پیام خراسان
آیین چراغ برات ریشه دینی ندارد
شنبه 16 فروردين 1399 - 10:11:10
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد- امام جمعه سرخس گفت: آیینی که با عنوان "چراغ برات" از دوازدهم تا چهاردهم شعبان در آرامگاه‌ها و قبور درگذشتگان برگزار می‌شود ریشه دینی و روایی ندارد.

حجت‌الاسلام محمد بختیاری روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا به هیچ عنوان صلاح نیست کسی سر قبور درگذشتگان برود زیرا جز شر چیز دیگری برای اموات نمی‌فرستد.
وی ادامه داد: با رفتن دسته جمعی به آرامگاه‌ها و بر سر قبور احتمال شیوع ویروس افزایش می‌یابد و اموات نیز از این کار راضی نیستند و از شر کار ما در اذیت و آزار قرار می‌گیرند.
وی با بیان اینکه خیرات برای اموات همیشه مورد نیاز است گفت: در خانه‌ها بمانیم و برای آن‌ها دعا کنیم و قرآن بخوانیم، رسول خدا (ص) فرمودند برای مردگان خود هدیه بفرستید و هدیه برای آنان صدقه و دعاست.
امام جمعه سرخس افزود: حضرت محمد (ص) فرمودند هر صدقه‌ای که برای میت داده می‌شود فرشته‌ای آن را مانند طبقی از نور می‌گیرد و به کنار قبر می‌آورد و می‌گوید این هدیه را خانواده شما برای شما فرستاده است، آنگاه آن میت این هدیه را تحویل می‌گیرد و وارد قبر می‌کند که همین سبب فراخی قبر و آسایش، رفاه و آسودگی او می‌شود.
وی ادامه داد: بهترین خیرات و مبرات برای اموات در شرایط فعلی این است که به نیت خیرات برای اموات به حساب بانکی ستاد پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا کمک نموده و اموات خود را خوشحال کنیم و با کمک به این ستاد دیگران را از مرگ نجات دهیم و اموات خود را از گرفتاری برهانیم و دعای آن‌ها را شامل حال خود کنیم.
وی گفت: برای دفع بلا باید به امام عصر (عج) متوسل شویم و برای ظهور آن حضرت دعا کنیم، نماز استغاثه به امام زمان (عج) و دعای فرج بخوانیم.
مردم استان خراسان رضوی از دیرباز طی مراسمی با عنوان "چراغ برات" از دوازدهم تا چهاردهم شعبان با روشن کردن شمع بر مزار مردگان خود و توزیع خیرات، برای شادی روح آنها دعا می‌کنند.
برچسب‌ها
کرونا سرخس

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/218495/آیین-چراغ-برات-ریشه-دینی-ندارد
بستن   چاپ