پیام خراسان
شهردار مشهد:
پروژه‌های بزرگ شهر به حفظ اشتغال کمک می‌کند/انتشار 5000 میلیارد اوراق مشارکت برای حمل‌ونقل شهری
دوشنبه 9 تير 1399 - 16:46:03
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی شهردار مشهد با بیان اینکه صحبت و شعار در خصوص توسعه شهر مشهد بیش از اندازه است، گفت: توسعه شهر مشهد باید عملی شود که یکی از مهم‌ترین موضوعات آن تامین مالی در پروژه‌های حمل و نقل ریلی است.

محمدرضا کلائی صبح امروز، 9 تیر، در نود و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، در جریان تصویب لایحه دوفوریتی انتشار اوراق مالی اسلامی برای طرح‌های حمل‌ونقل شهری عنوان کرد: تامین مالی در سال 99 موضوع مهمی است. مدیریت شهری در شهر مشهد نشان داده که زمینه جذب منابع و تبدیل آن به پروژه را دارد. مدیریت شهری می‌تواند منابع را جذب و ضمانت‌های لازم را ارائه داده و بازپرداخت آن را به موقع انجام دهد. همچنین ظرفیت فنی و تخصصی برای جذب نیز در اختیار ماست و از این مسیر می‌توان پروژه‌ها را در زمان مقرر تحویل داد تا پروژه‌ طولانی نشود. چیزی که حتی در رقبای قدیمی ما، یعنی مدیریت شهری تهران هم وجود ندارد.
وی افزود: اخیرا ریاست شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد که در 3 سال ابتدایی این شورا حتی یک کیلومتر مترو ساخته نشده است. تعهد آن‌ها ماهانه ساخت یک ایستگاه بوده که حتی به آن عمل نشده است. ما در حوزه حمل‌ونقل، به ویژه حمل‌ونقل ریلی، در مرحله ساخت و بهره‌برداری مترو روی ریل هستیم.
شهردار مشهد با اشاره به اینکه هزینه‌های ساخت مترو افزایش داشته بیان کرد: منطقی نیست که با توجه به افزایش قیمت‌ها مشابه سال‌های قبل برای ساخت مترو سالی 700 تا 800 میلیارد تومان بودجه دریافت کنیم. در وضعیت فعلی قیمت‌ها بیش از 3 برابر شده و به همین جهت ضروری است مجلس در این خصوص تمهیداتی بیاندیشد. شاید حجم کار ما تنها کمی کاهش پیدا کند اما با این حال باز هم گلیم خود را از آب بیرون می‌کشیم ولی قطعا سایر شهرها با این روند امکان فعالیت نخواهند داشت.
کلائی با بیان اینکه صحبت و شعار در خصوص توسعه شهر مشهد بیش از اندازه است، خاطرنشان کرد: باید توسعه شهر مشهد عملی شود. یکی از مهم‌ترین موضوعات در این زمینه تامین مالی در پروژه‌های حمل‌ونقل ریلی است. همچنین توجه به لوایح مربوط به اتوبوس‌رانی اهمیت داشته و بایستی تمام استان به وظیفه خود در این خصوص عمل کند و دستگاه‌ها نباید مدیریت شهری را در این‌ موقعیت تنها بگذارند.
وی تاکید کرد: در ماه‌های گذشته یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که توانست آرامش اجتماعی را در کنار رکود شدید اقتصادی در شهر مشهد حفظ کرده و نیروی انسانی را به کار بگیرد، پروژه‌های بزرگ شهری بود. باتوجه به چشم‌اندازی که داریم، باید این پروژه‌ها را با قوت و قدرت ادامه بدهیم. با توجه به نوسانات شیوع بیماری کرونا، به این زودی‌ چرخه زیارت مانند گذشته فعال نخواهد شد که این مساله بر اشتغال اثرگذار است. حتی در صورت فعال شدن حوزه گردشگری درآمد آن بازهم کفاف گردش مالی تامین کننده رشد اقتصادی را نخواهد داشت. 
شهردار مشهد با اشاره به اینکه آنچه که می‌تواند ایجاد اشتغال کند، رشد اقتصادی را حفظ و موضوعات اجتماعی را پیش ببرد، پروژه‌های بزرگ شهری است، اظهار کرد: ما در تامین مالی نیازمند همه عناصر و دستگاه‌ها و افراد هستیم. اگر چرخ این پروژه‌ها از حرکت بایستد، جامعه به لحاظ اجتماعی هزینه بیشتری خواهد داد. این مساله باید به یک دستور کار برای همه عناصر دخیل در شهر و استان باشد؛ نه فقط مدیریت شهری. امیدوارم در این مسیر و در گام نخست آن بخش از مطالباتی که برای پروژه‌های بزرگ داریم، وصول شود.
کلائی با بیان اینکه 600 میلیارد تومان تعهدی است که دولت به شهرداری مشهد داده و بودجه بافت اطراف حرم به میزان 800 میلیارد تومان نیز به آن اضافه می‌شود، گفت: امروز مسئولان باید به عهد خود وفا کنند و بایستی این ارقام تزریق شود. اینکه بگوییم برای ما اولویت اول ساماندهی بافت پیرامونی حرم امام رضا(ع) است ولی هیچ اقدامی در مسیر انتشار اوراق مشارکتی که یک سال است مراحل آن طی و اعداد آن قطعی شده و دولت در سال 98 به ارائه 600 میلیارد تومان با ارائه 50 درصد اصل و سود تعهد داده است، گام برنداریم، امکان‌پذیر نیست. 
وی افزود: اگر صحبتی در خصوص توسعه شهر مشهد می‌شود و یا اگر بافت پیرامونی حرم مطهر برای مسئولان مهم است، الان فرصت عمل است. تا پایان تیر ماه فرصت است که این 2 عدد را محقق کنیم. وصول سایر اوراق نیز باید از همین ابتدا به شکلی محکم مورد حمایت قرار گیرند. شهرداری تهران در اسفند سال 97، 900 میلیارد تومان اوراق مشارکت برای مترو منتشر کرد اما هنوز نتوانسته آن را از بانک برداشت کند چون هنوز نتواسته ضمانت‌های لازم را بدهد.
شهردار مشهد ادامه داد: ما در شهریور سال گذشته اوراق سال 97 را خرج کرده و به اتمام رسانده بودیم. عده‌ای می‌گویند که شورا می‌تواند این پول را روی زمین هزینه کند تا رضایت خاطر بیشتری به دست آورد اما به نظر من تلاشی که شورا دارد تا آیندگان شهر مشهد از حمل و نقل پاک بهره ببرند، قابل تقدیر است.
در این نشست لایحه دوفوریتی انتشار اوراق مالی اسلامی برای طرح‌های حمل‌ونقل شهری با 12 رای موافق به تصویب رسید که متن این مصوبه به شرح زیر است:
ماده واحده: به شهرداری مشهد اجازه داده می‌شود به استناد بند (د) تبصره 5 قانون بودجه سال 1399 کل کشور و به منظور تأمین بخشی از منابع مالی مورد نیاز برای اجرای توسعه حمل و نقل شهری، نسبت به انتشار اوراق مالی اسلامی به مبلغ 5.000.000.000.000 (پنج هزار میلیارد) ریال با سود علی‌الحساب مورد توافق با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با رعایت تبصره‌های زیر اقدام نماید.
تبصره 1- اوراق مالی اسلامی می‌بایست از طریق بانک‌های مورد تأیید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به متقاضیان واگذار شود.
تبصره 2- شهرداری مشهد مقدس پرداخت 50 درصد سود را در دوره‌های سه ماهه و 50 درصد اصل مبلغ را در پایان دوره مشارکت (چهار سال) تعهد می‌نماید. تضمین 50 درصد اصل و سود اوراق منتشر شده نیز وفق بند (د) تبصره 5 قانون فوق‌الذکر بر عهده دولت (سازمان برنامه و بودجه کشور) است.
تبصره3- شهرداری مشهد می‌بایست، حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این مصوبه، نسبت به تهیه و ارایه برنامه تأمین منابع مالی جهت بازپرداخت 50 درصد اصل و سود معادل سهم شهرداری در سررسید مقرر، با اولویت استفاده از پتانسیل‌های اقتصادی و توسعه حمل و نقل محور (T.O.D ) یا ایجاد و واگذاری فضاهای خدماتی و تبلیغاتی اقدام نماید.
تبصره4- شهرداری مشهد می‌بایست، میزان انتشار و مصرف منابع اوراق را در دوره‌های شش ماهه به شورای اسلامی شهر ارائه نماید.
تبصره 5- تبصره 9 اصلاحی مصوبه شماره 5600/91/3/ش - 07/12/1391 شورای اسلامی شهر مشهد مقدس به قوت خود باقی است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/246088/پروژه‌های-بزرگ-شهر-به-حفظ-اشتغال-کمک-می‌کند-انتشار-5000-میلیارد-اوراق-مشارکت-برای-حمل‌ونقل-شهری
بستن   چاپ