پیام خراسان
تاثیر رفتار دیگران در استفاده از ماسک
دوشنبه 13 مرداد 1399 - 10:27:48
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی محققان اظهار کردند: رفتار همسالان می‌تواند عاملی در ترویج روش‌های پیشگیری از بیماری‌های همه‌گیر باشد.

به نقل از سایکولوژی، فشار اجتماعی برای تاثیرگذاری بر رفتارهای مثبت سلامتی در طول بیماری همه گیر کووید- 19 ابزاری اساسی در کاهش شیوع ویروس است.
انسان‌ها به عنوان موجودات اجتماعی در پوشیدن ماسک، تحت تاثیر دیگران هستند. به طور کل انسان‌ها، به تاثیرات بیرونی پاسخ می‌دهند و رفتارهای دیگران، دوستان، آشنایان و افراد مشهور را مشاهده و تقلید می‌کنند.
در حال حاضر،با توجه به قدرتمندی تاثیرات اجتماعی، ماه‌ها از شیوع ویروس مسری کرونا می‌گذرد و همه افراد مواردی مانند شستشوی دست، رعایت فاصله فیزیکی و پوشیدن ماسک را رعایت می‌کنند.
نظریه پردازان رفتارهای بهداشتی بر این باورند که انسان‌ها به عنوان موجودات اجتماعی به رفتار دیگران پاسخ می‌دهند.
به همین ترتیب، نظریه شناخت اجتماعی، که آلبرت بندورا آن را ابداع کرد، نشان می‌دهد که افراد رویکردهای فطری در ایجاد یک تغییر مثبت برای سلامتی دارند، اما رفتارهای آنها تحت تاثیر افرادی است که با آنها تعامل دارند.
اپیدمیولوژی رفتاری، مطالعه چگونگی تاثیر رفتارهای بهداشتی بر بیماری نشان می‌دهد، برخی از انتخاب‌های رفتاری به دلیل اینکه فرد تصمیم می‌گیرد یا هدفی برای بهبود سلامتی خود دنبال می‌کند، اتفاق می‌افتد، اما تاثیرات اجتماعی می‌تواند تاثیر جدی بر رفتارهای بهداشتی داشته باشند.
سال‌ها پیش، منعی برای سیگار کشیدن در امریکا وجود نداشت و آن را به عنوان هنجار قبول کرده بودند، اما زمانی که مضرات سیگارکشیدن اعلام شد، این هنجار تغییر کرد و در بسیاری از اماکن سیگارکشیدن ممنوع شد.
هنجارهای مربوط به پوشیدن ماسک در طول این بیماری(کووید- 19) نیز خیلی سریع تغییر می‌کند و احتمالا، منجر به درگیری بین افرادی خواهد شد که ماسک می‌پوشند و یا از آن استفاده نمی‌کنند.
بنابراین، چه چیزی می‌تواند باعث شود تا افراد بیشتر از ماسک استفاده کنند؟ اینکه برخی از کشورها مانند هنگ‌کنگ و تایوان تعداد کمتری را بر اثر بیماری کروناویروس از دست داده‌اند، نشان می‌دهد که پوشیدن ماسک در این کشورها قبل از رسیدن به کروناویروس نیز عادی بوده است.
در این کشورها، ساکنان از ماسک برای رعایت نزاکت، رعایت حال دیگران و محافظت از خود بعد از شیوع بیماری سارس در سال 2009 استفاده می‌کنند.
ترغیب پوشیدن ماسک به عنوان نشانه توجه دیگران، یک رویکرد امیدوار کننده است.
راه دیگر برای تشویق افراد به پوشیدن ماسک، استفاده از افراد مشهور برای تبلیغ استفاده از ماسک در رسانه‌های اجتماعی است.
همچنین شرکت‌های بزرگ می‌توانند مدل‌هایی با ماسک ارائه کنند و یا چهره‌های ورزشی مهم پیام خود را با ماسک بیان کنند.
محققان دریافتند که برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری می‌توان هنجار اجتماعی را در مدت زمان کوتاه تغییر داد. از این طریق، نه تنها موارد ابتلا به بیماری کووید-19 کاهش می‌یابد، بلکه ممکن است شدت بیماری‌های بعدی هم کاهش پیدا کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/253638/تاثیر-رفتار-دیگران-در-استفاده-از-ماسک
بستن   چاپ