پیام خراسان
پای ملخ‌های صحرایی به باغ‌های خراسان جنوبی هم رسید
شنبه 21 تير 1399 - 10:09:10
پیام خراسان - باشگاه خبرنگاران / پس از آلوده شدن مراتع و مزارع شهرستان‌های مرزی خراسان جنوبی، این بار باغ‌های استان هم آلوده به ملخ صحرایی شدند.
اولین گروه از ملخ‌های صحرایی 4 اردیبهشت امسال وارد شهرستان نهبندان شدند و مدتی بعد، شهرستان‌های سربیشه، درمیان و زیرکوه هم درگیر این آفت شدند.
هجوم ملخ‌های صحرایی به کشور در سال 99 را سازمان حفظ نباتات کشور، پیش بینی کرده بود که در خراسان جنوبی، ملخ‌ها از استان‌های همجوار به مراتع و مزارع استان هجوم بردند و نخستین دسته ملخ‌ها در نهبندان جا خوش کردند.
پارسال ملخ‌های صحرایی تنها به مزارع شهرستان نهبندان هجوم بردند و کار مبارزه راحت‌تر بود، اما امسال با توجه به گستردگی حمله، سه شهرستان مرزی دیگر خراسان جنوبی هم آلوده به این آفت شدند و مبارزه با ملخ در 27 کانون شناسایی شده شهرستان‌های نهبندان، سربیشه، درمیان و زیرکوه شکل گرفت.
قوسی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: از همان ابتدا که ملخ‌های صحرایی وارد استان شدند، مبارزه با این آفت آغاز شد و در مرحله اول به موفقیت 60 درصدی رسیدیم.
او با بیان اینکه متاسفانه در مرحله دوم، برخی ملخ‌ها وارد فاز تخم ریزی شدند، گفت: بلافاصله از ستاد مدیریت بحران استان درخواست کمک کردیم که با پیگیری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، بسیج سازندگی در تامین نیروی انسانی و سایر دستگاه‌ها هم در تامین خودرو، سم و دستگاه سم پاش به ما کمک کردند.
قوسی بیان کرد: برای مبارزه با آفت ملخ ها، تاکنون 13 هزار لیتر سم خریداری و بین شهرستان‌های درگیر توزیع شده است، هرچند در تامین سم پاش «وی ال سی» مشکل داشتیم که خوشبختانه از خراسان رضوی تامین شد.
با وجودی که تاکنون ملخ‌های صحرایی 68 هزار هکتار از مراتع و اراضی خراسان جنوبی را آلوده کرده اند، اما به دلیل کمبود تجهیزات و اعتبار، کار مبارزه تنها در 26 هزار هکتار انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: برای مقابله کامل با آفت ملخ صحرایی نیازمند 3 میلیارد تومان اعتبار ملی هستیم که تا کنون یک میلیارد تومان برای خرید سم و دستگاه سم پاش هزینه شده است و امروز شنبه، 400 میلون تومان دیگر هم از سوی سازمان حفظ نباتات کشور واریز می‌شود.
او بیان کرد: ملخ‌ها علاوه هجوم به مراتع، هزار و 200 هکتار از اراضی زراعی و 2 هزار هکتار باغات خراسان جنوبی را آلوده کرده اند که برای سرعت بخشیدن به کار مبارزه، در حال آموزش کشاورزان و بهره برداران و توزیع دستگاه‌های سم پاش بین آنان هستیم.
قوسی با اشاره به مهاجرت ملخ‌ها از استان گفت: در آخرین مرحله زندگی ملخ‌های صحرایی در استان هستیم و تا دو هفته دیگر شاهد مهاجرت ملخ‌ها به افغانستان، پاکستان و هندوستان خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با هشدار احتمال بازگشت ملخ‌های صحرایی در فصل پاییز اظهار کرد: از هم اکنون باید آماده مبارزه با ملخ‌ها باشیم که امیدواریم در صورت تخصیص صد درصدی 3 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز، بتوانیم برای مرحله برگشت ملخ ها، هم سم و هم دستگاه‌های سم پاش را خریداری کنیم تا توان استان برای مقابله با ملخ‌ها تقویت شود.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/248853/پای-ملخ‌های-صحرایی-به-باغ‌های-خراسان-جنوبی-هم-رسید
بستن   چاپ