پیام خراسان
برگشت خوردن گندم و زیان گندمکاران شیروانی
دوشنبه 6 مرداد 1399 - 10:08:54
پیام خراسان - بجنورد- رییس نظام صنفی کشاورزی شیروان گفت: برگشت خوردن بخش زیادی از محصول گندمکاران امسال ضرر هنگفتی را متوجه کشاورزان این شهرستان خراسان شمالی کرده است.

علی کاظمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ریز بودن دانه های گندم که ناشی از ورزش بادهای گرم است باعث شده بخش زیادی از گندم کشاورزان برگشت بخورد که البته دلالان در مسیر کمین کرده و محصول کشاورزان را با قیمتی ارزان تر خریداری و با گندم های دیگری مخلوط می کنند.
وی گفت: از سویی میزان افت گندم در الک اندازه گیری کارخانه آرد از 2 درصد به 20 درصد رسیده و با توجه به اینکه امسال وزن دانه های گندم کم است مشکلاتی پیدا شده است، چرا که وزن هزار دانه در سال های گذشته بین 40 تا 50 گرم بود که امسال به 30 تا 40 گرم رسیده است.
کاظمی با بیان اینکه متولیان این امر باید گندم برگشتی را تحویل گرفته و یا از کشاورزان حمایت کنند، افزود: امسال تحویل گندم نسبت به سال های قبل دیرتر انجام شد که اداره غله باید در تحویل محصول شبانه روزی عمل کند و گندم کشاورزان را در اسرع وقت تحویل بگیرد در غیر این صورت شاهد تشکیل صف های طولانی، افزایش کرایه و تجمع کشاورزان خواهیم بود که در این شرایط کرونایی بسیار خطرناک خواهد بود.
رییس نظام صنفی کشاورزی شیروان گفت: چنانچه برداشت و تحویل محصول گندم با تاخیر صورت گیرد باعث افت عملکرد و ریزش دانه گندم می شود که اداره غله موظف به تحویل شبانه روزی محصول است و حال آنکه اکنون روزانه به صورت محدود و به مدت چند ساعت اقدام به دریافت محصول می کند.
کاظمی با بیان اینکه معطلی کامیون های حامل گندم در صف تحویل محصول در برخی از روزها امکان فعالیت را از کمباین ها می گیرد، افزود: مسائل مختلفی در فصل برداشت محصول گندم را تهدید می کند که بارش تکرگ و وقوع ناگهانی آتش سوزی از آن جمله است و در حالی که شمار وسایل نقلیه حمل گندم محدود است، باید سرویس دهی به خوبی انجام شود تا در روند کارها تسریع و تحویل به موقع انجام شود.
وی با اشاره به اینکه توان اقتصادی گندمکاران این شهرستان نسبت به دهه 70، هشت برابر کمتر شده است، گفت: با توجه به خرید ارزان محصول و تورم اقتصادی، کشاورزان به شدت آسیب دیده اند، اینک هر کیلوگرم گندم آنان با بهای 25 هزار ریال خریداری می شود که برای این قشر مقرون به صرفه نیست و حتی انگیزه کارآفرینی و اشتغال افراد در بخش کشاورزی از بین رفته است.
وی با اشاره به عملکرد پایین مزارع این شهرستان در سال جاری که به دلیل وزش بادهای گرم که باعث افت عملکرد گندم و کاهش میانگین عملکرد به زیر سه تن رسیده، افزود: کشاورز برای کشت یک هکتار گندم 75 میلیون ریال هزینه آبیاری، کشت، خرید بذر، کود و غیره می دهد، در حالی که نهایتا 50 میلیون ریال دستش را می گیرد.
امسال حدود 17 هزار هکتار از کشتزارهای شهرستان شیروان زیر کشت گندم آبی و دیم رفته و پیش بینی شده 38 هزار تن محصول از این سطح برداشت شود.
شیروان 105 هزار هکتار عرصه زراعی و کشاورزی دارد.
برچسب‌ها
گندم اراضی کشاورزی خراسان شمالی شیروان

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/252244/برگشت-خوردن-گندم-و-زیان-گندمکاران-شیروانی
بستن   چاپ