری استانداردهای ملی در بخش سلامت به خوبی شناخته شده و با رویکردی نظام‌مند و مبتنی بر بهترین شواهد در حال تدوین است. بخش مراقبت‌های ویژه هر بیمارستانی بالاترین، گران‌ترین و تخصصی‌ترین بخش خدمات درمانی محسوب می‌شود و موفقیت این سطح تنها با یک کار گروهی و فوق تخصصی و توانمند میسر است. تغذیه یکی از اساسی‌ترین خدمات مورد نیاز بیماران بخش مراقبت‌های ویژه است. تدوین و بازنگری استانداردهای تغذیه بیماران بخش مراقبت‌های ویژه به گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد محول شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/210170/شیوع-بالای-سوءتغذیه-در-بیماران-بستری-در-بخش‌های-مراقبت‌های-ویژه
بستن   چاپ