پیام خراسان
یک مسئول مطرح کرد:
زکات فطریه مکمل روزه‌های ماه مبارک رمضان
شنبه 3 خرداد 1399 - 09:39:12
ایسنا - اجتماعی - خراسان شمالی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی گفت: زکات فطریه مکمل روزه‌های ماه مبارک رمضان است و به نوعی تمام کننده روزه داری است.

حجت‌الاسلام علی خادمی، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در متون دینی به زکات فطریه، زکات بدن نیز گفته می‌شود، بیان کرد: نماز و روزه واسطه بین انسان و خدا است و در روایات آمده است که هنگام گرفتاری و مشکلات از نماز و روزه کمک بگیرید.
وی با بیان اینکه ذکر صلوات بر محمد و آل محمد در پایان نماز توصیه شده است، اضافه کرد: همانطور که صلوات در پایان نماز تکمیل کننده نماز است، پرداخت زکات فطریه نیز در پایان ماه مبارک رمضان تکمیل کننده روزه است.
حجت‌الاسلام خادمی با تاکید براینکه ذکر صلوات در پایان نماز مستحب است، افزود: پرداخت زکات فطریه در پایان ماه مبارک رمضان واجب است و باید پرداخت شود.
وی تاکید کرد: از زمانی که ماه شوال رویت می‌شود، باید شخص مسلمان زکات فطریه خود را پرداخت و یا از مال‌های دیگر خود جدا کند.
وی با تاکید براینکه از زمان پرداخت فطریه از لحظه رویت ماه تا نماز ظهر است، اضافه کرد: شخص باید در این مدت زمان زکات خود را پرداخت و یا از دیگر مال‌های خود جدا کند در غیر این صورت به فتوای آیت ا...مکارم شیرازی و نیز آیت ا...سیستانی باید به نیت «ما فی الذمه» یعنی بدون این که قصد ادا و قضا کند، فطریه خود را بدهد.
حجت‌الاسلام خادمی تصریح کرد: مقدار زکات فطره برای هر نفر به اندازه یک صاع (تقریبا سه کیلو) از آن چه غذای نوع مردم هر محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج و مانند این‌ها و اگر پول یکی از این‌ها نیز داده شود، کافی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی تاکید کرد: پرداخت زکات فطریه به افرادی که روزه گرفته‌اند و به افرادی که روزه نگرفته‌اند به هر علتی واجب است و باید پرداخت شود.
وی ادامه داد: باید از فقر افرادی که زکات فطریه را به آنها پرداخت می‌کنیم اطمینان حاصل کنیم و فقیر به کسی گفته می شود که مخارج سال خود و خانواده‌اش را ندارد.
حجت‌الاسلام خادمی، اضافه کرد: به افرادی که آشکارا گناه می‌کنند، زکات فطریه تعلق نمی‌گیرد و این مسئله باید مورد توجه افرادی که زکات فطریه خود را پرداخت می‌کنند، قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: برخی از فقها فتوا دادند که زکات فطریه باید به فقرای شهر محل سکونت شخص پرداخت شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی تصریح کرد: فلسفه پرداخت صدقه، خمس، زکات و... از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و لازم است مسلمانان به این امر توجه ویژه داشته باشند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/233721/زکات-فطریه-مکمل-روزه‌های-ماه-مبارک-رمضان
بستن   چاپ