پیام خراسان
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد:
مراکز درمانی بهای خدمات جمع‌آوری پسماند پزشکی را پرداخت نمی‎‌کنند
دوشنبه 13 مرداد 1399 - 18:53:30
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد عدم قبول مسئولیت قانونی پسماند پزشکی توسط تولیدکننده و عدم پرداخت بهای خدمات انجام این فعالیت به شهرداری هستیم.

ابوالفضل کریمیان امروز در یکصدمین جلسه علنی شورای شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، اظهار کرد: بودجه سازمان ما از 93 میلیارد تومان در سال 96 به 202 میلیارد تومان در سال 98 افزایش پیدا کرده و بودجه عمرانی نیز در مدت زمان مشابه از 15 به 48 میلیاردتومان رسیده است.
وی عنوان کرد: فعالیت‌های سازمان در چند حوزه تعریف شده که از جمله آن‌ می‌توان به تفکیک زباله از مبدا، خاک و ضایعات ساختمانی، ماشین‌آلات، پردازش و صنایع تبدیلی پسماند و دفع و دفن بهداشتی پسماند و آموزش اشاره کرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد ادامه داد: در 3 ماهه اول سال 99 روزانه 225 تن زباله خشک از طریق روش‌های مختلف جمع‌آوری و به منظور ساماندهی و کنترل جمع‌آوری، حمل خاک و نخاله‌های تولیدی در سطح شهر، اداره ساماندهی ضایعات ساختمانی در مجموعه سازمان مدیریت پسماند ایجاد شده است.
کریمیان خاطرنشان کرد: 249 دستگاه خودرو مکانیزه با تعداد بیش از 1500 باکس در سطح شهر فعالیت می‌کنند. از دیگر فعالیت‌های این حوزه می‌توان به حضور فعال در زمان آماده‌باش بارش، بروز حوادث غیرمترقبه و عملیات زمستانه اشاره نمود.
وی در خصوص ساماندهی نرم‌افزار سیمپ بیان کرد: این طرح به صورت پایلوت در برخی مناطق شهرداری همچون شهرداری منطقه 9 اجرایی شده که خوشبختانه با استقبال خوبی هم همراه شده است. تاکنون بیش از 46 هزار درخواست در این سامانه ثبت شده که میانگین درخواست جمع‌آوری شده در یک روز 118 نوبت بوده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد تاکید کرد: وجود انبارهای ضایعات و کارگاه‌های مربوطه که دارای یک‌سری مشکلات بهداشتی، زیست محیطی و ایمنی و توام با عدم رعایت قوانین کار و امور اجتماعی است، سبب ایجاد آسیب‌های اجتماعی و نارضایتی شهروندان شده است. با انبارهای داخل محدوده شهر از طریق کمیسیون بند 20 قانون شهرداری‌ها برخورد می‌شود. همچنین با انبارهای خارج از محدوده شهری از طریق محیط زیست و مراکز بهداشت برخورد انجام می‌شود. علاوه بر این انبارهای محدوده و حریم روستا هم از طریق دهیاری، با اعلام گزارش، برخورد می‌شود.
کریمیان تصریح کرد: با توجه به رویکردهای جدید در فعالیت تفکیک زباله از مبدا، پیش‌بینی سیستم یکپارچه مدیریت پسماند خشک(سیمپ) و سیاست تعمیم به صورت پایلوت اجرا شده در سطح کل شهر، در برنامه آتی این سازمان و شرح خدمات تعیین شده برای مجریان طرح مذکور این شرکت‌ها متعهد می‌گردند که نسبت به پیش‌بینی تمهیدات لازم به منظور تهیه و تامین انبار مجاز ضایعات برابر ضوابط موجود اقدام نمایند. در غیر این ‌صورت می‌بایست ضایعات جمع‌آوری شده را به انبارهای دارای مجوز و استاندارد تحویل کنند.
وی با بیان اینکه برای بهبود عملکرد در حوزه پسماند واحد پردازش مکانیزه پسماند خشک با ظرفیت 50 تن در روز در مشهد احداث و راه‌اندازی شد، گفت: به منظور هدایت و ساماندهی پسماندهای خشک قابل بازیافت ناشی از فعالیت مجریان تحت پوشش این شیوه که خود دارای انبار نیستند یا امکان ایجاد انبار را ندارند، 2 مکان با مشخصات و ظرفیت‌های لازم پیش‌بینی شده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: از جمله چالش‌های عدم قبول مسئولیت ناشی از تولید پسماند می‌توان به تحمیل مسئولیت اجتماعی به شهرداری علی‌رغم نداشتن مسئولیت این نهاد براساس قانون مدیریت پسماند، عدم اظهار نظر قطعی، عدم صدور تاییدیه نوع پسماند تحویلی از مراکز درمانی(عفونی یا غیرعفونی)، روش حمل و امکانات جمع‌آوری پسماند عفونی این سازمان توسط معاونت بهداشتی دانشگاه با استناد ماده 3 ضوابط پسماند پزشکی و عدم کنترل لازم در خصوص تحت پوشش بودن کلیه مراکز تولید پسماند پزشکی من‌جمله مطب پزشکان، درمانگاه‌ها و کلینیک‌ها با شرکت‌های بی‌خطرساز پسماند پزشکی و مشاهده پراکنش زباله پزشکی با عادی در برخی از معابر اشاره کرد.
کریمیان عنوان کرد: در سال 97، 15 دستگاه و در سال گذشته نیز 33 دستگاه ماشین‌آلات جدید خریداری شد که در هفته دولت از ماشین‌آلات و کاربری‌های مذکور با اعتباری بالغ بر 210 میلیارد ریال رونمایی خواهد شد.
وی با تاکید بر صرفه‌جویی 750 میلیون تومانی در سال 98 به‌خاطر بومی‌سازی قطعات دستگاه‌ها و تجهیزات مورد استفاده در حوزه پسماند بیان کرد: در همین راستا خط پذیرش و پردازش 1000 تنی پسماند در محل دفن جدید تکمیل و آماده ‌بهره‌برداری عملی شد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد تاکید کرد: به‌سازی و توسعه کارخانه بازیافت کاغذ، احداث ایستگاه و شبکه گاز داخلی در مجتمع صنعتی شماره یک، به‌سازی کارخانه پلاستیک، آغاز به ‌کار کارخانه بازیافت آسفالت، افزایش کیفیت، بازاریابی و فروش کود و... از دیگر پروژه‌های سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد در راستای مدیریت موضوع پسماند است.
کریمیان تصریح کرد: پروژه احداث و بهره‌برداری نیروگاه بیوگازسوز، بازیافت پسماند ساختمانی، به‌سازی دفن بهداشتی پسماند در میامی، طراحی و آغاز عملیات احداث بزرگترین لندفیل مهندسی بهداشتی کشور و ایجاد رشته «کاربر پسماندهای عادی» در کاردانش از جمله پروژه‌های ما در آینده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/253813/مراکز-درمانی-بهای-خدمات-جمع‌آوری-پسماند-پزشکی-را-پرداخت-نمی‎‌کنند
بستن   چاپ