پیام خراسان
مهر گزارش می دهد؛
زباله گردی زیر سایه کرونا/دردسری بزرگ از گنج یابی کثیف
دوشنبه 26 اسفند 1398 - 08:37:10
خبرگزاری مهر - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند- فعالیت زباله گردها در شرایط کنونی جامعه خطری بزرگ‌ برای خودشان و دیگر شهروندان محسوب می شود چراکه می توانند ناقلی بزرگ برای ویروس کرونا باشند که می طلبد مورد توجه جدی قرار گیرند.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: زباله گردی از جمله پدیده‌هایی بوده که چهره هر جامعه‌ای را مخدوش می‌کند. گذشته از وجهه نامطلوب اجتماعی، خطرات زیادی پشت این اپیدمی دردناک نهفته است.
در شرایط پیش رو که جامعه با ویروس منحوس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، فعالیت این افراد به گستره بیماری می‌افزاید چراکه حضور روز افزون زباله گردهای کوچک و بزرگ در کنار سطل‌های آشغال که بزرگترین منبع آلودگی‌ها هستند، می‌تواند به عنوان ناقل کرونا انتقال دهنده این ویروس باشند.
متأسفانه امروزه در گوشه و کنار شهر بیرجند افراد زیادی مشاهده می‌شوند که یا گونی به دوش عرض خیابان‌ها را پیش می‌روند و یا در حرکتی غیر معقول، تا کمر در سطل آشغال خم شده‌اند.
ارتباط مستقیم زباله گردها با آلودگی‌ها نه تنها بهداشت و سلامت فردی شأن بلکه سلامت عموم جامعه را به خطر می‌اندازد. شاید تا دیروز فعالیت این افراد مانند امروز برای جامعه خطرساز نبود اما شرایط پیش رو می‌طلبد که مسئولان با اجرای طرح‌هایی ضربتی راه را برای ورود یک سونامی غیر قابل کنترل به استان ببندند.
عمق فاجعه زباله گردی
یکی از شهروندان در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه زباله گردها پای خطرهای بهداشتی زیادی به جامعه باز می‌کنند، افزود: وجود بسیاری از زباله‌های تیز و برنده در سطل‌های آشغال بر خطرهای این حرفه می‌افزاید.
رضا خسروی ادامه داد: بارها شاهد بوده‌ام که حتی افراد کم سن بدون هیچ امکانات بهداشتی مانند ماسک و دستکش تا کمر در سطل‌های آشغال خم شده‌اند و با همان دست‌ها صورت شأن را از گرد و عرق پاک می‌کنند.
وی با اشاره به فعالیت ویروس کرونا بیان کرد: در شرایطی که مسئولان به رعایت بهداشت و ضدعفونی کردن دست‌ها تاکید می‌کنند، چگونه می‌توان سلامت این افراد را تضمین کرد؟
خسروی بیان کرد: عمق فاجعه زباله گردی در شرایط کنونی جامعه در حالی است که آزادانه در مسیر خیابان‌ها قدم می‌زنند و حتی در برابر گلایه‌های شهروندان هم جبهه‌گیری داشته و دلیل تراشی می‌کنند.
کمین کرونا در سطل‌های زباله
یکی دیگر از شهروندان در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: این روزها ماسک و دستکش‌های آلوده و یا غیر آلوده زیادی توسط شهروندان به سطل‌های زباله انداخته می‌شود.
محسن غلامی با بیان اینکه هر ماسک آلوده خود می‌تواند ناقل بزرگ ویروس کرونا باشد، گفت: متأسفانه زباله گردها با خم شدن در سطل‌های زباله و دست زدن به زباله‌ها، خطرهای پیش رو و سلامت جامعه را نادیده می‌گیرند.
وی خواستار جمع‌آوری زباله گردها شد و افزود: بدون شک هر زباله گرد عضوی از یک خانواده بوده که می‌تواند در صورت آلوده شدن به هر نوع بیماری اعم از کرونا، شبکه‌ای بزرگ از فعالیت این ویروس را شکل دهد.
غلامی با تاکید بر اینکه نباید از خطر فعالیت زباله گردها در شرایط پیش رو به سادگی گذشت، افزود: جمع‌آوری زباله گردها باید یکی از اولویت‌های مسئولان باشد.
وی بیان کرد: باید برای جلوگیری از زباله گردی، با حامیان این افراد و خریدارهای زباله‌های جمع‌آوری شده برخورد شود تا دست زباله گردها هم از سطل‌های آشغال کوتاه شود.
مسئولان به زباله گردها اجازه فعالیت ندهند
یکی دیگر از شهروندان بیرجندی هم در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: پدیده زباله گردی از دیرباز در بیرجند و سایر استان‌ها وجود داشته و امروزه افراد زیادی را به سمت خود کشانده است.
حلیمه اکبری با بیان اینکه پخش کردن زباله‌ها توسط زباله گردها در اطراف سطل‌های آشغال بر حضور موجودات موذی می‌افزاید، گفت: همچنین بیماری‌های زیادی می‌تواند از طریق زباله‌ها به زباله گردها منتقل شود.
وی با اشاره به بیماری کرونا در جامعه بیان کرد: در شرایطی که حتی افرادی که روزانه در خانه هستند باید دست‌ها را مرتب ضدعفونی کنند، زباله گردها بی پروا و بدون هیچ امکانات بهداشتی در سطل‌های آشغال فعالیت می‌کنند.
اکبری با بیان اینکه بدون شک ویروس کرونا در سطل‌های آشغال هم موجود خواهد بود، اظهار کرد: زباله‌های فلزی زیادی در سطل ها انداخته می‌شود که بنا به گفته مسئولان سطوح فلزی مکانی امن برای فعالیت ویروس کرونا است.
وی ادامه داد: کافی است تا یک زباله گرد از طریق تماس با زباله‌ها به این ویروس آلوده شود تا به عنوان ناقلی بزرگ، افراد زیادی را گرفتار کند.
اکبری با بیان اینکه برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا باید با زباله گردها برخورد شود، گفت: مسئولان نباید اجازه دهند که این افراد آزادانه در شهر فعالیت کنند.
زباله گردی ممنوع است
مسئول بهداشت محیط شهرستان بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هر کسی می‌تواند ناقل کرونا باشد، گفت: هرچه افراد با سطوح بیشتری در تماس باشند، خطر آلوده شدن به کرونا بیشتر است.
محمد حسن کربلاییان ادامه داد: زباله گردها و دوره گردها با منبعی از آلودگی در تماس هستند بنابراین فعالیت آنها در شرایط عادی و بحران ممنوع بوده و تأیید نمی‌کنیم.
وی خواستار رعایت مسائل بهداشتی توسط شهروندان شد و افزود: در شرایط پیش رو خانه امن‌ترین محل بوده و باید هر منزل به یک پایگاه بهداشتی تبدیل شود.
اقدامات شهرداری برای جلوگیری از زباله گردی
شهردار بیرجند پیش از این در جلسه‌ای بیان کرد: در شرایط بحرانی موجود زباله گردها تهدیدی جدی برای خودشان و شهروندان هستند.
محمد علی جاوید از توجه جدی به ساماندهی زباله‌گردها و اماکن غیرمجاز جمع‌آوری زباله در شهر بیرجند خبر داد و گفت: زباله‌های پزشکی، خودروهای جمع‌آوری غیرمجاز پسماندها، مکان‌های دپوی ضایعات در داخل و خارج از محدوده شهر، خودروهای عرضه مواد غذایی و زباله گردها تعیین تکلیف می‌شوند.
وی بیان کرد: باید خودروهای جمع‌آوری غیرمجاز ضایعات در سطح شهر پس از وصول دستور اجرایی توسط شهرداری و راهور نسبت به جمع‌آوری آنها اقدام شود.
جاوید با اشاره به مکان‌های دپوی ضایعات در خارج از محدوده شهری بیان کرد: شهرداری اجازه ورود به این مکان‌ها را ندارد اما مکان‌های دپوی ضایعات در داخل محدوده شهر توسط تیمی متشکل از شهرداری، بهداشت، اصناف و پلیس با هماهنگی دستگاه قضا پلمپ می‌شود.
شهردار بیرجند از توقیف ضایعات پس از اتمام مهلت قانونی برای جابجایی ضایعات موجود در مکان‌های دپو خبر داد و گفت: با خودروهای فروش مواد غذایی برخورد لازم صورت گرفته و اداره اجراییات شهرداری طبق قانون از فعالیت زباله گردها جلوگیری خواهند کرد.
وقت آن رسیده که مسئولان با اجرای اقداماتی مؤثر، زمینه فعالیت زباله گردها را محدود کرده و نگذارند بی توجهی افرادی خاص، سلامت جامعه را به خطر بیاندازد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/215860/زباله-گردی-زیر-سایه-کرونا-دردسری-بزرگ-از-گنج-یابی-کثیف
بستن   چاپ