پیام خراسان
ضایعات پلاستیکی؛ فاجعه پس از کرونا
يکشنبه 7 ارديبهشت 1399 - 11:07:27
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی گزارش‌های فراوانی در مورد تأثیر مثبت شیوع کروناویروس و خانه‌نشینی بر کاهش آلودگی هوا و آب منتشرشده است، اما هنوز توجه چندانی به آلودگی ناشی از ابزارهای حفاظتی پلاستیکی در برابر این ویروس همه‌گیر نشده است.

به گزارش فوربس، استفاده از محصولات حفاظتی مانند ماسک، دستکش و دیگر ابزارهای پزشکی پلاستیکی و رها کردن آنها در محیط‌زیست موجب نفوذ این مواد به آب‌ها و همچنین بسته شدن مسیر آبراه‌ها می‌شوند.
مهمتر اینکه در چند سال اخیر روش‌هایی برای کاهش استفاده از مواد پلاستیکی در بسیاری از کشورها اجرا می‌شود، اما در حال حاضر به دلیل "احتیاط بیشتر" و ترس از افزایش همه‌گیری، اقدامات سخت محیطی در مورد کاهش آلودگی پلاستیک مانند گذشته اجرا نمی‌شوند.
نگرانی در مورد ایمنی و آلودگی ویروس باعث لغو ممنوعیت‌های استفاده از پلاستیک‌های یک‌بارمصرف شده است و به همین دلیل تقاضا برای بطری آب، کیسه‌های پلاستیکی و بسته‌بندی پلاستیکی افزایش‌یافته است. از زمان شروع بیماری همه‌گیر کروناویروس، بسیاری از فروشگاه‌ها کیسه‌های قابل‌استفاده مجدد خود را ممنوع و آنها را با کیسه‌های پلاستیکی یک‌بارمصرف جایگزین کردند.
باوجوداینکه، نتایج منتشرشده در نشریه پزشکی New England نشان می‌دهد که مدت‌زمان ماندگاری این ویروس بر روی پلاستیک بیش از دیگر مواد است و عمر طولانی‌تر بر روی پلاستیک و استیل در مقایسه با مس و مقوا دارد، اما همچنان از کیسه‌های پلاستیکی با خطر انتقال بالا استفاده می‌شود و از اولویت استفاده از کیسه‌های مقوایی و کاغذی با خطر کمتر انتقال این بیماری، چشم‌پوشی می‌شود.
از دیگر موارد تأثیرگذار شیوع کووید-19 محدودیت بازیافت زباله‌های شهری در ایالات‌متحده و خارج از ایالات‌متحده است که بیانگر عدم بازیافت ضایعات پلاستیکی است.
دانشمندان حفاظت از اقیانوس‌ها از تعلیق ممنوعیت پلاستیک به دلیل احتمال همیشگی شدن آن نگران هستند، چون تلاش آنان برای کاهش استفاده از پلاستیک‌های یک‌بارمصرف را بی‌نتیجه می‌کند و آلودگی پلاستیک اقیانوس‌ها را افزایش می‌دهد.
بر اساس آمار منتشرشده موسسه‌های غیرانتفاعی، بیشترین میزان جمع‌آوری زباله‌ها مربوط به ضایعات پلاستیکی است که حدود 10 برابر دیگر زباله‌ها توسط داوطلبان پاکسازی بین‌المللی ساحل از اقیانوس‌ها جمع‌آوری می‌شوند. همچنین مرگبارترین زباله دریایی است که ده‌ها سال یا بیشتر در محیط‌زیست باقی می‌مانند.
به همان اندازه که محصولات پلاستیک‌هایی مانند دستکش، ماسک و سایر تجهیزات پزشکی برای محافظت از کادر بهداشتی در خط مقدم این بیماری مهم هستند، میزان تولید این ضایعات و مدیریت در بازیافت آنها نیز مهم است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/226571/ضایعات-پلاستیکی؛-فاجعه-پس-از-کرونا
بستن   چاپ