پیام خراسان
مبارزه با ملخ در خراسان رضوی به هزار و 390 هکتار رسید
سه شنبه 6 خرداد 1399 - 12:28:54
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد- مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان رضوی از مبارزه با آفت ملخ در سطح هزار و 390 هکتار از اراضی کشاورزی این استان خبر داد.

فاطمه حلاج‌نیا روز سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: از این میزان مبارزه با آفت ملخ بومی که هر سال مشاهده می‌شود، بیشترین سطح مبارزه در شهرستان جغتای با حدود 550 هکتار بوده است.
وی افزود: مبارزه با آفت ملخ بومی تاکنون در شهرستان‌های گناباد، فریمان، سبزوار، رشتخوار، خوشاب، تایباد و خواف انجام شده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: پایش مستمر در شهرستان‌های جوین، بجستان و تربت‌جام در حال انجام است.
وی گفت: مبارزه با ملخ صحرایی هم اکنون در استان خراسان جنوبی در حال انجام است و مرزهای مشترک خراسان رضوی با این استان بطور مداوم رصد و پایش می‌شود.
حلاج‌نیا افزود: برای کمک به استان خراسان جنوبی سه دستگاه سمپاش ارسال کرده‌ایم و در صورت نیاز آمادگی افزایش کمک‌ها را داریم.
وی ادامه داد: هوشیاری کشاورزان و کارشناسان و رصد وضعیت در این زمینه بسیار مفید است و به محض ورود احتمالی این آفت به استان خراسان رضوی با آن مبارزه خواهد شد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ملخ‌های بومی هر سال در این استان مشاهده شده و مبارزه با آن صورت می‌گیرد و به محض مشاهده کانون ملخ با مبارزه فوری اجازه گسترش به آن داده نمی‌شود.
وی افزود: مشکلی در زمینه مبارزه با این آفت نداریم و سم مورد نیاز و دستگاه‌های سم‌پاش به مقدار و تعداد مورد نیاز تامین شده است.
آفت ملخ به وضعیتی گفته می‌شود که رفتار این حشره در پی افزایش بارندگی سالیانه پس از یک دوره خشکسالی و تحریک برای تولید مثل به حالت طغیان درآید.
در صورت وقوع چنین شرایطی جمعیت انبوه ملخ‌ها برای پیدا کردن غذا دست به مهاجرت جمعی می‌زنند و با حمله به مزارع، زیان‌های بسیار وارد می‌کنند.
پیش از این مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی از هجوم ملخ‌های صحرایی در پی بارندگی‌های اخیر به مناطقی از کشور از جمله هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، جنوب استان کرمان و جزیره قشم خبر داده و گفته بود: هجوم ملخ می‌تواند تهدید جدی برای زمین‌های کشاورزی و عرصه‌های طبیعی باشد.
ملخ صحرایی که از شبه جزیره عربستان، امارات متحده عربی و عمان وارد ایران شده است می‌تواند روزانه بین 200 تا 400 کیلومتر و پوره ملخ (بچه ملخ) می‌تواند روزانه بین چهار تا هشت کیلومتر مسافت را طی کند.
سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین زیر کشت 83 نوع محصول می‌رود. بخش کشاورزی 28 درصد اشتغال و 30 درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
برچسب‌ها
وزارت جهاد کشاورزی مشهد

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/234032/مبارزه-با-ملخ-در-خراسان-رضوی-به-هزار-و-390-هکتار-رسید
بستن   چاپ