پیام خراسان
20 میلیارد ریال برای مبارزه با آفت ملخ در مراتع خراسان شمالی نیاز است
چهارشنبه 20 فروردين 1399 - 18:50:25
پیام خراسان - بجنورد - مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه 20 میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با آفت ملخ در مراتع این استان مورد نیاز است، اظهار داشت: کانون‌های آلودگی در این عرصه‌ها شناسایی شده است.

محمد رضایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مبارزه با آفت ملخ در عرصه های طبیعی وظیفه دولت است افزود: با توجه به مهیا بودن شرایط این آفت امسال رشد می یابد، بارش باران علاوه بر اینکه مراتع را به عنوان خوراک ملخ غنی می کند باعث محرک باز شدن کپسول تخم ملخ ها نیز می شود.
وی کانون های ملخ در سال گذشته را مربوط به شهرستان های شیروان، فاروج و بجنورد عنوان کرد و افزود: یکسری از کانون های ملخ نیز در شهرستان های مانه و سملقان و راز و جرگلان بود که مربوط به مهاجرت ملخ از سمت کشور ترکمستان بود.
رضایی با بیان اینکه کانون های ملخ هر سال متغیر هستند، اظهار داشت: این ملخ های مراکشی بومی کشور و استان هستند و به عنوان آفت عمومی باید توسط دولت مبارزه شود.
وی گفت: کانون‌های ملخ در مراتع استان به علت شرایط خاص آب و هوایی و بارش‌های مناسب شکل گرفته که با توجه به وفور تغذیه، اگر مبارزه با آن به صورت جدی انجام نشود، حالت طغیانی و تهاجمی به خود خواهند گرفت.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه هم اکنون کانون ها در حد مبارزه نیست گفت: اما با توجه به فعالیت پوره ملخ و بارش های باران باید به زودی مبارزه را آغاز کنیم، تعلل در مبارزه با ملخ‌های مراتع، این وضعیت می‌تواند خسارات آفت را متوجه عرصه‌های زراعی و باغی کند.
رضایی با بیان اینکه در عرصه‌هایی که مبارزه شیمیایی می‌شود پرچم‌های قرمزی به منظور هشدار نیز نصب می‌شود گفت: دامداران از چرای دام در این مناطق خودداری خواهند کرد و دست کم به مدت یکماه پس از سمپاشی چرای دام در این مناطق ممنوع می شود.
وی افزود: کشاورزان و دامداران به محض مشاهده ملخ با تراکم بالا در اماکن نسبت به اطلاع‌رسانی به مراکز خدمات جهاد کشاورزی مربوطه اقدم کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: پارسال در 350 هزار هکتار از عرصه‌های کشاورزی این استان با انواع آفات و بیماری‌ها مبارزه شیمیایی شده که بخشی از این مبارزه مربوط به سال آبی جاری است.
رضایی اظهار داشت: از جمله مبارزه انجام شده 9 هزار و 878 هکتار مربوط به سن غلات، هفت هزار و 529 هکتار ملخ، 80 هزار و 389 هکتار علف‌های هرز در مزارع غلات و هشت هزار و 670 هکتار مربوط به مبارزه با جوندگان بوده است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این سطح 300 هزار هکتار کشتزار و مابقی باغ است.
برچسب‌ها
وزارت جهاد کشاورزی بجنورد خراسان شمالی ملخ صحرایی

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/221902/20-میلیارد-ریال-برای-مبارزه-با-آفت-ملخ-در-مراتع-خراسان-شمالی-نیاز-است
بستن   چاپ