پیام خراسان
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی:
مرکز نمونه گردشگری گیاهان دارویی خراسان جنوبی راه اندازی می‌شود
شنبه 3 خرداد 1399 - 17:13:37
خبرگزاری مهر - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند- مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از ایجاد یک مرکز نمونه گردشگری در حوزه گیاهان دارویی بومی استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، محسن پویان ظهر شنبه در بازدید منتخب مردم قائنات وزیرکوه در مجلس و رئیس نمایندگی وزارت امورخارجه در استان از مجتمع گیاهان دارویی استان اظهار کرد: این مجتمع در مجموعه‌ای با مساحت 140 هزار متر مربع احداث شده است.
وی بیان کرد: تحقق برنامه‌های پژوهشی، تحقیقاتی، گردشگری، اشتغال‌زا و مؤثر در شکوفایی پتانسیل‌های بالقوه استان در حوزه گیاهان دارویی از اهداف راه اندازی این مجتمع بوده است.
وی با بیان اینکه آموزش روستاییان، بازاریابی، تکمیل فرآیند تولید و افزایش سهم کشاورز از بازار فروش، هدایت پایان‌نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی را دنبال می‌کنیم، بیان داشت: یک مرکز نمونه گردشگری در حوزه گیاهان دارویی بومی را راه اندازی خواهیم کرد.
به گفته پویان، از جمله مهم‌ترین بخش‌های این مجتمع می‌توان به آزمایشگاه صنایع غذایی، آزمایشگاه بیولوژی گیاهی و آزمایشگاه بیوتکنولوژی گیاهی، باغ تحقیقاتی اکوتیپ‌های عناب، مزرعه تحقیقاتی زعفران، کلکسیون زرشک، کلکسیون گیاهان دارویی، گلخانه‌های تحقیقاتی، سوله‌های فرآوری گیاهان دارویی و محصولات وابسته، غرفه‌های نمایشگاهی، فضای تفریحی و گردشگری، مزرعه تحقیقات رساله‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاهی و مزرعه کشت گیاهان دارویی مزیت‌دار منطقه و واحد آموزش بهینه سازی تولید و فرآوری گیاهان دارویی اشاره کرد.
وی اظهار کرد: در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی تلاش می‌کنیم تا پروسه اقتصادی گیاهان دارویی در زمینه خرید، فروش و بازاریابی استان را ساماندهی کنیم.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: در صورت تکمیل این پروژه که کمک استان را طلب می‌کند، تولید کننده و جمع‌آوری کننده گیاهان دارویی محلی مطمئن برای ارائه محصول خود خواهد داشت که پس از بوجاری، میکروب زدایی و بسته بندی در حاشیه سود آن سهیم خواهد بود.
پویان با اشاره به اینکه مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی پکیج کاملی است تا بتوانیم پتانسیل‌های مجموعه را به سرمایه‌گذار و گردشگر معرفی کنیم، یادآور شد: از اهداف این مرکز آموزش و مشاوره تولید کنندگان برای بهبود فرآیند کاشت و تغییر آن با توجه به بازار موجود است.
منتخب مردم قائنات و زیرکوه در مجلس با اشاره به اینکه اگر به سمت تولید علم و فناوری در جهادهای دانشگاهی پیش رویم محکوم به شکست نخواهیم بود.
سلمان اسحاقی عنوان کرد: تحقیقات خوب و گسترده‌ای در حوزه گیاهان دارویی به ویژه سه محصول استراتژیک زرشک، زعفران و عناب در جهاد دانشگاهی استان انجام گرفته است.
وی خواستار اختصاص اعتبار ویژه از سوی وزارت بهداشت و درمان برای تحقیق، فرهنگ سازی، توسعه گیاهان دارویی و درمان بیماری‌ها با گیاهان دارویی شد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/233824/مرکز-نمونه-گردشگری-گیاهان-دارویی-خراسان-جنوبی-راه-اندازی-می‌شود
بستن   چاپ