پیام خراسان
فناوری مورد استفاده کشورهای آسیایی در مقابله با کروناویروس
چهارشنبه 28 اسفند 1398 - 11:02:06
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی هواپیماهای بدون سرنشین ضدعفونی‌کننده و ربات‌های سخنگو به کشورهای مختلف در مقابله با کروناویروس کمک می‌کنند.

به گزارش ژاپن نیوز، موارد ذکرشده فقط برخی از فناوری‌هایی است که توسط کشورهای آسیایی ازجمله سنگاپور و چین برای مهار همه‌گیری کروناویروس مورداستفاده قرارگرفته است.
این فناوری‌ها که از هوش مصنوعی (AI) بهره گرفتند، در پیگیری شیوع بیماری، پاکسازی بیمارستان‌ها، تحویل مواد غذایی و تولید واکسن‌ها کمک‌کننده بودند، زیرا دولت‌های آسیایی دانشگاه‌ها و شرکت‌ها را به تسریع در نوآوری‌ها ترغیب کرده‌اند.
جاناتان تانر، مشاور دیجیتال در انستیتوی توسعه برون‌مرزی گفت: "گاهی اوقات نوآوری در فناوری‌های دیجیتال در حال ظهور می‌تواند توسط زیرساخت‌ها، تامین منابع مالی و موقعیت‌های اداری تسریع شود."
وی گفت: "هنگامی‌که با چالشی مانند شیوع کرونا ویروس روبرو هستید، انگیزه‌های محکمی برای غلبه بر این محدودیت‌ها با سرعت بیشتر و آزمایش فناوری جدید ایجاد می‌شود."

پیام خراسان


در سنگاپور، دولت نقشه‌برداری دقیق از شیوع این بیماری را امکان‌پذیر کرده است، ربات‌ها وعده‌های غذایی و دارویی را به بیماران تحویل می‌دهند و برخی از این ربات‌ها با بیماران صحبت می‌کنند.
در چین، ربات‌ها، بیمارستان‌ها را ضدعفونی می‌کنند، هواپیماهای بدون سرنشین، تجهیزات پزشکی را ارائه می‌دهند و از هوش مصنوعی برای مرتب کردن اسکن‌ها برای شناسایی عفونت استفاده می‌شود.
در کره جنوبی، مقامات در حال ردیابی حاملان بالقوه با استفاده از تلفن همراه و فناوری ماهواره هستند.
کارولین بیگ، یکی از شرکای موسسه حقوقی DLA Piper در هنگ‌کنگ گفت: جای تعجب نیست که این کشورها به دلیل مشکلات ایجادشده با کروناویروس جدید به‌سرعت فناوری را تحت تأثیر قراردادند.
وی گفت: "کشورهایی مانند سنگاپور و چین می‌خواهند در اطلاعات، تجزیه‌وتحلیل‌ها پیشرو باشند. آنان نشان می‌دهند که چگونه سیستم‌عامل‌های بزرگ اطلاعاتی می‌توانند به‌سرعت و شفاف بسیج شوند و نیرویی در مسیر موفقیت شوند."
وی گفت: "این موارد موجب آگاهی بیشتر در مورد چگونگی استفاده از اطلاعات بیشتر می‌شود."
شیوع کروناویروس که برچسب بیماری همه‌گیر سازمان بهداشت جهانی (WHO) را کسب کرده، منجر به تعطیلی شهرها، تعطیلی مدارس، تعطیلی مرزها و لغو وقایع ورزشی و فرهنگی شده است.

پیام خراسان


فناوری و نقض حریم شخصی در برخی کشورها
سازمان جهانی بهداشت ماه گذشته اعلام کرد که مقررات مربوط به محافظت با تاخیر توسط دولت‌ چین منتشرشده اما در همین حال دستاوردهای فناوری چین و سنگاپور در این زمینه را ستود.
بیگ گفت: درحالی‌که قوانین حمایت از اطلاعات شخصی در اروپا به دلیل ذاتی بودن حریم خصوصی مدیریت می‌شود، اما بسیاری از کشورهای آسیایی دارای قوانین متفاوتی در این زمینه هستند، حتی اگر چارچوب‌های قوی‌تر برای جلوگیری از سوء‌استفاده از اطلاعات وجود داشته باشد.
وی گفت: "بسیاری از قوانین حمایت از اطلاعات در سرتاسر جهان مقرراتی را در اختیار دولت‌ها قرار داده تا در شرایط خاص با رضایت خود اطلاعات را صادر کنند، که به‌عنوان‌مثال شامل امنیت ملی یا فوریت‌های بهداشت عمومی می‌شوند."
در اروپا، بر اساس آیین‌نامه حفاظت از اطلاعات عمومی( (GDPR، اطلاعات شخصی باید با رضایت فرد استفاده شود. به همین دلیل ردیابی گسترده حرکات و مخاطبین افراد با استفاده از اطلاعات تلفن، نقض این قانون محسوب می‌شود.
کمیسیون حمایت از اطلاعات شخصی سنگاپور شرایطی ایجاد کرده تا امکان جمع‌آوری، استفاده و افشای اطلاعات شخصی، بدون رضایت شخص برای انجام ردیابی مخاطب و سایر اقدامات واکنش به کروناویروس را فراهم کند.
امیلی دیگر پرادیچیت، رئیس بنیاد خیریه حقوق بشر در بانکوک گفت: بااین‌وجود سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی از اطلاعات شخصی بدون محافظت از حریم شخصی مردم استفاده می‌کنند.
وی گفت: ویتنام از طریق برنامه‌های تلفن همراه افراد محلی و غیر محلی را ردیابی می‌کند، مقامات مهاجرت تایلند از اطلاعات مکان‌یابی برای افراد مهاجر استفاده می‌کنند و این به معنای "نظارت گسترده و یک خطر جدی برای حفظ حریم خصوصی" است.
در غیاب یک مقام مستقل برای محافظت از اطلاعات در بسیاری از کشورها، این خطر وجود دارد که برخی از این اقدامات حتی پس از آرام شدن اوضاع همچنان باقی بمانند.
با توجه به اینکه در این زمان فناوری‌های جدیدتری معرفی شدند، معضل کارآیی بیشتر با کاهش حریم خصوصی مشکل‌ساز خواهد بود و شیوع کروناویروس ممکن است تصمیم‌گیری در مورد "آنچه هست و قابل‌قبول نیست" را تسریع کند.
وی گفت: "یک تنش اساسی بین ظرفیت فناوری دیجیتال برای کسب اطلاعات برای اهداف خاص وجود دارد و خطرات استفاده یا سوءاستفاده از این اطلاعات می‌تواند به آزادی یا امنیت فردی آسیب برساند."
"دولت‌ها در شکل‌گیری نحوه استفاده از هوش مصنوعی، هویت دیجیتالی یا سیستم‌های تشخیص چهره نقش اساسی دارند تا بتوان از این فناوری‌ها با مشروعیت استفاده کرد."
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/216327/فناوری-مورد-استفاده-کشورهای-آسیایی-در-مقابله-با-کروناویروس
بستن   چاپ