پیام خراسان
شوق مدرسه و استرس کرونا
دوشنبه 17 شهريور 1399 - 06:55:48
ایرنا - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - سال تحصیلی جدید در شرایطی از 15 شهریور آغاز شد که شوق دانش‌آموزان برای رفتن به مدرسه با نگرانی والدین بابت ویروس کرونا همزمان و همراه شده است.

به گزارش ایرنا ویروس کرونا تاکنون بسیاری از مناسبات فردی و اجتماعی را دستخوش تغییر کرده و نوعی دیگر از زندگی برای مردم تعریف شده که اساس آن بر خودمراقبتی و رعایت اصول بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری استوار است.
بازگشایی اصناف و ادارات پس از محدودیت‌های فروردین ماه امسال، فعالیت مدارس در اردیبهشت امسال برای سوال و رفع اشکال، برگزاری امتحانات حضوری برخی پایه‌های تحصیلی، آزمون‌های سراسری و اخیرا برگزاری مراسم ماه محرم توام با رعایت پروتکل‌های بهداشتی نشان داد که می‌توان حین مبارزه با کرونا، فعالیت‌ها را تعطیل نکرد. 
فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها به صورت حضوری یا غیرحضوری موضوعی است که نه فقط در ایران بلکه در سراسر دنیا پس از شیوع کرونا مورد توجه قرار گرفته و روش‌های مختلف هم اجرا شده است.
آنچه مهم و اولویت اصلی است اینکه سلامتی دانش‌آموزان حفظ شود و فرایند آموزشی در سال تحصیلی جدید هم به شکل صحیح و مطلوب تداوم داشته باشد.
مدارس خراسان جنوبی از روز شنبه پانزدهم شهریور همزمان با سراسر کشور بازگشایی شدند و هرچند روز اول به دلیل شرایط کرونایی بوی ماه مهر هر سال را نمی‌داد اما نویدبخش فصلی نو از تلاش، تحرک و پویایی نسل آینده‌ساز مملکت بود.
شاید خیلی از والدین تا یکی دو روز گذشته تصور نمی‌کردند در کنار اظهارنظرهای گوناگون درباره نحوه بازگشای مدارس اما فرزندان آنان تا این حد شوق رفتن به مدرسه را دارند؛ موضوعی که در خراسان جنوبی هم به وضوح مشاهده شد.
حتی والدین نگران از شیوع کرونا هم اذعان دارند که بچه‌ها هفت ماه از خانه‌نشینی و دور بودن از دوستان و همکلاسی‌های خود خسته شده‌اند و حالا با شنیدن خبر فعالیت مدارس به صورت حضوری خواهان شرکت در کلاس‌های درس هستند.
سوی دیگر ماجرا مدیران و معلمان مدرسه هستند که در این قشر هم نظرات مختلفی وجود دارد اما اغلب آنان بر این نظرند که هیچ روشی نمی‌تواند جایگزین آموزش حضوری و کلاس درس شود.
تجارب کار در فضای مجازی و شبکه شاد طی ماه‌های اولیه شیوع کرونا در کشور نیز سبب شده تا برخی معلمان شیوه حضور دانش‌آموز در کلاس را بر آموزش مجازی ترجیح دهند. 
بررسی‌های میدانی خبرنگار ایرنا در شهر بیرجند نشان می‌دهد که در دومین روز بازگشایی مدارس تعداد بیشتری از دانش‌آموزان روانه مدرسه شدند.
اکثر دانش‌آموزان به همراه یکی از والدین وارد مدرسه می‌شدند و برخی والدین مشکل سرویس برای فرزندانشان را دارند که این روزها در فضای مجازی هم نمود پیدا کرده است.
مشکل در خانه ماندن فرزندان
یکی از والدین ‌گفت: فرزندم را تا کی می‌توانم در خانه نگه دارم، بالاخره باید با این نحوه از زندگی عادت کند اما نمی‌دانم این اقدام درست است یا اشتباه ولی فرزندم در خانه هم بماند افسرده می‌شود.
پدری دیگر که فرزندش برای اولین بار به مدرسه می‌رود با ابراز نگرانی گفت: نمی‌توان فرزند را با این سن مقید به رعایت بهداشت کرد، از طرفی خودم هم نمی‌توانم کنارش باشم و باید برای امرار معاش کار کنم.
یکی دیگر از والدین اقدامات روز اول بازگشایی مدرسه فرزندش برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی را رضایت بخش ‌دانست و اضافه کرد: اگر همه مدرسه‌ها به این تصمیم برسند و نظارت بیشتری وجود داشته باشد مدرسه حتما از ماندن در خانه بهتر خواهد بود.
گاهی دانش‌آموزان رعایت نمی‌کنند
معلم یکی از مدارس بیرجند هم در پاسخ به این سوال که نحوه حضور دانش‌آموزان چگونه است گفت: حضور دانش‌آموزان بد نیست اما گاهی رعایت نمی‌کنند به طوری که رییس و معاون مدرسه هم مشغول ضد عفونی و تمیز کردن شده‌اند.
وی ادامه داد: برخی دانش‌آموزان هنوز توجیه نیستند و تعدادی هم عواطف و احساساتشان بر حفظ جان غلبه کرده و همدیگر را در آغوش می‌گیرند.
این معلم ابتدایی گفت: والدین نقش مهمی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط فرزندانشان دارند، لوازم تحریر در این دوران کاملا شخصی است اما به کرات دیده شده که بین دانش‌آموزان رد و بدل می‌شود؛ همین طور خوراکی.
وی گفت: دانش‌آموزان حتما باید ماسک و مواد ضد عفونی کننده به همراه داشته باشند و نحوه استفاده صحیح از آنها را هم یاد بگیرند.
معلم این مدرسه افزود: والدین باید به فرزندان خود درباره هدیه دادن و تشکیل جمع‌های چند نفره هشدار دهند زیرا بچه‌های ابتدایی حتی ممکن است ماسک خود را هم عوض کنند.
وی گفت: زنگ تفریح بزرگترین مشکل را برای کادر آموزشی مدارس ایجاد می‌کند زیرا نمی‌توان جلوی تجمع‌های دوستانه را گرفت.
دانش‌آموزان ناقل بیماری به مدارس نروند
معلم دیگری از خانواده‌ها می‌خواهد اگر ناقل بیماری هستند فرزندشان را به مدرسه نفرستند زیرا ناقل بودن فرزندشان جان بسیاری از خانواده‌ها را به خطر می‌اندازد.
وی گفت: برخی دانش‌آموزان که بیماری زمینه‌ای دارند در صورت ورود به مدارس و مشایعت با دوست ناقل حتما به مشکل خواهند خورد.
این معلم اظهار داشت: والدین نقش اساسی در سال تحصیلی جاری دارند و اگر همراهی نکنند حتما آموزش در این شرایط ناقص خواهند ماند همچنین والدین در شبکه‌های تلویزیونی و شاد فرزندانشان را همراهی کنند.
وی گفت: فعلا تدریس را به صورت آموزش حضوری در کلاس درس داریم و فضای مجازی برای تکالیف و سوال است.
حضور دانش‌آموزان ضروری است اما الزامی نیست
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: با توجه به شرایط موجود و بازگشایی همه مدارس، حضور دانش‌آموزان در مدارس ضروری است اما اجباری و الزامی نیست.
محمدعلی واقعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این روند تا اعلام دستورالعمل جدید وزارت آموزش و پرورش ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مدارس زیر 50 نفر به صورت کاملا حضوری برپا خواهند بود و مدارس بالای 50 نفر که پرجمعیت محسوب می‌شوند، با نصف جمعیت و گروه‌بندی دانش‌آموزان فعالیت خواهند داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: مدارسی که دانش‌آموزان را به گروه‌های الف و ب تقسیم کرده‌اند، هر کدام از گروه‌ها 2 روز در هفته به صورت حضوری در مدارس حضور می‌یابند و طبق نظر شورای مدرسه می‌توانند یک روز را هم به صورت چرخشی بین گروه الف و ب برنامه‌ریزی کنند. 
وی افزود: سه کلاس 35 دقیقه‌ای و 2 زنگ تفریح 10 دقیقه‌ای برنامه‌ریزی شده و ورود و خروج دانش‌آموزان نیز متفاوت است تا تراکم ایجاد نشود.
واقعی تصریح کرد: فعلا مدارس در روزهای پنجشنبه طبق روال قبلی تعطیل است و فرایند آموزش از طریق شبکه شاد، فضای مجازی و مدرسه تلویزیونی ایران هم ادامه دارد.
خانواده‌ها آموزش و پرورش را یاری کنند
وی گفت: تمامی موازین بهداشتی در مدارس توسط متولیان رعایت می‌شود اما در ارتباط با نحوه رعایت پروتکل‌ها توسط دانش‌آموزان خانواده‌ها باید به کمک آموزش و پرورش بیایند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار داشت: معلمان در همه دروس‌ قبل از آغاز کلاس 2 دقیقه را به توضیح پروتکل‌ها و نکات بهداشتی برای آشنایی دانش‌آموزان می‌پردازند اما کافی نیست و عزم خانواده‌ها را هم می‌طلبد.
وی ادامه داد: یک میلیارد و 600 میلیون تومان اعتبار تاکنون برای خرید 22 هزار لیتر صابون مایع و مواد ضد عفونی کننده در مدارس استان تخصیص یافته است و 300 میلیون تومان دیگر به زودی تامین خواهد شد.
واقعی گفت: با اینکه همراه داشتن ماسک در مدارس توسط دانش‌آموزان الزامی است اما 200 هزار ماسک رایگان در مناطق محروم استان توزیع خواهد شد و به تمام مدارس اعلام شده در صورت نداشتن ماسک به دانش‌آموزان تحویل شود.
وی افزود: با توجه به شرایط موجود، آموزش نیازمند فرهنگ سازی دستورالعمل‌های بهداشتی بین جامعه هدف است و این مهم جز با همکاری و همراهی والدین امکان‌پذیر نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: مدیریت 165 هزار دانش‌آموز در بیش از 2 هزار و 750 مدرسه استان از توان مدیران و معلمان به تنهایی بدون همکاری والدین خارج است.
وی همچنین گفت: امکان تهیه تب سنج برای تمامی مدارس کار دشواری است اما تمامی ورودی‌های مدارس به مواد ضد عفونی برای کف کفش با موکت‌های آغشته به مواد ضد عفونی مجهز است.
واقعی از نصب بنرهای سلامت در همه مدارس استان خبر داد و افزود: رعایت پروتکل‌های بهداشتی با توجه به رعایت موازین سنی به صورت کامل در این بنرها آموزش داده شده اما تفهیم این موارد باید با کمک والدین صورت گیرد.
وی خواستار همکاری همه جانبه خانواده‌ها با مدرسه شد و تاکید کرد: والدین از تجمع در مقابل مدارس بپرهیزند و در ساعت مشخص شده برای ورود و خروج دانش‌آموزان حضور یابند.
165 هزار دانش‌آموز سه دوره ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم از (15 شهریور) سال تحصیلی 1400-1399 را در استان خراسان جنوبی آغاز کردند و این آمار بدون احتساب نوآموزان پیش دبستانی است.
براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون 386 هزار و 658 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت 139 نفر در 24 ساعت گذشته، شمار جان باختگان کرونا در کشور به 22 هزار و 293 نفر رسید و 28 استان در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا قرار دارند.
برچسب‌ها
ویروس کرونا بازگشایی مدارس خراسان جنوبی بهداشت و سلامت دانش‌آموزان
پروندهٔ خبری
بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در سال تحصیلی 1399-1400

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/261501/شوق-مدرسه-و-استرس-کرونا
بستن   چاپ