پیام خراسان
حمایت دانشگاهیان خراسان رضوی از طرح مواسات
سه شنبه 23 ارديبهشت 1399 - 13:42:57
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد- کرونا با خود شوک بزرگی را به همراه آورد، جمعی از افراد را از میان مردم برُد و دیگران را مضطرب کرد. آن قدر این ویروس کوچک زورش زیاد بود که بسیاری از مردم را خانه نشین کرد. این خانه نشینی که همراه با اجبار بود تمام برنامه ریزی های افراد را که دچار مشکل کرد بماند برنامه ریزی های کلان دولتی را نیز دچار مشکل شدکرد به حدی که دولت نتوانست به وضعیت بسیاری از اقشار آسیب دیده از این بحران کمک کند.

رهبر انقلاب در سخنرانی نیمه ماه شعبان امسال، از طرح مواسات و حمایت مومنانه در راستای همیاری با خانواده هایی که از این بحران دچار آسیب شده بودند سخن به میان آورد و بسیاری از گروه های جهادی که تا قبل از این تاریخ فقط به فکر تهیه ماسک و لوازم بهداشتی برای توزیع در بین مردم بودند رسیدگی به امور معیشتی دیگر خانوارها را نیز بر عهده گرفتند.
دانشگاهیان خراسان رضوی نیز خود را در این بین سهیم دانستند زیرا یکی از وظایف دانشگاه‌ها، ورود به مسائل و مشکلات جامعه است و بر همین اساس دانشگاه‌های مختلف بر حسب توانایی خود سعی کردند تا در این امر خداپسندانه مشارکت کنند.
برنامه ریزی سه ماهه برای طرح مواسات
مسوول شورای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خراسان رضوی گفت: بسته ارزاق معیشتی به همت دانشگاهیان این استان در قالب پویش "نیکوکاری دانشگاهیان" برای خانوارهای مناطق کم برخوردار استان تهیه شد.
حجت‌الاسلام احمد ترابی افزود: به همین دلیل برخی دانشگاهیان بخشی از حقوق خود را به این طرح اختصاص دادند.
وی ادامه داد: با توجه به این که هر دانشگاه متناسب با موقعیت، امکانات و برنامه ریزی خود شروع به شناسایی نیازمندان و کمک به آنها کرده است این طرح به صورت مستقل در دانشگاه ها در حال اجراست.

پیام خراسان


مسوول شورای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خراسان رضوی گفت: هدف این فعالیت‌ها چه به صورت جدا از هم و یا مشارکتی، خدمت به مردم است.
ترابی افزود: با توجه به این که طرح‌های اجرایی و جهادی به صورت سه ماهه برنامه ریزی شده است ممکن است بعضی از پویش‌ها نیز به صورت دائمی به فعالیت خود ادامه دهند تا در شرایط مختلف امکان یاری به دیگران را داشته باشند.
وی ادامه داد: با حمایت آستان قدس رضوی برخی اقلام و مایحتاج مردم هم تهیه شده که دانشجویان پس از بسته بندی در اختیار آن آستان برای توزیع عادلانه در بین مردم قرار می‌دهند.
با توجه به اینکه هر دانشگاه متناسب با موقعیت ، امکانات و برنامه ریزی خود شروع به شناسایی نیازمندان و کمک به آنها کرده است، این طرح به صورت مستقل در دانشگاه ها در حال اجرا است.وی اضافه کرد: با توجه به این که آستان قدس رضوی با ثبت کد ملی ارزاق را در بین افراد توزیع می کند بعضی از گروه‌های جهادی نیز در صدد هستند تا به افرادی که مشخصات آنها در هیچ سامانه‌ای به ثبت نرسیده است نیز کمک و یاری رساند.
با توجه به اینکه هر دانشگاه متناسب با موقعیت ، امکانات و برنامه ریزی خود شروع به شناسایی نیازمندان و کمک به آنها کرده است، این طرح به صورت مستقل در دانشگاه ها در حال اجرا است.
طبخ غذا برای افراد نیازمند
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: با توجه به تعطیلی دانشگاه‌ها و عدم پخت غذا برای دانشجویان در این ایام و با توجه به امکانات صنعتی تهیه و طبخ غذا در این دانشگاه، با کمک فرد نیکوکاری تصمیم به طبخ حلیم برای نیازمندان گرفته شد.
حمیدرضا رحیمی افزود: از آنجایی که نیروهای پیمانکار این آشپزخانه‌ها با توجه به تعطیلی دانشگاه بیکار شده بودند، با فعال شدن دوباره به کار فرا خوانده شدند تا ضمن جلوگیری از بیکاری این تعداد نیرو ، حرکتی در مسیر کمک همدلانه انجام شود.
وی ادامه داد: با هماهنگی پویش نیکوکاری دانشگاهیان استان خراسان رضوی (پند) و همچنین یک فرد نیکوکار ، اقلام اولیه برای تهیه و طبخ حلیم در این دانشگاه تهیه شده که در اختیار کمیته امداد امام خمینی (ره) برای توزیع قرار می‌گیرد.

پیام خراسان


مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در روزهای اول روزانه سه هزار پُرس غذا طبخ می‌شد که این رقم اکنون به 10 هزار پُرس رسیده است و با هماهنگی صورت گرفته این حرکت تا آخر ماه مبارک رمضان ادامه خواهد یافت.
رحیمی به تفاوت امکانات دانشگاه های استان خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: نباید از دانشگاهی که تمام ساختمانهای اداری و کلاسهایش اجاره ای است، انتظاری شبیه این حرکت را داشته باشیم و آنها به گونه دیگری می توانند در این حرکت خداپسندانه شرکت داشته باشند.
وی به پویش " پند " اشاره کرد و افزود: با توجه به این که امکان وقوع بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله در ایران وجود دارد بعد از رفع بحران کرونا هم این حرکت دانشجویی ادامه خواهد یافت.
پویش " سپند"
در دانشگاه فردوسی مشهد نیز جمعی از دانشگاهیان ستاد پویش نیکوکاری دانشگاه فردوسی مشهد با نام اختصاری " سپند" را ایجاد کردند تا بتوانند در راستای وظیفه انسانی خود با هدف پشتیبانی از جان برکفان خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا و همچنین به یاری آسیب دیدگان از این بحران، بشتابند.
با توجه به اینکه امکان وقوع بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله در ایران وجود دارد، بعد از رفع بحران کرونا این حرکت دانشجویی نیز ادامه خواهد داشت.دبیر موقت هسته پویش " سپَند" گفت: بحران کرونا بر وضعیت اقتصادی، روانی و اجتماعی جامعه تاثیر گذاشت و روند عادی زندگی مردم را دچار تغییر کرد.
دکتر علی یوسفی افزود: بر همین اساس این پویش سعی دارد تا بتواند حرکتی ادامه دار را آغاز کند و در مرحله اول تمرکز خود را بر روی آسیب دیدگان اقتصادی و اجتماعی از ویروس کرونا در بین اعضا و خانواده دانشگاه فردوسی مشهد قرار داده است.
وی ادامه داد: این پویش که به سرعت شکل و مورد حمایت دانشگاهیان قرار گرفت، سعی کرد افراد مورد حمایت از جمع خانواده دانشگاهیان را شناسایی کند، برخی از این حمایت ها به وسیله همکاری مرکز مشاوره و مددکاری دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد و همچنین تهیه وسایل پزشکی، بهداشتی و در اختیار کادر درمان قرار دادن آنها در دستور کار قرار گرفت.
رییس پژوهشکده زیارت و گردشگری دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این دانشگاه در زمینه حمایت و ساخت وسایل پزشکی نیز اقداماتی از طریق شرکت های فناور مستقر در دانشگاه انجام داده است
و با این وجود برای برخی از دانشجویان و کارکنان این دانشگاه که به حمایت مالی نیاز داشتند نیز برنامه ریزی انجام شد.
با توجه به اینکه امکان وقوع بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله در ایران وجود دارد، بعد از رفع بحران کرونا این حرکت دانشجویی نیز ادامه خواهد داشت. تهیه وآماده سازی 50 هزار بسته افطاری
مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد هم گفت: دانشجویان عضو تشکل‌ها و کانون‌های فرهنگی، سیاسی و دانشجویی دانشگاه‌آزاد اسلامی مشهد برای تهیه و آماده‌سازی 50 هزار بسته اقلام غذایی برای روزه‌داران مشهدی، مشارکت افتخاری داشتند.

پیام خراسان


امیر خالقی افزود: این بسته‌ها در سوله ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد شامل شیر، خرما، پنیر، حلوا ارده، نشاسته و چای توسط دانشجویان بسته بندی و برای توزیع در اختیار آستان قدس رضوی قرار گرفت.
وی ادامه داد: جمعی از اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز با مشارکت در این امر مومنانه و خداپسندانه مواسات، یک تا سه روز از حقوق ماهیانه خود را طی سه ماه متوالی به مرکز پویش مواسات و همدلی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد اختصاص دادند.
تا ظهر روز دوشنبه 22 اردیبهشت 109 هزار و 286 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت 45 نفر در 24 ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به 6 هزار و 685 نفر رسید.
برچسب‌ها
کرونا آستان قدس رضوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاه فردوسی مشهد کمیته امداد امام خمینی (ره)
پروندهٔ خبری
ماه مبارک رمضان؛ روزگار کرونایی رفتار مومنانه و همدلانه ایرانیان در روزگار کرونا

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/229472/حمایت-دانشگاهیان-خراسان-رضوی-از-طرح-مواسات
بستن   چاپ