پیام خراسان
مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد
پذیرش قربانی به صورت غیرحضوری در 50 مرکز صنفی معتمد خراسان رضوی
سه شنبه 7 مرداد 1399 - 17:56:21
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل دامپزشکی استان خراسان رضوی گفت: اصناف و اتحادیه قصابان لیست 50 مرکز صنفی معتمد را به ما داده‌اند و از امروز بنری در مقابل مغازه این 50 مرکز نصب می‌شود، مبتنی بر اینکه در فروشگاه با نظارت اتحادیه درخواست انجام قربانی به صورت غیرحضوری پذیرفته می‌شود.

احمد شریعتی امروز، 7 مردادماه، در نشست خبری شبکه دامپزشکی استان خراسان رضوی در خصوص تمهیدات اتخاذ شده برای برگزاری مراسم عید قربان در سال جاری، اظهار کرد: امسال عید قربان به دلیل همزمانی با بیماری کرونا شرایط ویژه‌ای دارد. ما از یک ماه و 40 روز قبل برنامه‌ریزی خود را برای نظارت بهداشتی در روز عید قربان شروع کردیم و منتظر بودیم که ببینیم تصمیمات ستاد کرونا کشور و استان چه خواهد بود.
وی ادامه داد: امسال محور اصلی کار ما بر کاهش تراکم جمعیت انسان است، بدین صورت که تراکم اجتماعی را چه در مراکز عرضه دام و چه در مراکز کشتار و حتی عرضه گوشت به حداقل برسانیم. در کنار بیماری کرونا نگرانی ما از تب کریمه کنگو است. این بیماری به دلیل اینکه عید قربان در اوج گرما و در مردادماه برگزار می‌شود که اوج فعالیت حشرات و به ‌ویژه کنه به عنوان عامل اصلی تب کریمه کنگو است، مقداری شرایط را سخت‌تر می‌کند، بنابراین اولین محوریت ما بحث کاهش تراکم است. در این راستا دو روش جدید را به مردم بیان می‌کنیم که اگر مردم مشارکت کنند و نواقص آن را به حداقل برسانیم، شاید مبنایی را برای سال‌های بعد که حتی کرونا هم نداریم، داشته باشیم.
مدیرکل دامپزشکی استان خراسان رضوی بیان کرد: زمانی مردم مجبور بودند خودشان به میدان دام و لابه‌لای گوسفندها بروند، خودشان یکی را انتخاب کرده، بکشند، قطعه‌قطعه و در نهایت توزیع کنند. طبیعتا در این کار خیر، تجمع حشرات و فاضلاب و برخی مشکلات روحی برای بچه‌ها و افراد را داشتیم. ما در چند سال قبل بحث کشتار در کشتارگاه‌ها را در عید قربان به راه انداختیم.
شریعتی اضافه کرد: در گذشته کشتارگاه‌ها در عید قربان بسته بودند، اما ما محوریت را روی کشتارگاه اعلام کردیم، البته برای مردم کار سختی بود و مشکلاتی را به همراه داشت، اما مهم حفظ سلامت، بهداشت و ارتقا شرایط بهداشتی است که در چند سال قبل در این حوزه بسیار موفق بودیم و در کنار کشتارگاه خیریه‌ها و همچنین مراکزی را برای عرضه دام داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: نظارت بهداشتی مسئولیت دامپزشکی است، سایر سازمان‌ها نیز باید در حوزه برخورد با مزاحمان، مراکز عرضه غیرمجاز، کم‌فروشی‌ها و گران‌فروشی‌ها ورود کنند و تعزیرات، مراجع قضایی و انتظامی نیز باید در این عرصه کمک نمایند. فعلا دامپزشکی در این صحنه تلاش می‌کند و امیدواریم همان‌طور که مشارکت همه را تا امروز داشتیم، از این به بعد نیز داشته باشیم. امسال پیشنهاد ما در راستای افزایش فواصل اجتماعی و کاهش تراکم مردم و آنچه ما روی آن تاکید می‌کنیم، سفارش غیرحضوری، تلفنی و اینترنتی است.
مدیرکل دامپزشکی استان خراسان رضوی در خصوص سفارش غیر حضوری برای انجام قربانی، عنوان کرد: موسسه صعنتی گوشت مشهد در این زمینه اقداماتی را انجام می‌دهد، بدین صورت که قول دادند امسال 6 خط تلفن به صورت سی آر ان و 12 اپراتور به صورت آنلاین برای ما آماده باشد.
شریعتی افزود: افراد می‌توانند خرید اینترنتی انجام دهند و قرار شده است که به صورت علی‌الحساب هر کس که تمایل به خرید دارد، دو میلیون و 300 هزار تومان به شماره حسابی که به او می‌دهند واریز کند و پس از آن دام خریداری، کشتار، تمیز، بسته‌بندی و در نهایت با ماشین سردخانه‌دار درب خانه فرد تحویل داده می‌شود. هزینه کشتار رایگان بوده، اما باقی هزینه‌ها را که بسیار کم است، مردم پرداخت می‌کنند.
وی بیان کرد: کاری که ما تلاش می‌کنیم برای اولین بار انجام دهیم این است که اصناف و اتحادیه قصابان لیست 50 مرکز صنفی معتمد را به ما داده‌اند و از امروز بنری در مقابل مغازه این 50 مرکز نصب می‌شود، مبتنی بر اینکه در فروشگاه با نظارت اتحادیه درخواست انجام قربانی به صورت غیرحضوری پذیرفته می‌شود.
مدیرکل دامپزشکی استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اگر این اقدام جا بیفتد، هم یک امر خداپسندانه و بهداشتی است و هم از اتلاف وقت جلوگیری می‌کند. کشتار تلفنی، غیرحضوری و اینترنتی و تحویل لاشه‌ها محورهای اصلی ما در روز عید سعید قربان است. مجتمع صنعتی گوشت اعلام کرده که 20 تا 25 خودرو سردخانه‌دار برای روز عید آماده شده که از بعدازظهر بعد از سرد شدن گوشت‌ها، آنها را تحویل می‌دهند.
شریعتی گفت: اتحادیه توسط چهار اکیپ بر این مراکز نظارت می‌کند تا سوءاستفاده انجام نشود، وزارت صمت و تعزیرات نیز مسئول نظارت بر گران‌فروشی و کم‌فروشی هستند. همکاران ما هم در حوزه بهداشتی و نظارت بر سلامت و بهداشت حضور دارند. ما تعداد 159 اکیپ ثابت و سیار برای عید قربان در سطح استان در نظر گرفتیم که 57 اکیپ ثابت و 102 اکیپ سیار هستند. 72 دامپزشک، 144 نفر بازرس بهداشت گوشت و 32 نفر ناظر ذبح شرعی در سطح استان نیز در نظر گرفته‌ایم.
فردا قیمتی را برای دام تثبیت و اعلام می‌کنیم
در ادامه مجید موسوی، رئیس مجتمع صنعتی گوشت مشهد، در خصوص خدمات مربوط به انجام قربانی در عید قربان، اظهار کرد: متقاضیانی را که برای انجام قربانی خدمت آن‌ها خواهیم بود، به پنج دسته تقسیم کرده و بر همین اساس نیز فرایند کاری خود را تعریف کردیم. این دسته‌ها عبارت هستند از خیریه‌ها، افرادی که از بیرون دام را تهیه کرده‌اند و به مجتمع صنعتی گوشت مراجع می‌کنند، متقاضیان تلفنی، متقاضیان اینترنتی و در نهایت سامانه مدیریت ارتباط با مشتری که امسال به دلیل برگزاری غیرحضوری این مراسم طراحی و پیاده‌سازی شده است.
وی افزود: روال کار به این شکل است که بعد از تماس خیرین، راهنمایی کامل توسط اپراتورهای ما انجام می‌شود. افرادی که از طریق سامانه تماس می‌گیرند لینک ثبت نام برای آن‌ها ارسال، پس از تکمیل ثبت نام سفارش آن‌ها ثبت و در نهایت به واحد بازرگانی برای انجام قربانی منتقل می‌شود. افرادی که به اینترنت دسترسی ندارند، اپراتورها اطلاعات را به صورت تلفنی می‌گیرند، به صورت دستی ثبت می‌کنند و همان روال طی می‌شود.
موسوی بیان کرد: برای اینکه مردم آسودگی خاطر داشته باشند، به تامین دام زنده در محل بازار دام موسسه صنعتی گوشت مشهد اقدام کردیم تا دو مقوله کیفیت دام و قیمت دامی را که قرار است عرضه شود، کنترل کنیم، زیرا هرساله افزایش قیمت بی‌دلیلی را در این روز داشتیم، سعی می‌کنیم فردا قیمتی را تثبیت و اعلام کنیم که آن قیمت مبنای برگزاری مراسم عید قربان شود.
رئیس مجتمع صنعتی گوشت مشهد در خصوص فرایند ثبت سفارش و انجام قربانی، تصریح کرد: اساس ما بر این است که تا انتهای وقت روز پنجشنبه سفارش‌ها ثبت شود تا ما بتوانیم دسته‌بندی‌ها را انجام دهیم، اما این به معنای توقف فرایند ثبت سفارش نیست و اپراتورهای ما روز عید نیز پاسخگو خواهند بود. بعد از انجام این کار، فرایند قربانی کردن تحت نظارت حوزه نمایندگی ولی فقیه و ناظران ذبح شرعی ما در محل موسسه انجام خواهد شد، بعد از آن گوشت تولید شده وارد فرایند پیش‌سرد می‌شود که این امر برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک است.
موسوی ادامه داد: توزیع ما در شنبه صبح آغاز خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود که تا ساعت هشت شب شنبه توزیع کامل انجام شود. ما امسال آلایش خوراکی مانند کله‌پاچه، جگر، سیرابی و شیردان را به صورت کامل و بعد از انجام معاینه برای مردم ارسال خواهیم کرد. به دلیل اینکه ما دام را تهیه می‌کنیم، اگر احیانا آلایشی هم درگیر بوده و قابلیت استفاده نداشته باشد، موسسه از محل خود جبران خسارت می‌کند.
وی اضافه کرد: پوست که عملا برای شهروندان کاربردی ندارد، بنابراین در موسسه باقی خواهد ماند، قیمتی برای آن اعلام شده و صرفا هزینه خدمات بسته‌بندی و حمل و نقل از همین محل کسر می‌شود، پس از کسر هزینه‌ها مقداری از آن به شهروندان برمی‌گردد و کل فرایند کشتار رایگان خواهد بود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/252618/پذیرش-قربانی-به-صورت-غیرحضوری-در-50-مرکز-صنفی-معتمد-خراسان-رضوی
بستن   چاپ