پیام خراسان
در گزارش ایسنا بررسی شد؛
«کرونا» با بازار میوه چه کرد؟
سه شنبه 6 اسفند 1398 - 13:40:37
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی بعد از شیوع ویروس کرونا در ایران، توصیه‌ها درباره راه‌های مقابله با این بیماری بازار برخی میوه‌ها همچون لیموترش، لیموشیرین و سیر را با افزایش بیش از 100 درصدی روبه‌رو کرد.

حسین مصدق، رییس اتحادیه فروشندگان سبزی و میوه مشهد در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت بازار میوه در مشهد اظهار کرد: در حال حاضرکمبودی در بازار وجود ندارد، اما قیمت اقلامی همچون لیموترش، سیر و زنجبیل به جهت توصیه‌هایی مبنی بر پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا افزایش یافته است.
وی افزود: لیموترش در دو هفته گذشته، قیمت عمده فروشی آن کیلویی هشت تا 10 هزار تومان بوده اما امروز به کیلویی 30 تا 31 هزار تومان رسیده است، سیر در گذشته کیلویی 25 هزار تومان بوده اما اکنون به کیلویی 45 هزار تومان و زنجبیل نیز که قیمت آن قبل از اتفاقات اخیر کیلویی 37 هزار تومان بود به کیلویی 100 تا 110 هزار تومان رسیده است.
رییس اتحادیه فروشندگان سبزی و میوه مشهد بیان کرد: سایر اقلام نیز بین 10 تا 15 درصد افزایش قیمت داشته است. در حال حاضر برخی افراد فرصت‌طلب قیمت برخی اقلام را در سطح عمده فروشی افزایش داده‌اند اما ما در سطح خرده‌فروشی تلاش داریم، تا حداقل سود خود را اعمال کنیم تا مردم به این اقلام که جنبه حیاتی دارد، دسترسی داشته باشند.
افزایش 100درصدی قیمت لیموترش، سیر و زنجبیل
مصدق در پاسخ به این سوال آیا افزایش قیمت ناشی از کمبود میوه است یا سودجویی نسبت به شرایط کشور، خاطرنشان کرد: با افزایش تقاضا قیمت‌ها نیز افزایش پیدا کرده است اما کمبود وجود ندارد و در این شرایط برخی افراد فرصت‌طلب و سودجو در سطح عمده فروشی قیمت‌ها را افزایش داده‌اند.
وی در خصوص اقدامات اتحادیه برای کنترل قیمت‌ها تصریح کرد: وظیفه ما کنترل قیمت‌ها در سطح شهر است و در این راستا با توجه به اینکه حاشیه سود ما 35 درصد بر مبنای فاکتور خرید است، تلاش کردیم سود واقعی خود را اعمال نکنیم تا مردم قدرت خرید داشته باشند زیرا هرچه اقلام ارزان‌تر به فروش برسد، به نفع فروشندگان و مصرف‌کنندگان است.
رییس اتحادیه فروشندگان سبزی و میوه مشهد گفت: در حال حاضر اقلامی همچون لیموترش، سیر و زنجبیل بیش از 100 درصد افزایش قیمت داشته است.
در همین رابطه اما رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد با تاکید بر اینکه افزایش قیمت در اقلامی همچون لیموترش، سیر و زنجبیل ارتباطی به میادین میوه و تره‌بار ندارد، معتقد است مبادی و شهرهای مرکز تولید هستند که مشکل دارند و با سودجویی از شرایط باعث افزایش قیمت‌ها شده‌اند .
افزایش قیمت سیر از 13 به 45 هزارتومان
حیدرساکن برجی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص افزایش قیمت سیر و لیموترش، اظهار کرد: ما در خصوص قیمت سیر و لیموترش قبل از اینکه دیگران متوجه شوند، نسبت به این مساله اطلاع‌رسانی کردیم و طی نامه‌هایی به سازمان صمت و اتاق اصناف اعلام کردیم که جهش قیمت کاذبی در این کالاها وجود دارد که اصلا از نظر ما قابل قبول نیست.
وی افزود: نه تنها در تامین سیر و لیموترش کمبود نداریم، بلکه به فراوانی در جنوب وجود دارد و به دست میادین گران نشده است. ما اعلام کردیم که اگر قیمت بیشتر از درصد سود قانونی لحاظ شود، با اشد مجازات روبه‌رو شده و جریمه می‌شوند. نرم آن داخل میدان درست است، اما مبادی و شهرهای مرکز تولید هستند که مشکل دارند، یعنی همدان سیر را کیلویی 18 تا 20 هزار تومان به مشهد می‌فرستد، فروشنده هم 5 درصد اضافه کرده و 24 یا 25 هزار تومان می‌فروشد، اما اکنون 45 هزار تومان شده است.
ساکن‌برجی ادامه داد: الان سیر را بیشتر روی پایه 28 تا 33 هزار تومان ‌می‌فروشند که بسته به خریدها و کیفیت‌ها دارد. قبل کرونا سیر بین 12 و 13 هزار تومان بود، اکنون غیر از سیر تازه، سیرهای سال گذشته متعلق به همدان نیز وجود دارد که از آنجا جهش قیمت داشته که یا به دلیل ذخیره‌سازی و عدم عرضه به بازار یا به دلیل صادرات است. اکنون صرفا به دلیل کرونا است و یک‌سری افراد از این مساله سوءاستفاده و برای منافع خود بهره‌برداری می‌کنند و آن شهر قیمت پایه را گران اعلام می‌‎کند، البته در اینجا نیز ممکن است تخلفاتی صورت گیرد.
قیمت لیموترش کاذب است
رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد بیان کرد: ما، بازرسان سازمان صمت و اتاق اصناف حضور داریم تا قیمت‌ها را کنترل کنیم، بررسی می‌کنیم تا این تخلفات صورت نگیرد، اما اصل مشکل به شهرهای تولید و ارسال‌کننده و استان‌های مبدا بر می‌گردد که باید کنترل شود و نظارت کنند. به سازمان صمت گزارش دادیم تا وارد عمل شوند و این قیمت کاذب را بشکنند.
وی با بیان اینکه قیمت لیموترش و لیموشیرین افزایش داشته است، عنوان کرد: لیموشیرین از 6، 7 هزار تومان به 9، 10 هزار تومان رسیده است که این افزایش قیمت دلیلی ندارد، قیمت لیموترش نیز کاذب است، نباید این قیمت باشد، زیرا مستقیم از شهرهای جنوبی می‌آید و این افزایش قیمت‌ها ناشی از سودجویی است، زیرا هیچ دلیلی غیر از این ندارد.
ساکن‌برجی گفت: صبح بازرسان ما در میدان حضور داشتند و کنترل می‌کردیم، اما فاکتور دارند که گران خریدند، اگر دامن بزنیم که با این قیمت‌ها نفروشید و اجازه عرضه ندارید، جو را ملتهب می‌کند و مصرف‌کننده خسارت بیشتری می‌بیند.
رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد همچنین خاطرنشان کرد: بسته شدن مرز روی سایر میوه‌ها مانند سیب‌زمینی، پیاز، پرتقال، سیب، گوجه‌فرنگی و خیار اثر گذاشته و باعث کاهش قیمت خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/212648/«کرونا»-با-بازار-میوه-چه-کرد؟
بستن   چاپ