پیام خراسان
زنگی که گندم را زردتر می‌کند
پنجشنبه 1 خرداد 1399 - 12:56:56
ایسنا - اجتماعی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان جنوبی مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: زنگ زرد یکی از مهم‌ترین بیماری‌های گندم در کشور بوده که در سال‌های اخیر به علت فراهم شدن شرایط مساعد جوی و نیز حساس بودن رقم گندم روشن و محلی شهرستان، حساسیت شدیدی به این بیماری پیدا کرده است.

مریم جوادی بایگی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مطمئن‌ترین راه مبارزه با بیماری زنگ زرد و سایر زنگ‌ها کاشت ارقام مقاوم است که در صورت عدم کاشت ارقام مقاوم در شرایط بروز بیماری ناگزیر به مبارزه شیمیایی علیه آن خواهیم بود.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه بیان کرد: برای افزایش کارآیی سم در مبارزه شیمیایی باید عملیات سمپاشی به روش درست و در زمان مناسب انجام پذیرد.
جوادی بایگی ادامه داد: زنگ زرد در ابتدا روی برگ‌های جوان به صورت جوش‌های زرد رنگ تشکیل می‌شود و به تدریج به یکدیگر متصل شده به صورت خطی یا نواری به موازات رگبرگ‌ها دو سطح برگ را فرا می‌گیرد.
وی با بیان اینکه این جوش‌ها می‌توانند روی غلاف و سنبله نیز ظاهر شوند، افزود: دانه‌های سنبله آلوده، بسیار کوچک، چروکیده و غیر قابل استفاده هستند.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه بیان کرد: بهترین درجه حرارت برای ظهور و گسترش زنگ زرد 10 تا 15 درجه سانتی‌گراد و رطوبت اشباع و یا بارندگی ملایم بوده و چنانچه این شرایط مدت زمان طولانی مهیا شود، آلودگی شدید را باید انتظار داشت.
جوادی بایگی با اشاره به روش‌های کنترل بیماری، تصریح کرد: روش زراعی یا مکانیکی یکی از این روش‌هاست که رعایت تاریخ کاشت، کاشت ارقام مقاوم و خودداری از مصرف کود اوره از مواردی است که باید رعایت شود.
وی یادآور شد: استفاده از کود پتاس نیز باعث کاهش حساسیت گیاهان به انواع بیماری از جمله زنگ زرد و جلوگیری از هر عاملی که باعث رشد رویشی بیش از حد گیاه از جمله کود ازته، آبیاری بیش از حد و افزایش حساسیت مزرعه به انواع بیماری‌ها می‌شود، خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/233512/زنگی-که-گندم-را-زردتر-می‌کند
بستن   چاپ