پیام خراسان
طراح برتر مد کشور، تنوع فرهنگی خراسان شمالی را الهام‌بخش خود دانست
سه شنبه 1 مهر 1399 - 09:47:57
پیام خراسان - بجنورد_ ایرنا_ بانوی هنرمند خراسان شمالی و دارنده عنوان نخست جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر امسال، بهره‌گیری از جلوه‌های متنوع فرهنگی و قومیتی استان، که گنجینه فرهنگ‌ها نامیده شده است، را الهام‌بخش طرح‌های هنری خود عنوان کرد.

فاطمه آمارلو، اهل شهرستان کوچک گرمه در خراسان شمالی است که در هفته جاری به عنوان نفر نخست نهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر معرفی شد.
وی که دارای مدرک کارشناسی معماری از دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد است، پیش از این نیز با ارائه طرح های مبتکرانه خود، برنده سیمرغ جشنواره مد «آی شن» و نیز عنوان برتر جشنواره مد و لباس «ال آی» شده بود.
وی که علاقه بسیاری به طراحی لباس و دوخت داشته از 14 سال پیش فعالیت در زمینه خیاطی را آغاز کرده و چهار سال است که به صورت حرفه ای روی این کار متمرکز شده و از یک سال پیش دوره های حرفه ای طراحی لباس را در تهران سپری می کند.
این بانوی هنرمند گرمه ای در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اصلی ترین دغدغه کنونی خود را ارتقای هنر خیاطی در شهر و استان خود دانسته و می گوید: استان خراسان شمالی که گنجینه فرهنگ ها و قومیت ها نام گرفته، از تنوع فرهنگی کم نظیری برخوردار است که بخشی از آن در لباس و پوشش اهالی این دیار تجلی یافته است و از این رو با مقداری مطالعه و تعمق و درآمیختن طرح ها و نقش های مختلف، می توان به طرح هایی بکر و بدیعی دست یافت که چشم همگان را خیره سازد.

پیام خراسان


آمارلو، راز توفیقاتی را که تاکنون در عرصه مد و لباس به دست آورده است، در توجه به فرهنگ و لباس مردم بومی استان و ارائه طرح های تلفیقی از آن ذکر و بیان می کند: این گنجینه فرهنگی پایانی ندارد و همچنان می تواند الهام بخش بانوان هنرمند این سرزمین باشد.
در استان خراسان شمالی افرادی از قومیت های مختلف شامل فارس، ترک، کرمانج (کرد)، ترکمن، تاتی (از زیرشاخه های فارس) و اقلیتی از بلوچ و عرب نیز سکونت دارند.
آموزش به اقشار محروم
این بانوی خوش ذوق خراسانی، گسترش کارگاه خود و آموزش هنر خیاطی و طراحی به دیگر بانوان را دیگر دلمشغولی خود دانسته و می گوید: اکنون با راه اندازی یک کارگاه خیاطی در شهر گرمه، تلاش دارم تا فوت و فن این کار را به دیگر بانوان همشهری خود، و به ویژه اقشار محروم و نیازمند آموزش دهم تا بتوانند از ناحیه این کار زندگی خود را سرو سامان دهند.
وی که در کارگاه تولیدی خود، عمدتا زنان مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره) را به کار گرفته است، می افزاید: از 20 نفری که در کارگاه خیاطی من کار می کنند، 13 نفر زنان بی سرپرست و یا سرپرست خانوار هستند که توسط کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) معرفی شده اند.
توجه به رفع نیاز جامعه به اقلام بهداشتی
آمارلو با اشاره به شرایط خاصی که شیوع ویروس کرونا برای مردم و جامعه ایجاد کرده است، می گوید: در این شرایط که مردم برای حفظ سلامت خود، بیش از هر چیزی به اقلام بهداشتی نیاز دارند، ما نیز نتوانستیم به این مساله بی اعتنا باشیم و بر این اساس نیمی از توان و امکانات خود را برای پاسخگویی به نیاز روز جامعه و رفع کمبودهای این بخش اختصاص داده ایم.
وی اضافه می کند: اکنون در کارگاه خیاطی ما 10 دستگاه چرخ خیاطی وجود دارد که به ناچار پنج دستگاه آنرا برای دوخت ماسک های بهداشتی و تامین نیاز روز جامعه به کار گرفته ایم تا دین خود را به مردم و همشهریان خود ادا کنیم.

پیام خراسان


انتظار حمایت برای بازاریابی
این بانوی هنرمند خراسان شمالی، خواستار حمایت دستگاهها و مسوولان شهرستان و استان از این حرفه است و می گوید: با توجه به شرایط نه چندان مطلوب اقتصادی جامعه، حتی اگر ما کیفیت تولیدات خود را بالا ببریم نیز شرایط و بازار قابل توجهی برای فروش طرح ها و تولیدات ما وجود ندارد.
آمارلو تاکید می کند: بر این اساس نیازمند توجه هرچه بیشتر مسئولان و حمایت آنان از کار خود هستیم و انتطار داریم که ما را در مسیر کارآفرینی و تولید تنها نگذارند.
شهرستان گرمه با 25 هزار نفر جمعیت در فاصله 175 کیلومتری جنوب غربی شهر بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی قرار دارد.
استان خراسان شمالی، با هشت شهرستان، 863 هزار نفر جمعیت دارد که 44 درصد آنان در نواحی روستایی سکونت دارند.
برچسب‌ها
بجنورد مد و لباس گرمه خراسان شمالی میراث فرهنگی جشنواره ‌های فجر

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/264682/طراح-برتر-مد-کشور،-تنوع-فرهنگی-خراسان-شمالی-را-الهام‌بخش-خود-دانست
بستن   چاپ