پیام خراسان
گل و گلاب خداقلی بجنورد را عطرآگین کرد
شنبه 3 خرداد 1399 - 19:00:50
پیام خراسان - بجنورد- با آغاز برداشت گل محمدی و گلابگیری در دهکده گل روستای «خداقلی» در حاشیه جنوب شرقی بجنورد که تا نیمه خرداد ادامه دارد، فضای این روستا عطرآگین شده است.

برداشت گل محمدی در دهکده گل خداقلی بجنورد و گلابگیری که فقط در این نقطه روستایی خراسان شمالی صورت می گیرد، همراه با برداشت گیاهان دارویی و عرق گیری از این گیاهان نخستین بار در سال گذشته رقم خورد که امسال دومین برداشت را تجربه کرد.
در واقع برای نخستین بار در خردادماه سال 98 آیین گلاب گیری در این روستای خراسان شمالی و در دهکده گل آن همزمان با برداشت 2 تن گل محمدی انجام شد و امسال نیز آیین برداشت گل محمدی و گلابگیری با برداشت روزانه 200 کیلوگرم گل محمدی از زمینی با گستره سه هکتار آغاز شد که این فرایند تا نیمه خردادماه ادامه دارد.
به گفته مدیر مجموعه آموزشی و تحقیقاتی دهکده گل رز خداقلی، این مجتمع در سال 93 با دریافت مجوز مشاغل خانگی آغاز به کار کرده است.
ابوالفضل وحدانی اظهار داشت: برای تولید گل محمدی و گل های رزی که با شرایط آب و هوایی این منطقه سازگار باشد، در نخستین گام تولید 12 هزار قلمه گل آغاز شد و از بین 44 گونه گل محمدی به این نمونه سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه رسیدیم.
وی پیش بینی کرد که تا پایان فصل برداشت امسال سه تن گل محمدی از هر هکتار سطح کشت برداشت شود و افزود: این در حالی است که سرمای اردیبهشت ماه امسال به غنچه های گل آسیب زده و تاحدی بر میزان محصول برداشتی تاثیر منفی گذارده است.
وحدانی گفت: علاوه بر تولید قلمه و کاشت گل محمدی، گل‌های مختلف از جمله رز هلندی را در داخل گلدان ریشه دار کردیم و گیاهان دارویی مانند نعناع فلفلی، آویشن و رز ماری نیز کشت می‌شود و گیاهان دارویی خودرو مانند بارهنگ و قاصدک نیز در لابلای این گیاهان رشد و نمو یافته است.
وی گفت: امیدوار بودیم که با آغاز برداشت گل و گلاب گیری، مقدمه‌ای برای جشنواره گل محمدی و گلاب گیری در این روستا فراهم شود اما کرونا موجب شد تا حضور مردم در این محل کم شود و منتظر برگزاری این آیین به شکل گسترده تر در سال آینده باشیم.
وحدانی با بیان اینکه مشکلاتی که با شیوع کرونا به وجود آمد، فروش گل و گلابگیری را نیز کاهش داده است، اظهار داشت: هم اکنون در این محل گلاب دوآتشه و تغلیظ شده در کنار برداشت گل محمدی تولید می شود و عرضه آن نیز به صورت مستقیم به متقاضیان صورت می گیرد.
خراسان شمالی با دارا بودن 863 هزار نفر جمعیت در شمال شرق کشور قرار دارد و در این استان 450 نوع گیاه دارویی شناسایی شده است.
خراسان شمالی مستعد کشت و تولید گل محمدی است و 350 هکتار از اراضی این استان به کشت این گونه اختصاص دارد.
برچسب‌ها
بجنورد توسعه روستایی خراسان شمالی اراضی کشاورزی

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/233842/گل-و-گلاب-خداقلی-بجنورد-را-عطرآگین-کرد
بستن   چاپ