پیام خراسان
تجربه ابتلا به کرونا
دوشنبه 19 اسفند 1398 - 11:14:25 AM
ایرنا
پیام خراسان - مشهد- همزمان با تایید مشاهده ابتلا به "ویروس کووید 19" عامل بیماری کرونا در میان شهروندان ایرانی، ظرف روزهای اخیر تمرکز اصلی اذهان عمومی بر آگاهی از چیستی و نشانگان این بیماری، راههای مقابله با آن و اطلاعات پیرامون روند شیوع، آمار مبتلایان و حوزه‌های جغرافیایی درگیر در سطح کشور بود.

تلاش رسانه‌های داخلی طی این مدت برای پاسخگویی به عطش افکار عمومی در خصوص تشریح ماهیت ویروس کووید 19، علائم ابتلا به بیماری کرونا، توصیه‌های بهداشتی پیشگیرانه و اطلاعات آماری پیرامون شمار مبتلایان و روند شیوع این بیماری همه‌گیر چندان فرصتی برای رجوع به افراد مبتلا باقی نمی‌گذاشت.
هرچند هنور شرایط بحرانی و نگرانی عمومی از شیوع بیماری کماکان به قوت خود باقی است اما نظم تدریجی ولی نه‌چندان قانع‌کننده روند اطلاع‌رسانی آماری در خصوص روند گسترش این بیماری همه‌گیر هم‌اینک مجالی فراهم آورده تا پای صحبتهای افراد مبتلا به کرونا نیز نشسته تا با آگاهی از تجربه آنها درسهایی پیرامون چگونگی رویارویی با این بیماری فراگیریم.
این در شرایطی است که بنا بر اعلام مسوولان حوزه بهداشت و درمان خراسان رضوی، پیک یا زمان اوج انتشار ویروس عامل بیماری کرونا در مشهد و دیگر شهرستانهای این استان تازه ظرف چند روز اخیر آغاز شده و از این پس ساکنان خراسان رضوی باید بیش از گذشته متوجه شرایط خاص و بحرانی وضعیت سلامت به لحاظ عمل دقیق به همه توصیه‌های بهداشتی، اقدامات پیشگیرانه و نیز نکات مراقبتی و درمان مبتلایان به کرونا باشند.
تاکنون هزار و 700 بیمار مبتلا به عفونت‌ حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری شده‌ و در مراکز درمانی زیر پوشش 6 دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی مستقر در سطح این استان شامل مشهد، سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور تحت درمان قرار گرفته‌اند. در این میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با پوشش بهداشتی درمانی 75 درصد جمعیت شش میلیون و 400 هزار نفری خراسان رضوی بیشترین آمار مبتلایان به کرونا را به خود دیده و دانشکده علوم پزشکی نیشابور پس از مشهد رتبه دوم استان را در این مورد دارد.
بر اساس تازه‌ترین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمار مبتلایان به کرونا در خراسان رضوی به 152 نفر رسیده است.
بنا بر تاکید مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اوج گرفتن انتشار ویروس عامل بیماری کرونا در خراسان رضوی تعداد بیماران بدحال مبتلا به عفونتهای حاد تنفسی نیز در سطح استان در حال افزایش است.
اما در این میان نکته امیدبخش این است که از کل بیماران مبتلا به عفونتهای حاد تنفسی در خراسان رضوی ظرف 20 روز اخیر تاکنون 635 نفر بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده‌اند.
پزشکان متخصص "تب بالا، تنگی نفس، احساس خفگی و سرفه‌های شدید" را مهمترین علائم احتمالی ابتلا به بیماری کرونا اعلام کرده‌اند.
خبرنگار ایرنا با تنی چند از افراد مبتلا به کرونا که در بیمارستان شریعتی مشهد، محل ارجاع بیماران مشکوک به کرونا بستری بوده اما اکنون بهبود یافته‌اند به گفتگو نشست و از حال و هوای آنها، علت احتمالی ابتلا، شدت علائم و روند درمانشان پرسید.
تجربه رویارویی مستقیم با کرونا
یک شهروند 23 ساله مشهدی در پی بهبودی از ابتلا به بیماری کرونا و ترخیص از بیمارستان،  گفت: اوایل اسفند جاری دچار سرماخوردگی شدم لذا برای مداوا به درمانگاه نزدیک منزل مراجعه کردم اما در این مدت هر روز درجه تبم بالاتر می‌رفت و علائم سرماخوردگی شدت می‌گرفت.
این خانم که مایل به اعلام نامش نیست، افزود: عوارض بیماری‌ام به حدی بود که علاوه بر تنگی نفس، مدام و به شدت سرفه‌ می‌کردم لذا به پزشک متخصص ریه مراجعه کردم و پس از معایناتی شامل عکس ریه و آزمایشهای طبی، به من اعلام شد که مشکوک به کرونا هستم.
وی ادامه داد: پزشک و کارکنان کلینیکی که در آن تحت معاینه بودم پس از این تشخیص بلافاصله تدابیر پیشگیرانه محیطی اتخاذ کرده و مرا با آمبولانس روانه بیمارستان شریعتی مشهد کردند.
این دانشجوی رشته عکاسی گفت: از جمله اقداماتی که در بیمارستان برایم صورت گرفت درمان با اکسیژن بخاطر شدت تنگی نفس بود. پس از بستری شدن در بیمارستان تازه عوارض شدید تنفسی، سرفه‌های سخت همراه با خون و تب بالا را تجربه کردم اما خدمات کادر درمانی و رفتار مناسب آنها به من کمک شایانی نمود تا این شرایط را تحمل کنم.
وی افزود: اکنون چند روزی است از بیمارستان مرخص و سرفه‌هایم کمتر شده، مشکلات تنفسی‌ نیز رو به کاهش است اما پزشکان گفته‌اند که باید برای پیشگیری از انتشار ویروس به مدت 14 روز دیگر در یک اتاق قرنطینه باشم و کمترین ارتباط را با دیگران داشته باشم.
این شهروند مشهدی بهبودیافته از کرونا با تاکید بر اعلام مراتب قدردانی خود از کادر پزشکی بیمارستان شریعتی، به مردم توصیه کرد که بهداشت فردی و اصول پیشگیری را جدی بگیرند.
وی در خصوص نحوه ابتلای خود به بیماری گفت: پیش از بروز علائم سرماخوردگی در جمعی حضور داشتم که فرد کنار من بیمار بود و خیلی عطسه و سرفه می‌کرد. به احتمال زیاد ترشحات عطسه همان فرد مرا درگیر بیماری کرده است.
دیگر شهروند 40 ساله مشهدی مبتلا به کرونا که از بیمارستان مرخص شده نیز گفت: ششم اسفند ماه جاری پس از نتیجه مثبت آزمایش کرونا، در بیمارستان شریعتی مشهد بستری شدم و به مدت 10 روز تحت درمان بیمارستانی بودم. اکنون پس از بهبودی دو روز است که به جمع خانواده برگشته اما در قرنطینه خانگی قرار دارم.
محسن مرجانی افزود: ظرف ماههای اخیر به مدت طولانی دچار علائم سرماخوردگی بوده و بیماری‌ام مزمن شده بود. نخستین روزهای اسفند ماه علائم بیماری‌ شامل تب بالا، مشکل تنفسی، تنگی نفس و سرفه شدید در من تشدید شد.
وی ادامه داد: به همین خاطر به درمانگاه نزدیک منزل مراجعه کرده و مشکوک به کرونا تشخیص داده شدم لذا با فوریت به بیمارستان شریعتی مشهد انتقال یافتم.
این شهروند بهبودیافته از کرونا، به شرایط زمینه‌ای منجر به ضعف دستگاه ایمنی بدن خود و ابتلا به بیماری همه‌گیر اشاره و بیان کرد: گمان می‌کنم یکی از علل تشدید سرماخوردگی من کار با مواد شیمیایی مانند جوهرنمک برای نظافت منزلم بود زیرا پس از آن بود که بدترین علائم و مشکلات تنفسی را تجربه کردم.
وی گفت: طی مدت بستری در بیمارستان، شدت تبم که بعضا از 42 درجه نیز فراتر می‌رفت بقدری عذابم می‌داد که مدام بطری‌های آب معدنی را روی خودم می‌ریختم تا حرارت بدنم کم شود.
او که اینک در منزل بسر می‌برد افزود: هنوز گرچه کمتر اما سرفه می‌کنم و بعضا تنگی نفس دارم. شبها نیز خواب راحتی ندارم اما وضعیتم خیلی بهتر از دوره بیمارستان است زیرا علائم بیماری به شدت کاهش یافته‌اند.
این شهروند مشهدی بهبودیافته از کرونا نیز به خدمات موثر و رفتار انسانی پزشکان و پرستاران بیمارستان شریعتی مشهد اشاره و بیان کرد: آنها با به خطر انداختن سلامتی خود بطور شبانه‌روزی در خط مقدم مبارزه با بیماری همه‌گیر مشغول درمان بیماران هستند لذا بر من واجب است مراتب سپاس و قدردانی خود را از سپیدپوشان عرصه سلامت بطور موکد اعلام کنم.
بیماری دیگر که هنوز بخاطر ابتلا به کرونا در بیمارستان شریعتی مشهد بستری اما حالش رو به بهبود بوده و در نوبت ترخیص از بیمارستان قرار دارد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ساکن فریمان در فاصله 60 کیلومتری جنوب مشهد هستم. یک ماه پیش برای زیارت حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) و دیدار اقوام به مشهد آمدم و در این مدت هیچ مشکل و نشانه‌ای از بیماری نداشتم.
این خانم 60 ساله که مایل به ذکر نامش نیست ادامه داد: چند روز پس از پایان این سفر و بازگشت به فریمان دچار تب، تنگی نفس و سرفه شدم. با وجود برخی اقدامات درمانی همچون مصرف دارو و تزریق پنی‌سیلین نه تنها بهتر نشدم بلکه وضعیتم وخیم‌تر شد لذا پزشکان توصیه کردند برای دریافت خدمات درمانی موثر عازم مشهد شوم.
وی گفت: پس از ورود به مشهد ابتدا به بیمارستان رضوی مراجعه کردم. پزشک آن بیمارستان پس از معاینه و مشاهده وضعیت حاد تنفسی که به حد احساس خفگی رسیده بود بلافاصله مرا به بیمارستان شریعتی ارجاع داد.
این شهروند فریمانی بهبودیافته از کرونا افزود: پس از یک هفته بستری در بیمارستان شریعتی اکنون وضعیتم بهبود یافته و حال بهتری دارم.
وی نیز با اصرار بر انعکاس مراتب قدردانی‌اش از تلاشهای بی‌وقفه کادر درمانی بیمارستان شریعتی مشهد در رسانه، گفت: اطلاع یافتم که کارکنان مرکز بهداشت فریمان نیز پس از بستری من در مشهد، با خانواده‌ام تماس گرفته و از آنها خواسته‌اند برای آزمایش کرونا حتما مراجعه کنند.
دو هفته قرنطینه
پزشک متخصص بیماریهای ریه نیز که اکنون در بیمارستان شریعتی مشهد مداوای این بیماران را بر عهده دارد گفت: بیماران مبتلا به عفونت‌های حاد تنفسی که پس از سیر درمان از بیمارستان مرخص می‌شوند، باید دو هفته در منزل قرنطینه بوده و کمترین تماس را با افراد خانواده‌ داشته باشند.
دکتر مهناز امینی افزود: رعایت فاصله، شستن مرتب دستها، تماس نداشتن دست‌ها با چشم و بینی و دهان و استفاده از ماسک مهم ترین توصیه به بیماران بهبود یافته برای سلامتی خود و خانواده‌شان در مدت قرنطینه است.
عضو هیات مدیره دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در مدت قرنطینه بیماران بهبود یافته هیچ ملاقات و عیادتی نباید داشته باشند چرا که خطر انتقال بیماری از این طریق به دیگران وجود دارد.
وی گفت: در این مدت مرکز بهداشت با این بیماران تماس گرفته و سیر بهبودی و رعایت نکات بهداشتی و درمانی را پیگیری می‌کند.
وی پیشگیری و قطع چرخه انتقال را مهم ترین راهکار مقابله با بیماری کرونا عنوان کرد و افزود: در خانه ماندن و پرهیز از حضور در اجتماعات، سفر نرفتن، رعایت بهداشت فردی و خود مراقبتی بویژه شستن دست‌ها و استفاده از ماسک در افراد مبتلا به سرماخوردگی یا افرادی که بنا به ضرورت باید در اجتماعات حضور داشته باشند، توصیه اکید پزشکان به مردم برای پیشگیری و کنترل بیماری کروناست.
بهبودی 635 بیمار مبتلا به کرونا
مسوول کارگروه اطلاع‌رسانی عمومی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: از روز 30 بهمن امسال تاکنون افزون بر هزار و 700 بیمار مبتلا به عفونت‌ حاد تنفسی و مشکوک به ابتلا به ویروس کووید 19 در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری شده‌اند.
دکتر حمید رضا رحیمی افزود: طی این مدت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با 792 بیمار حاد تنفسی بیشترین تعداد افراد بستری را در میان دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی در خراسان رضوی تحت درمان داشته است که 188 نفر از آنان بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده اند.
وی ادامه داد: هم اکنون بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های شریعتی، امام رضا (ع) و اکبر مشهد بستری و تحت معالجه قرار دارند.
وی گفت: تاکنون 757 نفر از کل بیماران مبتلا به عفونت های حاد تنفسی در استان خراسان رضوی با طی مراحل درمانی، بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده‌اند.
رحیمی افزود: بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون 152 نفر در خراسان رضوی به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
وی ادامه داد: این دانشگاه همه برنامه‌ریزی‌های لازم را برای ارائه خدمت به بیماران عفونت‌ حاد تنفسی پیش‌بینی کرده و در این راستا علاوه بر آماده‌سازی تخت‌های بیمارستانی، امکانات و گنجایش مراکز درمانی و بستری سازمان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، نیروی انتظامی و بخش خصوصی نیز در صورت نیاز بکار گرفته خواهد شد.
وی گفت: در حال حاضر 500 تخت بیمارستانی در مشهد برای خدمات دهی به این بیماران آماده است که امکان افزایش آن به هزار تخت نیز وجود دارد.
برپایی 400 مرکز درمانی برای عفونت‌های حاد تنفسی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: با راه‌اندازی نظام ارجاع درمان بیماران مبتلا به سندرم حاد تنفسی در مشهد، خدمات‌رسانی به بیماران مشکوک به کرونا به صورت ضابطه‌مند در حال انجام است و این اقدام از ازدحام بیماران در بیمارستان‌ها جلوگیری کرده است.
دکتر شاپور بدیعی افزود: در حال حاضر 400 مرکز درمانی و بهداشتی شامل مراکز خدمات جامع سلامت، مطب‌های خصوصی و درمانگاه‌ها در کلانشهر مشهد بیماران مبتلا به سندرم حاد تنفسی را در سطح یک پذیرش می‌کنند که این بیماران ابتدا به این مراکز مراجعه می‌کنند و در صورت لزوم به کلینیک‌های تخصصی و بیمارستان‌ها ارجاع داده می‌شوند.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح شهروندان در مرحله نخست به مراکز خدمات جامع سلامت یا درمانگاه‌ها مراجعه می‌کنند و در صورت دارا بودن علائم بیماری حاد تنفسی بر اساس چک لیست استاندارد به کلینیک‌های تخصصی ارجاع داده می‌شوند.
وی گفت: بیماران در سطح دو نظام ارجاع تحت معاینه‌های تخصصی و عکس‌برداری از قفسه سینه قرار می‌گیرند و در صورت نیاز به خدمات بستری به بیمارستان شریعتی مشهد ارجاع داده می‌شوند.
هم اکنون حدود پنج میلیون نفر از جمعیت 6 میلیون و 400 هزار نفری استان خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و بقیه توسط دانشکده و دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، تربت‌حیدریه، تربت‌جام، گناباد و نیشابور خدمات‌رسانی می‌شوند.
 

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/214780/تجربه-ابتلا-به-کرونا
بستن   چاپ