پیام خراسان
2 هزار و 500 واحد مسکن محرومان در خراسان جنوبی واگذار شد
چهارشنبه 7 اسفند 1398 - 09:37:19
ایرنا - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی گفت: از مجموع پنج هزار واحد مسکن محرومان در استان تاکنون 2 هزار و 500 واحد تحویل متقاضیان شده که 223 مورد در مناطق عشایری استان بوده است.

رضا سلم آبادی شامگاه سه‌شنبه در نشست شورای عشایری استان خراسان جنوبی که با حضور رییس سازمان امور عشایر در بیرجند برگزار شد افزود: تاکنون 11 میلیارد و 200 میلیون تومان برای احداث واحد مسکونی مددجویان کمیته استان هزینه شده است که تا تیرماه 99، 250 واحد دیگر نیز در حوزه عشایری به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی از پرداخت سه میلیارد و 300 میلیون تومان تسهیلات کمک معیشتی به سه هزار و 140 مددجو خبر داد و گفت: همچنین 112 مورد تسهیلات به مبلغ سه میلیارد و 600 میلیون تومان نیز به مددجویان عشایر استان پرداخت شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام استان یادآور شد: در مجموع امسال چهار هزار و 361 مورد خدمت در 11 برنامه و با هزینه کرد 20 میلیارد تومان به عشایر استان ارائه شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی هم گفت: با مشارکت بنیاد برکت 58 کلاس درس کانکسی در مناطق روستایی و عشایری استان تا پایان سال تحصیلی جاری حذف خواهد شد.
محمدعلی واقعی افزود: در حال حاضر 256 مدرسه با 9 هزار دانش‌آموز در مناطق عشایری وجود دارد.
وی یکی از مشکلات دانش آموزان عشایر را کمبود سرویس ایاب و ذهاب دانست و افزود: ایاب و ذهاب دانش آموزان به سختی انجام می‌شود و اعتبارات قطره چکانی در این زمینه کارساز نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: رفع برخی از مشکلات در حوزه عشایری با توجه به پراکندگی استان مستلزم نگاه ویژه است.
وی با بیان اینکه 60 دستگاه رایانه برای مدارس عشایری مناطق عشایری پرجمعیت نیاز است اظهار داشت: همچنین 30 مدرسه عشایری در استان فاقد سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی است.
واقعی تاکید کرد: مواد شوینده، بهداشتی و ضدعفونی کننده یکی از نیازهای اساسی مدارس عشایر استان است که با توجه به شیوع بیماری کرونا این ضرورت بیشتر از همیشه احساس می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هم گفت: در حوزه گردشگری و صنایع دستی اقدامات خوبی در حوزه عشایر انجام شده است از جمله اینکه در چهار منطقه عشایری استان کمپ‌های گردشگری احداث شده است.
حسن رمضانی افزود: بخش عمده‌ای از دست بافته‌های داری استان توسط جامعه عشایر تولید می‌شود که این تولیدات در نمایشگاه‌های صنایع دستی سطح کشور عرضه می‌شود.
وی عنوان کرد: از سازمان امور عشایری کشور درخواست داریم در زمینه برگزاری نمایشگاه‌های صنایع دستی عشایر در مناسبات خاص سال در مرکز اقدام کند تا از این طریق زمینه عرضه و فروش این محصولات فراهم شود.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی هم گفت: در حال حاضر 302 خانه ورزش روستایی و عشایری در استان وجود دارد که 14 خانه ورزش در مناطق عشایری راه‌اندازی شده است.
حسن عزیزی افزود: آمادگی داریم به ازای هر سازمان مردم نهاد که در مناطق عشایری ایجاد شود تا پنج میلیون تومان تسهیلات پرداخت کنیم.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی هم گفت: کمترین میزان بیماری‌های دامی استان در حوزه عشایری است همچنین سم پاشی و ضدعفونی دام به صورت مستمر انجام می‌شود.
محمد اصغرزاده بیان کرد: عشایر خراسان جنوبی تولیدات دامی و پروتئینی منحصر به فردی دارند که خام فروشی می‌شود اما باید این محصولات برندسازی شود.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی نیز گفت: از محل تسهیلات ا اشتغال پایدار روستایی و عشایری 100 طرح به مبلغ 35 میلیارد ریال به عشایر استان پرداخت شد که زمینه اشتغال 115 نفر را فراهم کرد.
محمد زنگنه افزود: همچنین 250 طرح صنایع دستی و گردشگری به مبلغ 9 میلیارد تومان توسط عشایر استان به بانک معرفی شده است.
وی بیان کرد: در حوزه انرژی خورشیدی اخیرا تفاهم نامه‌ای منعقد شد که 20 هزار پنل به نام «جهاد روشنایی» در سطح کشور احداث خواهد شد.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی عنوان کرد: برای ثبت برند محصولات عشایری آمادگی داریم تا سقف 100 میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت کنیم.
یکی از حاشیه قابل توجه این نشست که با گلایه استاندار نیز مواجه شد ارائه گزارش اقدامات، برنامه‌ها، پیشنهادات و انتظارات حوزه عشایری استان توسط مدیرکل این سازمان بود.
حسین‌پور در این گزارش به وضعیت استان از 14 سال قبل ( ابتدای استان شدن خراسان جنوبی)، آخرین سرشماری عشایر در سال 87 و ارائه مشکلاتی پرداخت که گویا در استان قابل حل و فصل شدن بود.
استاندار خراسان جنوبی نسبت به تسریع در روند گزارش‌دهی و بیان مهمترین مشکلات حوزه عشایری استان تذکر داد و گفت: یک سری آمار را به صورت کلی بیان کنید سپس هر کدام از دستگاه‌های مربوطه در ارتباط با حوزه عشایر ارائه مطلب داشته باشند.
محمد صادق معتمدیان افزود: در حال حاضر 170 روستای استان فاقد سرویس بهداشتی و حمام هستند و خدماتی که مرکز بهداشت به آنها می‌دهد هر چند وقت یکبار است که رییس دانشگاه علوم پزشکی باید پاسخ دهد.
وی در ادامه به مدیرکل آموزش و پرورش استان اشاره کرد و از او خواست تا مشکلات حوزه مدارس عشایری استان را بیان کند، سپس با مدیریت استاندار، سایر دستگاه‌ها از جمله علوم پزشکی، میراث فرهنگی، کمیته امداد، ورزش و جوانان، مدیرکل دامپزشکی و صندوق کارآفرینی امید نیز به ارایه عملکرد در حوزه عشایر پرداختند.
برچسب‌ها
زندگی عشایری مدارس خراسان جنوبی

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/212768/2-هزار-و-500-واحد-مسکن-محرومان-در-خراسان-جنوبی-واگذار-شد
بستن   چاپ