پیام خراسان
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور:
با افراد حقوق‌بگیر نمی‌توان نوآوری ایجاد کرد
سه شنبه 6 اسفند 1398 - 13:01:29
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: نوآوری از فردی حقوق‌بگیر ایجاد نمی‌شود، نوآوری از شرکتی خارج می‌شود که تمام زندگی خود را می‌گذارد و فکر می‌کند تا مساله‌ای را حل کند.

سورنا ستاری امروز، 6 اسفندماه، در مراسم رونمایی از دانش فنی و تولید فیلم‌های چندلایه فرآورده‌های تزریقی و ملزومات دیالیز صفاقی تولید داخل که در شرکت داروسازی ثامن برگزار شد، اظهار کرد: حرکت جدید داروسازی ثامن حرکت ارزشمندی است، حمایت شرکت‌های بزرگ از شرکت‌های دانش‌بنیان و در اختیار قرار دادن بازار به آن‌ها، اتفاقی است که همیشه روی آن‌ تأکید داشتیم و در معاونت از این حرکات حمایت می‌کنیم.
وی افزود: با این کار بازار بزرگی در اختیار شرکت و کشور قرار می‌گیرد، ما بازارهای نهفته زیاد داریم، چنین سیستمی می‌تواند توسعه شدیدی در حوزه سموم‌سازی و اقلام درمانی داشته باشد.
ستاری ادامه داد: باید بدانیم نوآوری کسی که به او حقوق می‌دهیم تا فکر کند، پایین است، نوآوری از فردی حقوق‌بگیر ایجاد نمی‌شود، نوآوری از شرکتی خارج می‌شود که تمام زندگی خود را می‌گذارد و فکر می‌کند تا مساله‌ای را حل کند. نوآوری از فردی سرمی‌زند که در مسئله غرق شود و 24 ساعته به موضوع فکر کند. این نوآوری‌ها حاصل این است که شرکت‌هایی را درگیر می‌کنیم که زندگی آن‌ها درگیر می‌شود و برای اینکه به بازار بزرگ‌تر و سود بیشتر برسند، فکر می‌کنند، این روش مؤثرتری است.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با بیان اینکه «5 هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف و هزاران استارت‌آپ و جوان تحصیلکرده‌ داریم که تیمی ایجاد کرده و روی موضوعی کار می‌کنند»، عنوان کرد: این‌ها منشاء نوآوری‌ها هستند که می‌توانند در صنعت وارد شده، بازارسازی کرده و بازار بزرگی ایجاد کند. با این تکنولوژی شما رقیب می‌شوید و می‌توانید بازارهای اطراف را بگیرید.
وی بیان کرد: ما مزیت‌های زیادی داریم، در حوزه پزشکی و حوزه بیوتک در منطقه بی‌نظیر بوده و قدرت اول منطقه هستیم. ما 22 داروی بیوتک تولید می‌کنیم که ترکیه به عنوان رقیب علمی ما، یک دارو را تولید نمی‌کند. بیش از 600 شرکت در حوزه بیوتکنولوژی داشته و در آسیا رتبه سوم بیوتک را داریم. از این پتانسیل باید برای بازارسازی و صادرات شرکت‌ها استفاده‌ کنیم، این قدرت جمهوری اسلامی است و داروهای ما باید در شرکت‌های اطراف توسعه پیدا ‌کند، اکنون عدد قابل توجهی از بازار دارویی افغانستان را در دست داریم.
ستاری خاطرنشان کرد: همیشه محدودیت‌ها برای ما ابتکاراتی ایجاد می‌کند و نوآوری زاییده محرومیت و تحریم‌ها است. این حوزه با وجود تحریم روی پای خود می‌ایستد و کار می‌کند. 50 تا 60 درصد صادرات حوزه دانش‌بنیان ما در حوزه بیوتکنولوژی اتفاق می‌افتد، بازار عظیمی در این حوزه پیش روی ما است. اگر زمینه کار برای شرکت‌هایی که این بازار را پیدا می‌کنند، وجود داشته باشد، می‌توانند جای شرکت‌های بزرگ آمریکایی محصول دهند.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: ما آمادگی داریم به هر شکلی که داروسازی ثامن علاقه دارد، در این حوزه وارد شود، پارک علم و فناوری و مرکز نوآوری بزنند که جوانان بتوانند نوآوری‌های خود را در آنجا پیاده‌سازی کنند. این بچه‌ها فوق‌العاده هستند، اگر می‌خواهید نخبگان شما در این استان و شهر بمانند و برای مردم خدمت‌کنند، راهش این است که جلوی پای آن‌ها را صاف کنید. مرکز نوآوری داشته باشید و مسائل را به این جوانان بدهید تا حل کنند.
وی اضافه کرد: در بحث دانش‌بنیان کمبود شرکت، نفر و نیروی انسانی متخصص نداریم، ما فوق‌العاده هستیم و در برخی شاخص‌های نیروهای انسانی رتبه دو و سه دنیا را داریم. باید این جوانان متخصص را قدر بدانیم، راه آن نیز صاف کردن جلوی پای آن‌ها است، حل مشکلات را به گردن این جوانان بگذارید. ما در معاونت ریاست‌جمهوری آمادگی داریم ریسک سرمایه‌گذاری‌ها را برای شما کم کنیم.
ستاری گفت: فیلم‌های چندلایه به زودی جای بسیاری موارد دیگر را در صنعت بهداشتی ما می‌گیرد و در کنارش هزاران محصول جدید با این تکنولوژی توسعه پیدا می‌کند.
به گزارش ایسنا، در این جلسه تفاهم‌نامه کلنگ‌زنی اولین پردیس فناوری دارویی و تجهیزات پزشکی (سلامت ثامن) نیز به امضاء رسید.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/212636/با-افراد-حقوق‌بگیر-نمی‌توان-نوآوری-ایجاد-کرد
بستن   چاپ