پیام خراسان
اختصاصی ایرنا؛
استاد دانشگاه: بدون مردم کمپینی برای پایان تحریمهای ایران شکل نمی‌گیرد
سه شنبه 25 شهريور 1399 - 08:49:13
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد- رییس گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به نامه وزیر بهداشت به مدیرکل سازمان بهداشت جهانی و درخواست وی برای لغو تحریمهای غیر قانونی آمریکا علیه ایران گفت: مردم در برابر این تحریم‌های ظالمانه یک صدا شوند زیرا بدون همراهی مردم پویشی شکل نمی‌گیرد.

دکتر روح‌الله اسلامی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره نامه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مدیرکل سازمان بهداشت جهانی افزود: اهمیت این گونه کمپین ها، ایجاد صدای واحد از سوی مردم است ولی بسیاری از مردم از نگارش این نامه بی اطلاع هستند.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و مشکلات پیش آمده برای بسیاری از کشورها ادامه داد: بسیاری از کشورها برای مبارزه با این ویروس در قالب همکاری های بین المللی به یکدیگر نزدیک شدند و از تجربه های همدیگر استفاده کردند.
استادیار گروه آموزشی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برهمین اساس آنها علوم و دانش خود در این موضوع را در اختیار هم قرار می دادند و از کمک‌های دارویی و بشر دوستانه نیز با محوریت سازمان بهداشت جهانی استفاده می کردند و انتظار می‌رفت که به واسطه نجات جان انسان‌ها، دارو و کمک‌های بهداشتی نیز در اختیار ایران قرار گیرد.
وی افزود: با توجه به تقابل سیاسی بین ایران و آمریکا، ترامپ با خروج از برجام اقدام به وضع تحریم‌های یک جانبه مانند تحریم بانکی، بیمه‌ای، نفت، پتروشیمی، غذا و دارو علیه ایران کرد.
این استاد علوم سیاسی ادامه داد: وضع این تحریم‌ها باعث شد زمانی که درگیر کرونا شدیم نتوانیم به راحتی از ورود دارو و لوازم مورد نیاز برای درمان و کنترل این بیماری همانند سایر کشورها استفاده کنیم.
وی گفت: کشورها با عضویت خود در سازمانهای جهانی ملزم به پرداخت حق عضویت هستند و به همین دلیل انتظار دارند زمانی که نیاز به خدمات آن سازمانها دارند بتوانند برای حل مشکلات خود از آنها یاری بگیرند ولی اکنون و در چنین شرایطی که سلامت و جان انسان‌ها در خطر است، امکان استفاده از دارو، اقلام بهداشتی و کمک های بشر دوستانه برای ایران میسر نیست.
دکتر اسلامی افزود: وزیر بهداشت در این نامه با یادآوری اینکه پزشکان برای نجات جان انسان‌ها فارغ از همه گرایش‌ها سوگند می‌خورند که برای آن تلاش کنند، بر به خطر افتادن جان بسیاری از ایرانیان و کادر درمان تاکید کرده است.
وی ادامه داد: همچنین، قضات دیوان لاهه، رای به لغو تحریم های دارویی، غذایی، بشردوستانه آمریکا علیه ایران داده اند ولی در عمل هیچ اتفاقی برای ایران نمی‌افتد.
رییس گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی اجتماعی دانشگاه فردوسی گفت: انتشار این نامه و در خواست ایجاد کمپین، در واقع قصد دارد افکار عمومی جهان درباره این موضوع آگاه شوند و از این مسیر بتوان برای ورود دارو و اقلام بشر دوستانه برای نجات جان افراد، اقدام کرد.
وی افزود: حتی زمانی که صدام و رژیم بعث عراق بدترین جنایت ها را انجام دادند و مورد تحریم سازمان ملل قرار گرفتند، باز هم تحریم ها به گونه ای بود که، دارو و غذا برای نجات جان انسانها به آن کشور می‌رسید.
دکتر اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه بازیگران بین المللی به دنبال منافع خود هستند، اگر ایران بتواند از اجماع سازی داخل و خارج کشور و همگرایی سازمان‌های بین المللی استفاده کند شاید بتواند بر شرایط فعلی غلبه کرده و روزنه ای برای دسترسی به دارو و کمک های بشر دوستانه نیز پیدا شود.
وی گفت: برای به نتیجه رسیدن این درخواست ملاحظاتی وجود دارد که باید به آن نیز توجه داشت، زیرا سازمان بهداشت جهانی در زمان شیوع ویروس کرونا، کارنامه موفقی از خود نشان نداد و باعث شد کرونا باعث از بین رفتن جان بسیاری از انسانها در سراسر جهان گردد و به همین دلیل اعتبار این سازمان دچار خدشه شده است.
استادیار گروه آموزشی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: از سوی دیگر رییس جمهوری فعلی ایالات متحده آمریکا از چند پیمان و معاهده بین المللی براحتی خارج شده که باعث انتقادهایی به او گشت، ولی ترامپ برنامه خود را عملی کرده است.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم در محیط بین الملل اثر گذار باشیم باید بتوانیم بر افکار عمومی تاثیر داشته و مردم را با خود همصدا کنیم و یکی از ابزارهای رساندن اعتراض به گوش جهانیان نیز استفاده از فیسبوک، توویتر و سایر شبکه های اجتماعی تاثیر گذار است که استفاده از آن در داخل کشور با محدودیت هایی روبرو است و مسیرهای دسترسی و انتقال اعتراض مردم به گوش جهانیان بسته است.
دکتر اسلامی گفت: با استفاده از پیام رسانهای داخلی که وجود آن نیز لازم است ولی کافی نیست، نمی‌توان براحتی کمپین جهانی شکل داد، به همین دلیل احتمال اینکه شکل گیری این کمپین به نتیجه مورد نظر وزیر بهداشت منجر شود بسیار ضعیف است.
وی افزود: اگر بخواهیم در سطح جهان اثر گذار باشیم، باید بازیگران عرصه بین الملل طرفدار سیاست ایران باشند تا بتوانیم در بحران ها با همسویی آنها با سیاستهای خود، بتوانیم بر مشکلات شکل گرفته چیره شویم.
سعید نمکی هفته گذشته در نامه‌ای خطاب به دکتر تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان بهداشت جهانی نوشت: از جناب عالی در خواست دارم اقدامات لازم برای پایان دادن تحریم های نامشروع و یکجانبه ایالات متحده که موجب رنج و درد و مرگ مردم ایران و سایر ملتها شده و عواقب منفی برای سلامت جهانی و امنیت بهداشت به بار می آورد انجام شود.
در این نامه آمده است: در هفت ماه گذشته شرایط سختی را متحمل شده ایم، در حالی که همزمان علیه کووید19 و تحریم های غیر قانونی و یکجانبه در حال مبارزه بودیم. بنابراین، انتظار قانونی و مشروع در این شرایط اضطراری این است که سازمان جهانی بهداشت، سازمان ملل متحد و تمام آژانسهای بین المللی این اطمینان را به وجود آورند که دارو و اقلام بشردوستانه در دسترس مردم ایران قرار می گیرد.
برچسب‌ها
اختصاصی ایرنا دیوان لاهه سازمان جهانی بهداشت نفت دانشگاه فردوسی مشهد سعید نمکی

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/263210/استاد-دانشگاه--بدون-مردم-کمپینی-برای-پایان-تحریمهای-ایران-شکل-نمی‌گیرد
بستن   چاپ