پیام خراسان
یک روانشناس بالینی پاسخ داد
چگونه روزهای سخت را تاب بیاوریم؟
پنجشنبه 30 مرداد 1399 - 12:05:12
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی یک روانشناس بالینی با اشاره به اینکه افراد تاب‌آور به درستی معتقد هستند که زندگی بدون استرس و مشکل وجود ندارد، گفت: این امر باعث می‌شود که افراد در مواجهه با مشکلات، خود و دیگران را سرزنش نکنند و به‌دنبال رفع مشکلات باشند.

انسان‌ موجود پیچیده‌ای هست و این پیچیدگی می‌تواند باعث ایجاد مشکلات زیادی در ارتباط با خود و دیگران شود و به ناچار باید این مسیر سخت و پیچیده را پشت سر گذارد، پس باید به دنبال راهی باشد که بتواند در طول دوره زندگی خود کمترین آسیب و تنش را در برخورد با مشکلات از جمله ضربه های روحی روانی داشته باشد؛ چراکه تجربه چنین ضربه های سنگینی، آسیب های جسمی و روحی وارده به او را دوچندان می کند به طوری که جبران آن حتی تا پایان عمر کاری سخت و در برخی موارد محال خواهد بود.
در این راستا سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با هدف آموزش ساده و کاربردی روانشناسی و با محوریت آسیب‌های روانی و خودشناسی، هر هفته برنامه‌ای اینستاگرامی را با عنوان سایکولایو برگزار می‌کند. که شاید گامی موثر در این خصوص باشد.
احسان متین‌فر شامگاه گذشته در برنامه سایکولایو که به صورت پخش زنده اینستاگرام برگزار شد، اظهار کرد: افراد تاب‌آور از مشکلات زندگی خود فرار نمی‌کنند و به نوعی از آنها استقبال می‌کنند و آن مشکل را به عنوان یک چالش می‌بینند.
وی با اشاره به اینکه احساساتی که فرد در مقابل مشکلات بروز می‌دهد، ممکن است خشم، استرس و اضطراب باشد، افزود: تجربه هیجانات در خصوص مشکلات، توانمندی‌های ما را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. ما باید در مقابل مشکلاتی که در زندگی به وجود می‌آید با این دید نگاه کنیم که نقص و ناتوانی از ما است و زمانی که این‌گونه نگاه شود، تمام سعی خود را می‌کنیم که هیچ مشکلی در زندگی ایجاد نشود. ما باید ذهنیت مبتنی بر حل مسأله داشته باشیم و ببینیم برای حل مشکل به چه قسمت‌هایی می‌توانیم دست بگذاریم و آنها را مرتفع کنیم.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: باید به این موضوع دقت کنیم که مشکلات یک امر پایدار نیست و تا آخر عمر ادامه پیدا نمی‌کند. بنابراین افراد تاب‌آور همیشه در زندگی از خود می‌پرسند که اکنون که این کار را انجام می‌دهم، آیا به من یا دیگری کمک می‌کند یا آسیب می‌زند؟ استرس‌های بزرگ و شدید سلامت افراد را به خطر نمی‌اندازد بلکه استرس‌های کوچک، خرده استرس‌ها و مشکلات روزانه است که باعث می‌شود به صورت کاملا در هم تنیده سلامت روانی فرد به خطر بیفتد.
متین‌فر خاطرنشان کرد: براین اساس نگاه ما باید این باشد که هر روز به باشگاه تاب‌آوری برویم و هر روز وزنه مشکلات را بزنیم و هر روز سعی می‌کنیم که تاب‌آوری را حتی برای یک مشکل در زندگی بیاوریم و کمک کنیم که در بلند مدت اندامی عضلانی و کاملا تاب‌آور داشته باشیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/257062/چگونه-روزهای-سخت-را-تاب-بیاوریم؟
بستن   چاپ