پیام خراسان
طرح مثلث اقتصادی شاخص‌های توسعه خراسان رضوی را ارتقا داده است
يکشنبه 11 خرداد 1399 - 14:47:31
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - سبزوار- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: طرح مثلث اقتصادی، شاخص‌های توسعه، اشتغالزایی و نرخ رشد اقتصادی این استان را ارتقا داده است.

محمد سنجری روز یکشنبه در نشست کارگروه اشتغال شهرستان سبزوار افزود: طرح مثلث توسعه اقتصادی و تمرکز استاندار، مدیران و مسوولان اجرایی به رفع مشکلات اقتصادی با محوریت روستاها افزایش نرخ مشارکت اقتصادی استان خراسان رضوی را رقم زده است.
وی ادامه داد: با اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی، پاییز سال گذشته نرخ بیکاری استان خراسان رضوی به پایین ترین سطح طی یک دهه گذشته رسید و در پایان سال 98 نرخ بیکاری نسبت به سال قبل از آن چهار درصد کاهش یافت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: نرخ بیکاری در حوزه روستاهای خراسان رضوی 1.3 دهم درصد اعلام شد و با مشارکت دستگاههای اجرایی، خیران حوزه کارآفرینی و معین های اقتصادی نرخ رشد اقتصادی سال گذشته 54 درصد اعلام شد.
سنجری افزود: با هدف تداوم تولید و ایجاد فرصت‌های اشتغال جدید، امسال حدود 80 هزار فرصت شغلی در این استان هدفگذاری شده است.
وی ادامه داد:این میزان اشتغال بر مبنای تفاهم نامه های اقتصاد مقاومتی و طرح مثلث توسعه اقتصادی، توزیع شهرستانی شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت معین های اقتصادی در ایجاد اشتغال گفت: با توجه به مطالعات و برگزاری دوره های آموزشی معین ها، اولویت پرداخت تسهیلات روستایی، مشاغل خانگی و نهادهای حمایتی امسال با افرادی است که از سوی آنها معرفی شوند. 
فرماندار ویژه سبزوار نیز گفت: معین‌های اقتصادی این شهرستان سال گذشته در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی 627 فرصت شغلی ایجاد کردند.
احمد برادران افزود: این فرصت‌های شغلی توسط شرکت تعاون روستایی مهر نشانی، بانک صنعت و معدن و شرکت مروارید دشت ایجاد شده است.
وی ادامه داد: اشتغال ایجاد شده در رشته‌های تولید تابلو فرش، فرش دستباف، کشاورزی، گیاهان دارویی و برخی واحدهای تولیدی بوده است.
در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی ابتکاری استاندار خراسان رضوی 21 سند همکاری با سرمایه‌گذاری 10 هزار و 860 میلیارد ریال در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و توسعه روستایی شهرستان سبزوار منعقد شده است.
مرکز شهرستان 306 هزار نفری سبزوار در 230 کیلومتری غرب مشهد واقع است.
علیرضا رزم حسینی پیش از حضور در سمت استاندار خراسان رضوی، در زمان تصدی استانداری کرمان طرحی موفق را از توسعه در قلعه گنج این استان اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت.
وی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج "طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی" را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا از دی ماه 1397 با تقسیم استان به 12 منطقه (بر مبنای شمار حوزه های انتخاباتی) اجرای آن را پیگیری کرده است.
در این طرح نهادها و موسسات بخش خصوصی، غیردولتی یا نیمه‌دولتی به عنوان "معین اقتصادی" مناطق 12 گانه خراسان رضوی انتخاب و وظایف و تعهداتشان در قالب یک تفاهمنامه برای هر معین اقتصادی مشخص می‌شوند. بر این اساس هم‌اینک افزون بر 100 معین اقتصادی در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در مناطق 12 گانه خراسان رضوی، 98 درصد از کل روستاهای این استان را زیر پوشش برنامه‌های توسعه برده‌اند.
افزون بر 92 درصد معین‌های اقتصادی خراسان رضوی از بخش خصوصی و هشت درصد از بخش دولتی و نهادهای غیردولتی هستند.
استاندار خراسان رضوی تاکنون در روند اجرای طرح مثلت توسعه اقتصادی فرهنگی شامل سه ضلع "کارگزاران حکومتی، سرمایه گذران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی" که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند، به همه شهرستان‌های این استان سفر و در همین چارچوب دهها فقره تفاهمنامه اقتصادی را با مسوولان محلی و شرکت‌های اقتصادی بخش خصوصی به عنوان "معین" امضا کرده است.
بر این اساس تاکنون با هدف رفع مشکلات اقتصادی به ویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعه‌یافته خراسان رضوی صدها پروژه با سرمایه گذاری چند صد هزار میلیارد ریال تعریف شده است. اجرای این پروژه‌های توسعه 157 هزار و 363 مورد اشتغال ایجاد می‌کند.
تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی شامل 21 درصد در حوزه خدمات و گردشگری 44 درصد در حوزه صنعت و 35 درصد در حوزه کشاورزی است.
در همین ارتباط نهادی با عنوان "نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی" نیز توسط استاندار خراسان رضوی تشکیل و فعال شده که وظایفش با بهره‌گیری از مشاوره نخبگان و دانشگاهیان، فراهم کردن زمینه انتقال تجارب معین‌های اقتصادی، کنترل و نظارت بر پروژه ها و عملکرد معین‌ها، پیگیری امور اداری و مشکلات معین‌های اقتصادی با نظارت مستقیم فرمانداران در هر شهرستان استان خراسان رضوی است.
استان 6 میلیون و 400 هزار نفری خراسان رضوی 118 هزار و 851 کیلومترمربع و معادل هفت درصد مساحت کل کشور را دارد.
این استان شامل 29 شهرستان، 72 شهر، 70 بخش و 2 هزار و 540 روستا است. 72 شهرداری و 2 هزار و 348 دهیاری در خراسان رضوی فعالیت دارند.
برچسب‌ها
سبزوار اقتصاد مقاومتی اشتغال زایی نرخ بیکاری

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/238314/طرح-مثلث-اقتصادی-شاخص‌های-توسعه-خراسان-رضوی-را-ارتقا-داده-است
بستن   چاپ