پیام خراسان
دفع زباله‌های شهری و تولید ژن‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک
دوشنبه 11 فروردين 1399 - 14:40:12
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، دفن یا سوزاندن زباله باعث افزایش باکتری‌های موجود در هوا و ژن‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک می‌شود.

به نقل از ساینس‌دیلی، زباله‌های جامد شهری مانند برخی از زباله‌های پلاستیکی، مواد غذایی و دیگر زباله‌هایی که بازیافت نمی‌شود، در محل دفن زباله‌ها قرارگرفته و یا سوزانده می‌شوند.
اکنون محققان در انجمن شیمی امریکا(ACS) در مجله Environmental Science & Technology گزارش کردند، این روش دفع زباله‌های شهری ،می‌تواند منبع مهمی از ژن‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک در هوا باشد.
آنتی بیوتیک‌های باقیمانده از داروهای دور ریخته شده و سایر محصولات در پسماندهای جامد شهری جمع می‌شوند.
بعضی از میکروب‌های موجود در زباله‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند و می‌توانند ژن‌های مقاوم را به سایر باکتری‌ها گسترش دهند و به آنها اجازه دهند در کنار این داروها زنده بمانند.
اما دانشمندان تاکنون بررسی نکرده بودند که آیا دفع زباله از طریق سوزاندن و یا دفن می‌تواند باعث آزاد شدن باکتری و ژن در هوایی شود که افراد و حیوانات آن را تنفس می‌کنند.
یی لو و همکارانش، باکتری ژن‌های مرتبط با مقاومت آنتی‌بیوتیکی در سیستم تصفیه فاضلاب شهری چانگژو(شهری در شرق چین) را بررسی کردند.
محققان نمونه هوا را در اطراف محل دفن زباله و محل سوزاندن زباله جامد شهری در دو ایستگاه (جایی که زباله‌ها دریافت و پردازش می‌شود) را موردبررسی قراردادند و دریافتند که این مناطق نسبت به دیگر مکان‌ها، سطح ذرات و باکتری‌های بالاتری دارند.
گروه محققان موفق شدند تا 16 ژن مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها را در نمونه‌های هوا شناسایی کنند و منبع آنها را با زباله‌های جامد شهری و شیرابه‌های آن مرتبط بدانند.
محققان اظهار کردند: نتایج این بررسی نشان می‌دهد که سیستم‌های تصفیه فاضلاب شهری می‌تواند منبعی از ژن‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک باشد که باعث انتقال به ساکنان مجاوری شود که هوا را تنفس می‌کنند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/217997/دفع-زباله‌های-شهری-و-تولید-ژن‌های-مقاوم-به-آنتی‌بیوتیک
بستن   چاپ