پیام خراسان
/40 سال با جهاددانشگاهی/
بومی سازی سایلنسر ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز در جهاددانشگاهی
يکشنبه 12 مرداد 1399 - 10:16:00
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی عضو هیأت علمی گروه پژوهشی مواد جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: سایلنسر یا صداگیرهای ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز در جهاددانشگاهی خراسان رضوی را بومی‌سازی کرده‌ایم.

دکتر احمد مولودی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طرحی که حدود 6 سال روی آن کار کردیم، به مرحله بهره‌برداری رسیده است و ارائه خدمات به شرکت گاز مشهد، اداره برق خراسان رضوی و شرکت‌های تولید کننده رگولاتور می‌دهد، ساخت سایلنسرهای داخلی در ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز از 5 سال پیش توسط گروه مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی افزود: ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز به صورت TBS و CGS در اطراف و داخل شهرها نصب می‌شوند که وظیفه این ایستگاه‌ها رساندن فشار گاز در حد مصرف خانگی است. ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز انواع مختلفی دارند که یکی از پر کاربردترین آن‌ها، استفاده از رگولاتور اکسیال است که این رگولاتورها با توجه به مکانیزم تبدیل فشار بالا به پایین، یک جریان اغتشاشی داخل رگولاتور ایجاد می‌کند که باعث ایجاد صدای ناهنجار در اطراف ایستگاه‌ها می‌شود.
این عضو هیأت علمی گروه پژوهشی مواد جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه «برای کاهش این صدا روش‌های مختلفی وجود دارد»، عنوان کرد: یکی از روش‌هایی که در دنیا پرکاربرد است، استفاده از این محصول است که تنها 4 کشور تکنولوژی ساخت این محصول را دارند. با توجه به فشار بالایی که داخل این رگولاتور وجود دارد حتما باید از ماده‌ای با مقاومت سایش بالا و استحکام بالایی استفاده شود که در حال حاضر از ماده نیکل استفاده می‌شود. حدود 5 سال پیش، شرکت گاز مشهد به گروه پژوهشی مواد جهاددانشگاهی مراجعه کرد و عنوان کردند یکی از مشکلات آن‌ها تهیه و تامین این ماده است.
مولودی تصریح کرد: این محصول از یک شرکت آلمانی وارد کشور می‌شد و با توجه به واگذاری این شرکت به یک شرکت اسرائیلی تامین این محصول دچار مشکل شده بود و تمام ایستگاه‌های تقلیل فشار بدون استفاده از سایلنسر و صداگیر بودو به تبع آن تمام همسایگان ایستگاه‌ها دچار مشکلات ناشی از صدای ناهنجار شده بودند و کارکنان شرکت گاز دچار کم‌شنوایی و اختلالات اعصاب و روان برایشان بوجود آمده بود. بسیاری از بیماری‌های آرتروزی ناشی از صداهای وحشتناکی است که در اطراف این ایستگاه‌ها وجود دارد و تقریبا صدای ایستگاه‌هایی که داریم به 90، 95، 110 دسی‌بل می‌رسد که این صدا مشابه تیک آف هواپیما است.
وی خاطر نشان کرد: تست‌های اولیه برای ساخت این قطعه آغاز شد و حدود 2 سال طول کشید تا به این دانش فنی و همان استاندارد محصول خارجی برسیم و پس از آن نمونه‌های اولیه ساخته شد و در ایستگاه‌ها نصب شد. با توجه به اینکه نمونه اولیه بود حدود یک و نیم سال در ایستگاه نصب بود و پس از آن عملکرد این قطعه مورد تایید شرکت گاز خراسان رضوی قرار گرفت.
این عضو هیأت علمی گروه پژوهشی مواد جهاددانشگاهی خراسان رضوی مطرح کرد: از آن پس به همت همکاران توانستیم مجوز لازم را از شرکت گاز دریافت کنیم و در حال حاضر در شش استان کشور این سایلنسرها نصب شده و با توجه به اینکه دیگر شرکت‌ها در حال آشنایی با عملکرد این قطعه هستند، سفارش‌ها به حد مطلوبی رسیده است و پیش‌بینی می‌شود که در آینده بتوانیم نیاز کشور برای کاهش صدای اطراف ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز را با این قطعه برطرف کنیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/253443/بومی-سازی-سایلنسر-ایستگاه‌های-تقلیل-فشار-گاز-در-جهاددانشگاهی
بستن   چاپ