پیام خراسان
چگونه شیوع کروناویروس جدید پایان خواهد یافت؟
دوشنبه 12 اسفند 1398 - 13:14:02
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی باوجود تلاش‌های جهانی برای مهار کروناویروس، این بیماری همچنان در حال شیوع بوده و آمار مبتلایان رو به افزایش است، اما همانند شیوع سایر بیماری‌ها این بیماری هم سرانجام به پایان می‌رسد. اما چگونه؟

به نقل از لایوساینس، کارشناسان بر این باورند، زمانی که افراد از طریق عفونت یا واکسیناسیون ایمن شوند و یا ویروس در گردش خون، کار خود را ادامه دهد و به‌عنوان ویروس تنفسی شایع شود، موارد ابتلا کاهش پیدا خواهد کرد.
آبره گوردون از دانشگاه میشیگان ایالات‌متحده اظهار کرد: به‌طور فزاینده‌ای این ویروس در جهان گسترش می‌یابد.
شاید در حدود 95 درصد از مبتلایان به بیماری کووید 19(بیماری ناشی از ویروس کرونا) در سرزمین چین باشند، اما سایر کشورهای جهان از جمله کره جنوبی، ایران، ایتالیا، سنگاپور، تایوان، تایلند و ژاپن هم گرفتار این بیماری هستند.
کارشناسان اظهار کردند: بهترین راه کنترل ویروس یا کاهش شیوع آن، اقداماتی مانند قرنطینه یا محدودیت سفر است.
دوره قرنطینه بیماران، به‌طورمعمول 14 روز است، اما شواهدی نشان می‌دهد که می‌تواند مدت انتقال بیماری، طولانی‌تر باشد.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، به عنوان مثال، در استان هوبئی چین(مکانی که اولین موارد انسانی از این بیماری ظاهر شد) مرد 70 ساله‌ای که آلوده به این ویروس بود تا 27 روز بعد از عفونت، علائمی نشان نداد.
رایج‌ترین شیوه انتشار ویروس، از طریق قطرات تنفسی و از طریق تماس با فرد آلوده است، اما هنوز مشخص نیست که آیا ویروس می‌تواند قبل از شروع علائم، گسترش یابد و این احتمال وجود دارد که حتی قبل از زمان دانستن شیوع، ویروس در حال پخش‌شدن بوده است.
این بیماری در بسیاری از موارد خفیف و غیرقابل تشخیص از موارد سرماخوردگی و آنفلوانزاست.
محققان اظهار کردند: اگر اقدامات مرتبط با مهار این ویروس موفق نشود و این ویروس همگانی شود، هر فردی یا از طریق سرایت یا واکسن در مقابل این ویروس مصون خواهد شد.
البته این احتمال وجود دارد که حتی اگر انتشار ویروس فروکش کند، به‌عنوان بیماری فصلی باشد و هرساله مانند سایر بیماری‌های فصلی مانند آنفولانزا یا سرماخوردگی شیوع پیدا کند. البته این احتمال هم وجود دارد که در شیوع‌های بعدی، تأثیر کمتری داشته باشد، زیرا بیشتر افراد در مقابل آن، مصونیت پیداکرده‌اند، البته هنوز مشخص نیست که آیا این شیوع دوباره رخ خواهد داد؟ به همین دلیل پیش‌بینی چگونگی رفتار ویروس دشوار است.
محققان افزودند: ویروس سارس جهش نسبتا کمی داشت و دوباره شیوع پیدا نکرد، اما آنفلوانزا از جهش بسیار بالایی برخوردار است و بنابراین هرساله تکرار می‌شود، بنابراین با تولید واکسن هم ممکن است این ویروس شیوع مجدد داشته باشد.
آنان در ادامه افزودند: شرایط محیطی بر انتقال ویروس تأثیر دارد و برای همین است که برخی از ویروس‌ها فصلی هستند، با این‌حال، هنوز این نتایج قطعی نیست، زیرا ویروس‌هایی مانند آنفلوانزا در مناطق گرمسیر هم به‌اندازه دیگر مناطق فعالیت دارند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/213663/چگونه-شیوع-کروناویروس-جدید-پایان-خواهد-یافت؟
بستن   چاپ