پیام خراسان
سخن رئیس دانشگاه فردوسی با دانشگاهیان در خصوص کرونا ویروس
دوشنبه 19 اسفند 1398 - 17:45:42
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برای کنترل همه‌گیری ویروس کرونا، جامعه مجبور به تغییر سبک زندگی است و اقتضای پزشکی این کنترل، درون‌گرایی و خانه نشینی است.

باتوجه به جلوگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در پیامی از تمام دانشگاهیان، همکاران و دانشجویان خواست تا در مهار سریع‌تر این ویروس برای تحقق و بازگشت سلامتی به جامعه همکاری کنند. متن این پیام به شرح ذیل است:
«همکاران ارجمند - دانشجویان عزیز، جامعه همانند بدن انسان سیستمی باز، پیچیده و در هم تنیده است. همانگونه که یک انسان سالم از جهات مختلف، دست کم از چهار جنبه جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی (عقیدتی) باید از سلامت کامل برخوردار باشد و ابزار لازم برای حفظ و تقویت این سلامتی در اختیارش باشد تا چنانچه دچار نارسایی شد بتواند از ظرفیت‌ها و امکانات موجود استفاده نموده و سلامتی خود را باز یابد، جامعه سالم نیز نیازمند برخورداری از چنین عناصری است.
اکنون که ویروس کرونا 19 به جان جامعه افتاده است و سلامت جسم و روان اعضای آن را تهدید می‌کند. تمامی ظرفیت‌های جامعه به کار گرفته می‌شود تا زمینه مهار آن سریع‌تر محقق و سلامت جسمی به جامعه برگردانده شود. ولی پر واضح است که اجزای چهارگانه سلامت انسان سالم و بانشاط با جامعه سالم و بانشاط به شدت با هم در ارتباط هستند و در کنار آسیب به سلامت جسمی سایر اجزای سلامت نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرند. اینجاست که مدیریت جامع، همه جانبه و علمی برای حل یک مشکل مطرح می‌شود و مدیران لازم است سیاست‌های جامع‌نگر و همه جانبه اتخاذ نمایند و تنها به یک بعد از ابعاد سلامت جامعه معطوف نشوند.
همچنین بر جامعه علمی و به طور خاص دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی است که در حوزه تخصصی خود وارد شده و در جهت کنترل و مدیریت نارسایی‌های اجتماع مشارکت کنند و تلاش نمایند که با تکیه بر دانش و همه جانبه نگری، راهکارهای مناسب را به تصمیم گیرندگان ارائه نمایند. اکنون برای کنترل همه‌گیری ویروس کرونا جامعه مجبور به تغییر سبک زندگی است و اقتضای پزشکی این کنترل، درون‌گرایی و خانه نشینی است، تا جایی که باعث شده است برای حفظ سلامت جامعه مراسم مذهبی، اجتماعات علمی، کلاس‌های درس دانش‌آموزی و دانشجویی، تجمعات خانوادگی، مهمانی‌ها و مراسم ملی همه تعطیل شوند. هر چند حفظ سلامت جسمی تضمین می‌شود ولی آیا برای حفظ سلامت ارکان دیگر جامعه سالم و بانشاط راهی اندیشیده شده و نسخه‌ای ارائه شده است؟
همکاران ارجمند این فراز تاریخی ایجاد شده از جهات عدیده‌ای بی نظیر است. تاریخ تجربه بیماری‌های همه‌گیر و واگیردار و پیشرفت علم در جامعه کنونی نشان می‌دهد، کم اتفاق خواهد افتاد تا دوباره جامعه مجبور به خانه‌نشینی گسترده و میلیونی شود و اکنون که در قرن 21، جامعه بشری با چنین چالشی روبرو شده است، هم از بعد پژوهشی برای پژوهشگران و هم از بعد کمک به جامعه برای گذار از این بحران و برگشت سلامت جسمی، روانی، فرهنگی و معنوی موقعیت ویژه‌ای است.
اینجاست که دانشگاه جامعی مانند دانشگاه فردوسی مشهد می‌باید در کنار دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور قرار گیرد و دست کم برای سه رکن روانی، فرهنگی و معنوی جامعه سالم و بانشاط راه حل ارائه نماید. اکنون وقت آن است که روانشناسان، حقوق‌دانان، جامعه شناسان، متخصصان علوم ورزشی، متخصصان علوم دینی، دامپزشکان، زیست شناسان، متخصصان محیط زیست و متخصصان فنی و مهندسی و کشاورزی به صحنه آیند و با ارائه راهکار و مشارکت در حوزه‌های تخصصی، زمینه برون رفت جامعه از این شرایط را تسهیل سازند، هر چند ممکن است دست اندرکاران و تصمیم سازان به خاطر اولویت سلامت جسم از دیگر ارکان غافل باشند. ولی بنده از تک تک شما عزیزان انتظار دارم برای سلامت فرزندان این مرز و بوم کمر همت بسته و در حوزه‌های مختلف تخصصی در جهت حفظ جامعه سالم و با نشاط تلاش نمایید.
پیشنهاد و طرح پژوهش‌های کاربردی و جامعه محور بدهید و چنانچه به عنوان کارشناس آمادگی حضور در رسانه و کمک به حفظ آرامش و ارائه سبک زندگی سالم و با نشاط به خانواده‌ها دارید به روابط عمومی دانشگاه و مدیریت فرهنگی و فعالیت‌های داوطلبانه دانشگاه اطلاع دهید که زمینه حضورتان در برنامه‌های مختلف صدا و سیما فراهم شود. باشد که با همراهی و همدلی بتوانیم این بحران بزرگ را مدیریت نماییم.
برای همه شما و تمام ایرانیان آرزوی سلامتی و نشاط از درگاه ایزد منان خواستارم.
دکتر محمد کافی
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد»
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/214890/سخن-رئیس-دانشگاه-فردوسی-با-دانشگاهیان-در-خصوص-کرونا-ویروس
بستن   چاپ