پیام خراسان
خطرناک‌تر از کرونا برای همه مردم
سه شنبه 6 اسفند 1398 - 10:20:32
ایرنا - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - روانشناسان معتقدند که جو روانی ایجاد شده ناشی از کرونا به مراتب خطرناک‌تر از ویروس آن است و توصیه آنها توجه به بهداشت روان در مقابله با کرونا است.

این روزها شیوع ویروس کرونا که از کشور چین شروع شد و به سرعت در حال گسترش در همه نقاط دنیا است و آماری که روزانه از تعداد مبتلایان و فوت‌شدگان ناشی از این بیماری در ایران اعلام می‌شود چنان وحشت و اضطرابی را در میان مردم بوجود آورده که سلامت روح و روان آنان را به خطر انداخته این درحالی است که همه اقدامات و تدابیر لازم با هدف پیشگیری و کاهش خطر ناشی از کرونا در شهرهای مختلف کشور بکار گرفته شده است.
استرس و ترس ناشی از بیماری‌های واگیردار از جمله کرونا می‌تواند به سرعت در جامعه شیوع پیدا کند و به حالت اپیدمی برسد که این موضوع بر ضعف ایمنی بدن اثرگذار است و می‌تواند فرد را مستعد ابتلا به انواع بیماری‌ها کند درحالی که یک بیماری را می‌توان با همراهی و هم‌افزایی مردم و مسوولان مهار کرد.
یک روانشناس در خراسان جنوبی با اشاره به ترس به وجود آمده از شیوع ویروس کرونا گفت: قوی‌ترین راه مراقبت از بدن تفکرات قوی باورهای مثبت و مدیریت دنیای درونی ما است.
حسین امینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر لزوم اقدامات پیشگیرانه برای کاهش آسیب‌های روانی و جسمی ناشی از بیماری کرونا تاکید کرد و افزود: بسیاری از رویدادهای زندگی می‌تواند بر سلامت و بهزیستی انسان تاثیر گذارد که برخی از این رویدادها را می‌توان کنترل کرد اما عده‌ای نیز قادر به کنترل چنین رویدادهایی نیستند.
وی ادامه داد: با مدیریت صحیح و اقدامات پیشگیرانه می‌توانیم ضمن حفظ شایستگی امید و کارآمدی خودمان با تقویت سیستم دفاعی و ایمنی بدن و کاهش استرس و نگرانی‌های ناشی از آن زمینه کاهش آسیب را فراهم کنیم.
مدیر مرکز مشاوره امین درباره مهمترین راهکارهای کاهش استرس و نگرانی با توجه به شروع بیماری کرونا نیز گفت: احساس غم و استرس، نگرانی در هنگام هر نوع بحران در حد منطقه و متعادل امر طبیعی است ولی اگر این استرس و نگرانی‌ها تشدید و افراطی شود خود زمینه آسیب‌های جدی و فراتر از بیماری را می‌تواند به دنبال داشته باشد.
از دیدگاه این روانشناس استرس و تنش پدیده‌ای است که می‌تواند تقریباً تمامی فعالیت‌های عصبی و غدد درون‌ریز را تحت تاثیر قرار دهد به گونه‌ای که تمام تغییرات ناشی از استرس می‌تواند تعادل و پایداری بدن را به هم زده و منجر به نابسامانی‌های در سیستم ایمنی بدن شود.
امینی با بیان اینکه استرس منجر به افزایش ترشح هورمون ها در بدن می‌شود افزود: این هورمون‌ها نقش مهمی در کاهش پاسخ ایمنی و دفاعی و تضعیف آن در بدن دارند لذا مدیریت صحیح استرس به عنوان یکی از اصول خود مراقبتی نقش بسیار موثری در حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن برای محافظت در مقابل بیماری‌ها دارد.
وی با اشاره به راهکارهایی برای مدیریت استرس و نگرانی‌ها در شرایط فعلی اظهار داشت: مردم باید به دنبال اطلاعات صحیح و موثق که در زمینه آگاه‌سازی و رعایت احتیاط‌های لازم برای پیشگیری منطقی کمک می‌کند باشند.
این مدرس دانشگاه با یادآوری این نکته که بیماری کرونا از نظر ابتلا، میزان و شدت تلفات خطرناک‌تر از آنفلوانزا نیست بیان کرد: تنها باید مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی را با توجه به سرعت انتشار آن جدی گرفت.
وی افزود: تجزیه و تحلیل اتفاق‌ها با چشم انداز وسیع‌تر و عمیق‌تر باید مد نظر باشد به طور مثال با بررسی اینکه چند درصد جامعه دچار بیماری کرونا می‌شوند و از این تعداد چند درصد قابل درمان نیستند؟ متوجه می شویم که آمار و احتمال آنقدر پایین است تا بتوانیم بر نگرانی‌های خود غلبه کنیم.
امینی همچنین توصیه کرد: مردم باید نگرانی و فشار روانی خود را با کاهش زمان دنبال کردن اخبار از رسانه های مختلف در خصوص بیماری که سبب ترس و وحشت در آنها شده مدیریت کنند.
وی با تاکید بر اینکه قوی‌ترین راه مراقبت از بدن تفکرات قوی، باورهای مثبت و مدیریت دنیای درونی است گفت: از پیگیری اخبار و اطلاعات بیماری کرونا در فضای مجازی که معمولا غیر واقعی، ضد نقیض، حدس و گمان ، غیررسمی و تنش زا است به طور جدی باید پرهیز کرد.
مشاور خانواده و ازدواج، گذراندن وقت با خانواده و تقویت رفتارهای صمیمی و عاطفی را در کنار افزایش فعالیت‌های آرام‌بخش در طول روز برای کاهش استرس موثر دانست و افزود: ورزش و پیاده روی در مکان‌های باز ، مناسب و استراحت کافی در دوری از موقعیت‌ها و افراد استرس‌زا و منفی‌نگری و جمع‌های پرتنش نیز موثر است.
وی با اشاره به لزوم پذیرش اینکه همه چیز در کنترل ما نیست یادآور شد: تمرکز و مدیریت در چیزهایی که در کنترل انسان است و داشتن یک زندگی عادی از راه های مدیریت استرس در شرایط فعلی محسوب می‌شود.
امینی همچنین توصیه کرد؛ از صحبت نکردن در خصوص اخبار بد و تنش زای بیماری کرونا در حضور کودکان با توجه به حساسیت آن‌ها و آثار مخربی که در روحیه و آینده آنان ایجاد می کند پرهیز شود.
وی ضمن تاکید بر تصمیم نگرفتن در شرایط بحرانی و متغیر گفت: از دارو بدون تجویز پزشک نیز نباید استفاده کرد.
مدیر مرکز مشاوره امین ابراز امیداواری کرد در کنار رعایت کامل توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری کرونا، با توکل به خدا و رفتارهای آرام بخش متناسب با شخصیت و باورهای خودمان از جو روانی ایجاد شده در جامعه عبور کنیم.
وی همچنین تلاوت قرآن، دعا، شعرخوانی و موسیقی آرامش بخش را مبارزه با سختی‌ها و فشارها از جمله شرایط فعلی جامعه موثر دانست.
شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته (آذر/دی) از کشور چین آغاز شد و براساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، تاکنون 78 هزار و 866 نفر به این ویروس مبتلا شده و 2 هزار و 592 نفر جان خود را از دست داده‌اند که بیشتر آنان در چین بوده‌اند.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته بر اساس آخرین آمار، تعداد تلفات بیماری کرونا در ایران را 12 و تعداد مبتلایان را 64 نفر اعلام کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم روز گذشته گفت: خوشبختانه تاکنون هیچ مورد ابتلا و یا مشکوک به کرونا در استان خراسان جنوبی مشاهده نشده، اما این به معنی ایمن بودن در مقابل این ویروس نیست.
محمد دهقانی فیروزآبادی افزود: افرادی که دچار علائمی شبیه بیماری آنفلوآنزا هستند حتی‌الامکان سعی کنند به منظور جلوگیری از ابتلای سایرین و هم به منظور بهبود سریع‌تر، از منزل خارج نشوند.
این بیماری اگرچه واکسن و درمان خاصی ندارد اما قابل پیشگیری است و به‌ راحتی و با راهکارهای ساده می‌توان از شیوع و ابتلا به این کرونا جلوگیری کرد؛ مردم باید از تردد و تماس‌های غیرضروری و حضور در اجتماعات پرهیز کنند، فاصله منطقی را با همه افراد (یک متر) رعایت کرده و روبوسی و دست دادن‌ را کنار بگذارند.
شستن مداوم دست‌ها با مایع دستشویی یا ضدعفونی کننده یکی از بهترین راهکارها برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا است.
برچسب‌ها
ویروس کرونا خراسان جنوبی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
پروندهٔ خبری
کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/212577/خطرناک‌تر-از-کرونا-برای-همه-مردم
بستن   چاپ