پیام خراسان
کارشناس ارشد آموزش پرستاری:
عدم آگاهی در مورد دیابت یک نگرانی بزرگ است
چهارشنبه 31 ارديبهشت 1399 - 16:15:46
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس ارشد آموزش پرستاری گفت: عدم آگاهی در مورد دیابت یک نگرانی بزرگ است که نه تنها بر خانواده بلکه بر روی جامعه تأثیر می گذارد.

مجید حسن‌زاده طرقدری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دیابت نوعی بیماری مزمن است که مدیریت آن نیاز به درمان روزانه ، نظارت منظم، سبک زندگی سالم و آموزش مداوم به ویژه در بستر خانه و خانواده دارد و عدم آگاهی در مورد دیابت یک نگرانی بزرگ است که نه تنها بر خانواده بلکه بر روی جامعه تأثیر می‌گذارد.
وی با اشاره به اینکه چهار پنجم خانواده‌ها در تشخیص علائم هشداردهنده دیابت دچار مشکل‌اند و یک‌سوم آن‌ها نیز به‌هیچ‌وجه متوجه این علائم نمی‌شوند، بیان کرد: هر دو دیابت نوع یک و نوع دو جدی هستند و چیزی به اسم دیابت خفیف نداریم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: دیابت نوع یک معمولاً در اثر واکنش ایمنی بدن ایجاد می‌شود که حاصل حمله سیستم دفاعی بدن به سلول‌هایی است که انسولین تولید می‌کنند. همچنین افراد مبتلا به دیابت نوع یک، انسولین بسیار کمی در بدن دارند و ممکن است افراد را در هر سنی، تحت تأثیر قرار دهد که معمولاً در کودکان یا بزرگسالان خود را نشان می‌دهد. افراد مبتلا به این نوع دیابت برای کنترل سطح گلوکز خونشان، هر روز به تزریق انسولین وابسته‌اند.
وی ادامه داد: دیابت نوع دو که حداقل 90 درصد از کل موارد دیابت را تشکیل می‌دهد و با مقاومت به انسولین و کمبود نسبی انسولین مشخص می‌شود، در هر سنی ممکن است رخ دهد. همچنین ممکن است برای سال‌های متمادی کشف نشده باقی بماند و تشخیص آن اغلب در صورت بروز عارضه، با آزمایش روتین خون یا گلوکز ادرار انجام می‌شود. به دلیل خفیف‌تر بودن علائم در دیابت نوع دو اکثریت قریب به اتفاق افراد مبتلا به این نوع دیابت هستند که به عنوان شایع‌ترین شکل این بیماری نیز شناخته می‌شود.
حسن زاده سابقه خانوادگی دیابت، اضافه‌وزن، رژیم ناسالم، عدم تحرک جسمی، افزایش سن و فشارخون بالا را از عوامل خطر برای دیابت نوع دو عنوان کرد و افزود: سبک‌های زندگی مدرن با عدم تحرک بدنی و دوره‌های طولانی بی‌تحرکی که از سبک زندگی شهرنشینی است باعث رشد این بیماری مزمن شده. ترغیب فعالیت‌های بدنی در داخل و خارج از مدرسه و محل کار حداقل بین سه تا پنج روز در هفته و حداقل 30-45 دقیقه و تغییر در رژیم غذایی می‌تواند این آمار را کاهش دهد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه «دیابت مسئول مرگ 4میلیون نفردر سال 2017 بود»، بیان کرد: عدم درمان و مدیریت دیابت می‌تواند منجر به نابینایی ، قطع عضو ، نارسایی کلیه ، حمله قلبی و سکته مغزی شود. آگاهی از تأثیر دیابت بر خانواده و ارتقاء نقش خانواده در مدیریت، مراقبت، پیشگیری و آموزش در تشخیص زودهنگام علائم هشدار دهنده دیابت بسیار موثر است.
وی افزود: ابتدا فرد باید دیابت را بشناسد و از ابتلا به دیابت نوع دو این بیماری جلوگیری کند. همچنین در صورت ابتلا باید بتواند آن را مدیریت کند. بسیاری از موارد دیابت نوع دو با اتخاذ شیوه زندگی سالم قابل پیشگیری است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/233414/عدم-آگاهی-در-مورد-دیابت-یک-نگرانی-بزرگ-است
بستن   چاپ