پیام خراسان
چای ترش و تلخی نبود صنایع فرآوری در خراسان جنوبی
پنجشنبه 1 خرداد 1399 - 12:56:55
ایسنا - اجتماعی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان جنوبی مدیر جهاد کشاورزی خوسف از آغاز کشت گیاه چای ترش در شهرستان خوسف خبر داد و گفت: این چای قابلیت فرآوری زیادی به ‌صورت استفاده در سالاد، ترشی، مربا و مخلوط‌های دمنوشی دارد، اما به‌دلیل عدم اعتبار و امکانات کافی توجهی به فرآوری و بسته‌بندی برای فروش و کسب درآمد بیشتر نشده است.

سید حسن رضوی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: چای ترش در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری قابلیت رشد دارد.
وی با بیان اینکه گل‌دهی این گیاه از مهرماه آغاز و زمان برداشت کاسبرگ‌ها در آبان‌ماه تا دی‌ماه است، افزود: چای ترش در دو سال گذشته به‌ صورت آزمایشی در شهرستان خوسف کشت شد که به‌ دلیل سازگاری مطلوب با شرایط اقلیمی، کشاورزان شهرستان امسال هم استقبال خوبی از کاشت آن دارند.
وی بیان کرد: امسال سه هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان به کشت چای ترش اختصاص داده شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خوسف اظهار کرد: این چای قابلیت فرآوری زیادی به ‌صورت استفاده در سالاد، ترشی، مربا و مخلوط‌های دمنوشی دارد، اما به‌دلیل عدم اعتبار و امکانات کافی توجهی به فرآوری و بسته‌بندی برای فروش و کسب درآمد بیشتر نشده و باید سرمایه‌گذاری و تحقیقات بیشتری روی این محصول صورت گیرد تا به یک درآمد پایدار برای روستائیان برسد.
رضوی ادامه داد: چای ترش یا چای مکی یک محصول وارداتی است که بیشتر از کشور عربستان وارد ایران می‌شود که طی سال‌های اخیرا کشت آن در برخی نقاط کشور گسترش یافته است.
وی از توزیع 15 هزار نشاء چای ترش بین زنان روستایی شهرستان خبر داد و خاطرنشان کرد: عملکرد چای ترش در هر هکتار 700 کیلوگرم غنچه خشک چای ترش است و با توجه به درآمد نسبتا خوبی که دارد امیدواریم در توانمندسازی زنان روستایی نقش بسزایی داشته باشد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/233510/چای-ترش-و-تلخی-نبود-صنایع-فرآوری-در-خراسان-جنوبی
بستن   چاپ