پیام خراسان
وقتی درمانگر خلأهای روانی تنها در جشنواره خلاصه می‌شود
دوشنبه 23 تير 1399 - 10:37:59
ایسنا - فرهنگی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان جنوبی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران با بیان اینکه امروز موسیقی تنها یک شیء متعلق به جشنواره‌ها است، گفت: موسیقی، یکی از راه‌های درمان خلاهای روانی در یک جامعه است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

علی ثابت‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: موسیقی خراسان پیشینه قوی و محکمی دارد و این موسیقی برگرفته از یک فضای عرفانی و تصوف است که در دوره تیموری و دوره‌های بعدی با حضور ادبای بزرگ تکامل یافت.
وی بیان کرد: این نوع موسیقی بر پایه مدح بزرگان مذهبی دین اسلام و پس از آن روایت داسان‌هایی برگرفته از زندگی اهل بیت(ع) و منظومه‌های عاشقانه حاوی پند و اندرزها است.
مدیرعامل انجمن موسیقی ایران با بیان اینکه سرنا و دهل، سازهای معروف جنوب خراسان است، تصریح کرد: در طی زمان با نوع گرایش‌هایی که در جنوب خراسان با تاثیرگذاری خاندان‌ها، ردیف دستگاهی و کلاسیک نیز به آن وارد شد.
ثابت‌نیا با بیان اینکه در حوزه موسیقی خراسان جنوبی جدی‌تر از همسایه‌های خود بوده و رشد قابل توجهی در این عرصه داشته است، تصریح کرد: در سال‌های پس از انقلاب استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی نقش صادرکننده هنرمند را ایفا کردند.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌هایی که ادامه هنر برای هنرمندان این حوزه در این استان‌ها داشته، وقتی این هنرمندان به مرتبه‌ای می‌رسیدند با حضور در مناطق دیگر حیات موسیقیایی خود را ادامه می‌دادند.
مدیرعامل انجمن موسیقی ایران بیان کرد: از قدیم این سنت در کشور وجود داشته که در دوره‌های مختلف تاریخی نوازنده‌ها در کنار زمین‌های کشاورزی و عروسی‌ها فعال بوده‌اند، بنابراین انواع موسیقی همراه با زندگی بوده است.
وی با بیان اینکه امروز موسیقی تنها یک شی متعلق به جشنواره‌ها است، تصریح کرد: مقرر شد با همکاری انجمن موسیقی و اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان جنوبی، با حمایت و کمک انجمن ورک شاپ‌هایی را در طول سال بنا به استعدادهای موجود در استان برگزار کنیم تا اگر استعداد درخشانی را در این منطقه پیدا کنیم، حمایت شوند.
ثابت‌نیا با بیان اینکه موسیقی یکی از راه‌های درمان خلاهای روانی در یک جامعه است، افزود: وقتی امکان اجرا را به نوع خاصی از موسیقی دادیم و ذائقه تغییر کرد؛ چاره‌ای برای زنده نگاه داشتن موسیقی‌های مقامی در حشنواره‌ها نداریم.
نباید جشنواره زده شویم
وی افزود: کشور در سال‌های اخیر جشنواره زده شده و جشنواره‌هایی که با کمترین دقت و توجه به اجرا درمی‌آید، نمی‌تواند جریان‌سازی کند و باعث تخریب موسیقی می‌شود.
مدیرعامل انجمن موسیقی ایران بیان کرد: علت اینکه ذائقه موسیقیایی مردم ذائقه تغییر کرده، این است که کمتر موسیقی اصیل را شنیده‌اند.
ثابت‌نیا با تاکید بر پیوند خوردن زلف موسیقی مقامی به تصویر، افزود: سیاست‌های فرهنگی کشور به این سمت و سو خواهد رفت که در رسانه ملی موسیقی اصیل و ساز را ببینیم.
وی افزود: یکی از توافق‌ها با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن موسیقی استان، تهیه کلیپ تصویربرداری با کمک انجمن موسیقی ایران در فضای بناها و باغ‌های تاریخی استان بود به معرفی بیشتر هنرمندان این منطقه بپردازیم.
مدیرعامل انجمن موسیقی ایران با بیان اینکه شاعران منطقه نیز باید معرفی شوند، خاطرنشان کرد: برگزاری ورکشاپ با حضور اساتید برجسته کشور با توجه به نیاز هنرمندان خراسان جنوبی، رایزنی برای فراهم‌شدن امکان تمرین گروه‌های موسیقی استان نیز باید پیگیری شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/249365/وقتی-درمانگر-خلأهای-روانی-تنها-در-جشنواره-خلاصه-می‌شود
بستن   چاپ