پیام خراسان
مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صادرات زعفران چیست؟
چهارشنبه 8 مرداد 1399 - 17:46:56
ایسنا - اقتصادی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان جنوبی رابط سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا با بیان اینکه خراسان جنوبی به عنوان شرقی ترین استان می‌تواند کانال و کریدوری برای صادرات و واردات و ارتباط اسپانیا و افغانستان باشد، گفت: عدم شناخت از بازار مقصد، عدم ارز حاصل از صادرات و نوسانات شدید قیمت ارز از چالش‌های پیش روی صادرات زعفران است.

دامون افکاری، امروز چهارشنبه 8 مرداد در جلسه مشترک کمیسیون‌های تخصصی اتاق بازرگانی بیرجند با موضوع آشنایی فعالان اقتصادی استان با بازار کشور اسپانیا اظهار کرد: در این سفر کالاهایی جدید در سبد صادراتی قرار دادیم.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه مشاوره به شرکت‌های ایرانی در صادرات از جمله رسالت‌های شرکت پرسیانول است، افزود: اسپانیا آثار تاریخی و فرهنگی غنی داشته و با اقلیمی بسیار مطلوب در کشورهای شمال اروپا است و اقتصاد آن بیشتر بر پایه ارائه خدمات است.
وی بیان کرد: تولیدات صنعت اسپانیا در سال 2019 بیش از 421 میلیارد دلار است که 70 درصد از این تولیدات در بخش‌های مواد غذایی و نوشیدنی‌ها، زغال سنگ، فرآورده‌های نفتی تصفیه شده، محصولات شیمیایی و دارویی، تجهیزات حمل و نقل و محصولات فلزی است.
افکاری ادامه داد: واردات اسپانیا در سال 2019 بیش از 378 میلیارد دلار بوده و بیشترین حجم واردات با 13.78 درصد در سوخت‌های معدنی، روغن‌ها و محصولات تقطیر بوده است.
وی بیان کرد: سهم ایران در صادرات اسپانیا در سال 2019، دو صدم درصد بوده است و چین و کشورهای آسیایی 21.7 درصد از سهم واردات کل اسپانیا را تشکیل می‌دهند.
رابط سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا اظهار کرد: ارزش صادرات زعفران اسپانیا حدود 47 میلیون دلار معادل 287 تن بوده و ارزش واردات آن حدود 32 میلیون دلار معادل 54 تن، که 44 تن آن از ایران بوده است.
وی خاطرنشان کرد: عدم شناخت از بازار مقصد، عدم تحویل به موقع بار، عدم تطبیق با استانداردها و آزمایش‌های بین‌المللی و زبان ارتباط، عدم ارز حاصل از صادرات، نوسانات شدید قیمت ارز و عدم ثبات قیمت زعفران از چالش‌های پیش روی صادرات این محصول است.
افکاری بیان کرد: بسته بندی در خاک اسپانیا تحت برند ثبت شده بین‌المللی، داشتن انبار موجودی برای کاهش زمان تحویل و داشتن مکانیزم مالی جهت دریافت پول از جمله پیشنهادهای موجود برای صادرات زعفران است.
وی با بیان اینکه حجم گیاهان دارویی در سال 2019 حدود 96 میلیون دلار به ارزش 25 هزار تن بوده است، افزود: گیاهان دارویی خراسان جنوبی باید به دیگر کشورها معرفی شود.
رابط سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا تصریح کرد: معرفی موقعیت‌ها و مراودات تجاری بین اسپانیا و ایران با اولویت استان‌های شرقی به ویژه خراسان جنوبی از جمله اهداف سفر به این استان بود.
وی اظهار کرد: در قالب برگزاری نشست مشترک با فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی بیرجند سعی کردیم نقاط مشترک واردات اسپانیا بررسی کرده و با کالاهای موجود در استان‌های شرقی به ویژه خراسان جنوبی تطبیق دهیم.
وی بیان کرد: شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند به بازارهای اسپانیا دسترسی پیدا کنند، اکنون کارگزاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اسپانیا راه اندازی شده است و حمایت‌هایی مالی از شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌شود.
علیرضا خامه زر، رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی بیرجند نیز گفت: خراسان جنوبی خدمات دهنده بیش از یک سوم صادرات ایران به افغانستان است.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی موقعیتی مناسب برای ورود به افغانستان است.
ظفرنیا، معاون گمرک خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: مجموع کالاهای صادراتی خروجی از طریق گمرکات استان از نظر ارزشی در چهار ماهه امسال 186 میلیون و 113 هزار دلار و از نظر وزنی یک میلیون و 49 تن بوده است.
وی افزود: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش 98 درصد و از لحاظ وزن 43 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه کل صادرات زعفران کشور در سال گذشته 275 تن بوده که 166 تن از آن به اسپانیا صادر شده است، خاطرنشان کرد: ابتدای سال جاری هزار و 573 فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش 35 میلیون و 648 هزار و 138 دلار و به وزن بالغ بر 473 هزار و 407 تن تنظیم شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/252832/مهم‌ترین-چالش‌های-پیش-روی-صادرات-زعفران-چیست؟
بستن   چاپ