پیام خراسان
معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی خبر داد
شرایط حادتر شود محدودیت‌ها را بیشتر می‌کنیم
سه شنبه 17 تير 1399 - 18:29:21
خبرگزاری مهر - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد - معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی گفت: از اوایل تیر، روند ابتلاء به کرونا در مشهد و استان صعودی شد و این وضعیت ادامه دارد؛ اگر شرایط حادتر شود، مجبور به اعمال محدودیت بیشتر هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر ، حسن جعفری، عصر امروز در جلسه ستاد کرونا خراسان رضوی گفت: تاکنون 56 جلسه توسط ستاد کرونا برگزار شده که اهداف آن، مقابله با ویروس کرونا و آگاهی بخشی به مردم و مسئولان، برگزاری جلسات عمومی و گوشزد کردن تبعات منفی این بیماری به مردم، برنامه‌ریزی برای پیشگیری و کاهش مبتلایان، همچنین افزایش بهبود یافتگان بوده است.
جعفری با اشاره به تخصیص 20 میلیارد تومان منبع مالی که در اختیار کادر درمان گرفته است، بیان کرد: یکی از اهداف ستاد مبارزه با کرونا تأمین منابع مالی و نیروی انسانی برای مبارزه با این ویروس در همه حوزه‌ها بوده است، همچنین با حمایت‌های مردمی و استانداری دغدغه‌ای در حوزه تجهیزات مخصوصاً ICU نداشتیم.
وی در ادامه بیان کرد: در زمینه نیروی انسانی و مقابله با این ویروس کادر درمان زحمت زیادی کشیده‌اند و با وجودی که دو هزار نفر داوطلب برای خدمت به بیماران ثبت‌نام کرده بودند، اما به حضور آنها نیازی پیدا نشد.
جعفری اظهار کرد: تاکنون 103 پروتکل بهداشتی برای ادارات و مشاغل مختلف در نظر گرفته و ابلاغ شده است، همچنین کمیته نظارتی را تشکیل داده‌ایم تا برای اجرای پروتکل‌های مذکور بر ادارات و سازمانها به‌صورت سرزده نظارت انجام دهند.
وی افزود: متأسفانه اتمام ویروس کرونا تاریخ مشخصی ندارد و علیرغم اینکه تصور می‌شد این ویروس بر روی کهنسالان و سالخوردگان بیشتر تأثیرگذار است، اما به مرور زمان شاهد ابتلاء جوانان و کودکان نیز به این بیماری بودیم.
معاون استاندار بیان کرد: از اول تیرماه سال جاری شاهد رشد و گسترش ویروس کرونا در سطح استان بودیم و درحالی که 91 درصد مردم در اوج این بیماری نسبت به استفاده از ماسک اقدام می‌کردند، اما تا قبل از 15 تیرماه، تنها 37 درصد مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند.
وی با اشاره به محدودیت‌های جدید شش‌گانه بیان کرد: این محدودیت‌ها شامل الزام استفاده از ماسک برای شهروندان، استفاده شهروندان از ماسک در اتوبوس، مترو و پاساژها، ممنوعیت برگزاری مراسم ترحیم و جشن تا اطلاع ثانوی، الزام استفاده از ماسک در تمام ادارات دولتی و غیردولتی، عدم ارائه خدمات ادارات به مراجعینی که از ماسک استفاده نمی‌کنند و برگزاری آموزش‌ها و امتحانات به‌صورت مجازی. همچنین کمیته نظارت نیز بر محدودیت‌های اعمال شده نظارت خواهد داشت.
جانشین ستاد استانی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان خراسان رضوی گفت: از اواخر خردادماه و اوایل تیرماه روند ابتلاء به کرونا در مشهد و استان صعودی شد و این وضعیت ادامه دارد؛ اگر شرایط حادتر شود، مجبور به اعمال محدودیت‌های بیشتری خواهیم شد.
در ادامه رئیس دانشکده علوم پزشکی مشهد نیز گفت: سامانه 191 که اولین بار در مشهد راه‌اندازی شده بود و در آن بیماران و افراد مشکوک به کرونا توسط کادر پزشکی راهنمایی می‌شدند، از امروز فعالیت خود را دوباره آغاز خواهد کرد.
محمدحسین بحرینی با بیان اینکه متمرکز کردن و تجمع بیماران در یک مرکز سابقه چندین ساله دارد، اظهار کرد: اگر بیماران کرونا را در یک بیمارستان تحت درمان قرار دادیم به این خاطر بوده است.
وی در ادامه افزود: در صورتی که دو نفر در هنگام برخورد با یکدیگر از ماسک استفاده کنند، احتمال انتقال ویروس 10 درصد است اما اگر هیچکدام ماسک نداشته باشند، درصد انتقال ویروس 90 درصد خواهد بود.
بحرینی در ادامه بیان کرد: روند شیوع ویروس کرونا کاملاً غیر قابل پیش‌بینی است و نمی‌توان برای آن با توجه به فصل گرما و سرما وضعیت خاصی را پیش بینی کرد. همچنین تست pcr نمی‌تواند خیلی قابل اعتماد باشد چراکه ممکن است بیمار تا زمان دریافت جواب تست خود به بیماری مبتلا شود.
وی همچنین گفت: با توجه به خاص بودن شرایط مشهد و مسافرت مسافران و همچنین تأمین نیاز اقتصادی کسبه و مردم مشهد، باز بودن حرم از نظر تأمین اقتصادی شهر مشهد مهم است.
در ادامه سیدمحمد رضا هاشمی، فرماندار مشهد اظهار کرد: در طول مبارزه با ویروس کرونا 383 مصوبه به تصویب رسید که 85 درصد آن اجرایی شد. همچنین خبازی‌های سطح شهرستان مشهد را ملزم به استفاده از کارت خوان کردیم که خوشبختانه 95 درصد آنها این کار را انجام دادند.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه با انجام پروتکل‌های بهداشتی کمترین تلفات را در خانه سالمندان و معلولین داشتیم و همچنین در ایام شیوع ویروس کرونا 5 میلیارد تومان کمک به دانشکده علوم پزشکی و 8 میلیارد تومان کمک برای تهیه بسته معیشتی در نظر گرفته شد.
هاشمی در ادامه گفت: در سطح شهر مشهد 75 جایگاه سوخت گیری وجود دارد که بر اساس ابلاغ ستاد ملی کرونا، پرسنل موظف شدند تا از دریافت وجه نقد اجتناب کرده و خود سوخت گیری را انجام دهند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/248375/شرایط-حادتر-شود-محدودیت‌ها-را-بیشتر-می‌کنیم
بستن   چاپ