پیام خراسان
یادداشت؛
کهکشان دنباله دار سلیمانی؛ کابوس هرشب پنتاگون
شنبه 22 شهريور 1399 - 10:48:00
خبرگزاری مهر - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد ـ معادلات و تحلیل‌ها از محتوا و کیفیت تشیع پیکر قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در عراق و ایران نه تنها تمامی رسانه‌ها و اندیشکده‌ها را شگفت زده کرد، بلکه همگی دچار وحشت و کابوس شدند.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها امیر مهدی کلیدری: در ساعت‌های ابتدایی ترور «سپهبد قاسم سلیمانی» رسانه‌های عموماً متمایل به غرب، این ترور را مشابه با ترور «دریاسالار یاماموتو » مغز متفکر نیروی دریایی ژاپن در جنگ جهانی دوم توسط نیروی هوایی آمریکا مقایسه می‌کردند، آن‌ها معتقد بودند که ایرانِ بعد از «سلیمانی» همچون ژاپنِ بعد از « یاماموتو » خواهد بود بعد از یاماموتو اتفاقاتی شامل، یک تدفین با تشریفات مرسوم نظامی، بهت زدگی عمومی به خصوص رهبران، تحریم‌های سنگین‌تر، نیل به فجایع هیروشیما و ناکازاکی و تسلیم تمام عیار همه جانبه و ذلت بار ژاپن افتاد.
معادلات و تحلیل‌ها از محتوا و کیفیت تشییع پیکر قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در عراق و ایران نه تنها تمامی رسانه‌ها و اندیشکده‌ها را شگفت زده کرد، بلکه همگی در عین سردرگمی دچار وحشت و کابوس شدند، تا جایی که «استنلی کوبر »، کارشناس ارشد مسائل دفاعی و تحلیلگر ارشد سابق پنتاگون در یک برنامه تلویزیونی، به کابوس خود و چرایی آن اقرار کرد.
در یک برنامه تلویزیونی از دید « کوبر » زنده ماندن نام و یاد سلیمانی در قلب مردم ایران و نیز صحبت دائمی رسانه‌ها از انتقام سخت دلیلی بر عدم شناخت دولت‌مردان آمریکایی از مردم ایران است که قطعاً به شکست آمریکا منتج خواهد شد.
یکی از پدیده‌های شگفت انگیز ، میزان جمعیت تشییع کنندگان برای مراسم خاکسپاری «قاسم سلیمانی» بود که به «کهکشان سلیمانی» شهرت پیدا کرد. حیرت و هیجان مردمی از شهادت قاسم سلیمانی در مقوله‌ای موصوف به «آتش به اختیاران » ضرب شد، پس از شهادت قاسم سلیمانی، عموم ایرانیان به هر بهانه‌ای یاد «حاج قاسم» را زنده می‌کنند، از سال تحویل گرفته تا یادمان شهدای مدافع سلامت همه جا یاد و تصویر او بوده و هست. این امر در دهه اول محرم به اوج خود رسید، از فضای محیطی تا نوای عزاداری‌ها و منبر خطبا، حتی فضای مجازی را به خود معطوف نمود.
اولین بار رضا حاتمی وفا، کنش‌گر توییتری برای حاج قاسم نوشت، نمی‌دانم در دهه اول محرم باید کدام روز را به یاد تو بباریم، روز مسلم را به خاطر بودنت، یا روز حبیب را به خاطر یار بودنت، یا روز قاسم را برای قاسم بودنت، یا روز علی اکبر را برای اربا اربا شدنت، من فقط می‌دانم ما هنوز برای داغ تو یک دل سیر گریه نکرده‌ایم، ما هنوز از نبودن تو مبهوت هستیم.
این نوشته در فرایند داد و ستدی بدون مرز تولید محتوا به آنجا رسید که استوری عراقی‌ها و کانال‌های تلگرامی عراقی نیز در بیان احساسات خود از نبود قاسم سلیمانی در این دهه محرم نوشتند، نمی‌دانیم در کدام یک از این شب‌های محرم باید تو را یاد کنیم، روز مسلم بن عقیل را چون تو فرستاده فرزند حسین و مهمان ما در عراق بودی، یا روز حبیب بن مظاهر را چون تو بهترین دوست فرزند حسین بودی، یا روز قاسم را که تو همچون قاسم بن الحسن بودی، یا روز علی اکبر را چون بدن تو چون او پاره پاره شد، یا روز عباس را که چون او دست خود را نماد مقاومت پرچم ولی خود کرده بودی،
چیزی که می‌دانم و می‌دانیم این است که گریه برای تو تمامی ندارد تمامی ما از غیبت تو حیران هستیم، امسال هر وقت به عبارت «السلام علی اصحاب الحسین» می‌رسیم تو ملکه ذهن و اشک چشم ما هستی، سلام بر تو ای یار راستین حسین.
افراد دیگری نوشته بودند که هر شب دهه اول محرم امسال به طریقی روضه‌های کربلای قاسم سلیمانی را تداعی می‌کرد، اصلاً خدا تو را روضه مجسم و فشرده مقتل‌ها برای انسان امروز قرار داده بود و روزها و مناسبت‌های پیشرو که باز هم داغ او انبار بغض ایرانی‌ها برای انتقام سخت خواهد بود.
دانشجوی دکترای ارتباطات و پژوهشگر حوزه قدرت نرم

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/262599/کهکشان-دنباله-دار-سلیمانی؛-کابوس-هرشب-پنتاگون
بستن   چاپ