پیام خراسان
از کرونا برای کودکان هیولا نسازید
چهارشنبه 14 اسفند 1398 - 10:19:13
ایسنا - اجتماعی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان جنوبی یک روانشناس گفت: والدین در این شرایط حساس، نباید با رفتارهای استرس گونه و بدون اندیشه، به روح و روان کودک ضربه وارد کنند.

حجت‌الاسلام قاسم فلسفی، در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تاثیرات شرایط امروز جامعه بر روح و روان کودک و نوجوان، اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم که کودکان مانند گل‌هایی هستند که تازه شروع به رشد کرده‌اند و کوچکترین بادی می‌تواند آنها را خم کند و از بین ببرد.
وی افزود: کودکان به دلیل اینکه قدرت تجزیه و تحلیل ندارند و نمی‌توانند با مواردی مانند فوت شدن، قرنطینه کردن، بیماری و... به سرعت تحت تاثیر قرار می‌گیرند و این می‌تواند به لحاظ روحی بزرگترین آسیب را به روح لطیف آن‌ها وارد کند.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: باید والدین‌ توجه داشته باشند که تاکید بر مسئله‌ای مانند ویروس کرونا علاوه براینکه باعث به وجود آمدن استرس و اضطراب در کودکان می‌شود، اصرار بر برخی از کارها مانند شستن مکرر دست‌ها و سطوح تماسی و... می‌تواند در آینده منجر به وسواس فکری و عملی در آن‌ها شود.
فلسفی ادامه داد: نکته بعدی که در ارتباط رفتار با کودکان و نوجوانان در این ایام بسیار مهم است، این است که بسیاری از رفتارهایی که در دوران بزرگسالی تثبیت می‌شود ناشی از رفتار آن‌ها در دوران‌ کودکی‌ است؛ لذا باید توجه داشته باشیم که اصرار و تاکید والدین بر تعریف و نشان دادن مسائل ترسناک و خشنی که کودک قدرت تجزیه و تحلیل آن‌ها را ندارد آثار مخربی بر روحیه کودک‌ خواهد داشت و این رفتار ممکن است در بزرگسالی تثبیت شود.
وی افزود: استفاده و در معرض اخبار منفی قرار گرفتن کودکان باعث نقش بستن این مسائل در ذهن کودکان شده و در آینده ممکن است نسبت به اخبار و اطلاعات منفی واکنش روحی منفی نشان بدهد، قدرت کنترل کردن را از دست داده و به لحاظ خودمراقبتی ضعیف شود.
این روانشناس بیان کرد: آنچه امروز شاهد آن هستیم این است که‌ کرونا برای کودکان تبدیل به هیولایی شده است که همه جامعه را درگیر خود کرده و بسیار قوی و خطرناک است.
فلسفی ادامه داد: این مورد مسئله‌ای است که روح و روان کوکان را درگیر کرده و در ناخودآگاه کودکان نقش می‌بندد و در آینده نیز این کودک تبدیل به شخصی استرسی، مضطرب و ترسو خواهد شد.
وی افزود: ممکن است وابستگی کودک به والدین زیاد شود، به نحوی که نسبت به قبل خودش را بیشتر به والدین بچسباند، تبدیل به کودکی منزوی و گوشه‌گیر شود، به دلیل نداشتن قوه تحلیل درست، عصبانی و پرخاشگر شده و حتی ممکن است به دلیل این استرس و تنش دچار شب ادراری شود.
با زبان بازی به کودک بیاموزید
این روانشناس بیان کرد: در این ایام بهترین کاری که والدین می‌توانند انجام بدهند این است که در عین حالی که سعی می‌کنند در منزل جلوی کودکان راجع به کرونا صحبت نکنند، شرایط بهداشتی را به درستی رعایت کنند.
فلسفی با بیان اینکه والدین لازم است توجه بیشتری به کودکان داشته باشند و به صحبت‌ها و نگرانی‌هایشان گوش دهند، اظهار کرد: بزرگترین نقش والدین در این شرایط این است که به کودکان آن هم از طریق خواندن و تعریف داستان و قصه و بازی اطمینان خاطر دهند که با رعایت بهداشت فردی می‌تواند جلوی مریض شدن خود را بگیرد.
وی افزود: بازی، نقش بسیار مهمی در کاهش استرس و اضطراب کودکان و نیز در آموزش دادن موارد بهداشتی به آن‌ها دارد که والدین در این ایام نباید بازی کردن با کودکان را فراموش کنند.
این روانشناس بیان کرد: اگر قرار است راجع به کرونا صحبت کنیم، باید والدین توجه داشته باشند که باید به نحوی کلمات بیان شود که برای سن کودکان قابل درک باشد.
فلسفی یادآور شد: فراموش نکنیم که کودکان هدیه‌های الهی هستند که در اختیار ما قرار داده شده‌اند و همان‌گونه که رسیدگی به جسم آنان برای ‌ما مهم است، رسیدگی به روح و روان آنان نیز لازم است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/214035/از-کرونا-برای-کودکان-هیولا-نسازید
بستن   چاپ