پیام خراسان
مراسم روز جهانی صلح 2020 در سایه کرونا چگونه برگزار شد؟
پنجشنبه 3 مهر 1399 - 08:18:45
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد هرساله روز جهانی صلح در 21 سپتامبر را به‌عنوان 24 ساعت عدم خشونت و آتش‌بس و تقویت آرمان‌های صلح برگزار می‌کند.

به گزارش سازمان ملل، امسال بیش از هر زمان دیگری روشن‌تر شده است که ما دشمن یکدیگر نیستیم. بلکه دشمن مشترک ما ویروسی خستگی‌ناپذیر است که سلامتی، امنیت و شیوه زندگی ما را تهدید می‌کند. دنیای ما را به تلاطم انداخته و به‌زور به ما یادآوری کرده است، آنچه در یک قسمت از کره زمین اتفاق می‌افتد می‌تواند مردم را در تمام جهان تحت تاثیر قرار دهد.
در ماه مارس، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، از همه طرف‌های درگیر خواست که سلاح‌های خود را زمین بگذارند و روی نبرد علیه این ویروس همه‌گیر جهانی بی‌سابقه تمرکز کنند. درحالی‌که این پیام برای گروه‌های مسلح در نظر گرفته‌شده است، همبستگی و همکاری در تمامی بخش‌ها و نسل‌ها نیز برای پیروزی در این مبارزه علیه بدترین بحران بهداشت عمومی در زمان ما موردنیاز است.
ازنظر سازمان ملل، سال 2020 قرار بود سال گوش دادن و یادگیری باشد. سازمان ملل متحد به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس خود، میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان دعوت کرد تا به نظرسنجی UN75، بزرگترین و دورترین گفت وگوی جهانی در مورد ساختن آینده صلح‌آمیز و مرفه، ملحق شوند. در این نظرسنجی این چالش مطرح‌شده است که آیا رویارویی با این بیماری منحوس دنیا را به هم نزدیک می‌کند یا منجر به اختلافات و بی‌اعتمادی بیشتر خواهد شد؟
در ژانویه 2020، سازمان ملل متحد یک نظرسنجی جهانی را به‌منظور برجسته کردن هفتاد و پنجمین سالگرد سازمان ملل آغاز کرد. در این نظرسنجی از مردم و همه اقشار بدون توجه به جنسیت، سن و ملیت خواسته شد، امیدها و ترس‌هایشان برای آینده، اولویت‌های آنان برای همکاری‌های بین‌المللی به‌ویژه برای سازمان ملل بیان کنند.
از ژانویه 2020 تاکنون، بیش از یک‌میلیون نفر از تمام کشورهای عضو سازمان ملل متحد و کشورهای ناظر به پاسخگویی اقدام کرده‌اند و 10 عنوان نتیجه برای این نظرسنجی ذکرشده است:
1-در بحران فعلی، اولویت فوری بیشتر شرکت‌کنندگان، دسترسی به خدمات اساسی مانند مراقبت‌های بهداشتی، آب سالم، بهداشت و آموزش برای مردم در تمام نقاط دنیاست.
2-اولویت اصلی بعدی، همبستگی جهانی بیشتر و افزایش پشتیبانی در کشورهایی که سخت‌ترین ضربه‌ها را از این‌ همه‌گیری دریافت کرده‌اند. این حمایت‌ها شامل مقابله با فقر، نابرابری و اشتغال بیشتر است.
3-درحالی‌که سلامتی مهمترین مسأله دنیای امروز است، پاسخ‌دهندگان برای بهبود وضعیت سلامتی مردم اظهار امیدواری کردند، همچنین معتقدند که وضعیت آموزش‌وپرورش و حقوق زنان بهبود خواهد یافت.
4-نظر بسیاری از پاسخ‌دهندگان در ارتباط با آینده این است که معتقدند وضعیت در آینده بدتر خواهد شد. بیشتر شرکت‌کنندگان در سراسر جهان نگران تغییرات آب‌وهوا در آینده جهان هستند. ناتوانی انسان برای جلوگیری از بحران آب‌وهوا و تخریب محیط‌زیست به‌عنوان بیشترین و مهمترین نگرانی مشاهده می‌شود.
5-اولویت‌های اصلی دیگر برای آینده، شامل تضمین برای احترام بیشتر به حقوق انسان‌ها، حل اختلافات، مقابله با فقر و کاهش فساد است.
6-وقتی صحبت از آینده می‌شود، جوان‌ها و افرادی که در کشورهای در حال رشد زندگی می‌کنند، خوش‌بین‌تر از مسن‌ترها یا افرادی هستند که در کشورهای رشد یافته زندگی می‌کنند.
7- 87 درصد از شرکت‌کنندگان معتقدند باور بین‌المللی در همکاری برای مقابله با چالش امروز بسیار حیاتی است و اکثریت پاسخ‌دهندگان معتقدند بحران کووید- 19 همکاری‌های بین‌المللی را بیشتر و حتی فوری‌تر از گذشته می‌طلبد.
8-با نگاهی به گذشته، 60 درصد پاسخ‌دهندگان باور دارند سازمان ملل دنیا را به مکان بهتری تبدیل کرده است. 74 درصد، نقش سازمان ملل را در مقابله با چالش‌های جهانی "ضروری" می‌دانند. درحالی‌که، بیش از نیمی از مردم هنوز سازمان ملل را از زندگی خود دور می‌بینند و می‌گویند چیز زیادی در مورد آن نمی‌دانند.
9-علاوه بر این، درحالی‌که فقط کمتر از نیمی از مردم نقش سازمان ملل متحد را به‌عنوان کمک "تا حدودی" برای پیشبرد چالش‌های جهانی می‌دانند، فقط حدود یک‌سوم، نقش سازمان ملل را فقط در حمایت از حقوق بشر و ترویج صلح مهم و کلیدی می‌دانند.
10-شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی با اکثریت‌قریب‌به‌اتفاق خواستار تنوع بیشتر در اعضاء این سازمان شدند به‌ویژه نیاز بیشتر به ورود جامعه مدنی، زنان، جوانان، گروه‌های آسیب‌پذیر، شهرها و مقامات محلی، مشاغل، سازمان‌های منطقه‌ای و دیگر سازمان‌های بین‌المللی.
شرکت‌کنندگان همچنین خواستار نوآوری سازمان ملل، رهبری قوی‌تر و ثبات بیشتر در اعمال اقتدار اخلاقی خود برای حفظ منشور سازمان ملل شدند. همچنین درخواست‌هایی برای افزایش پاسخگویی، شفافیت و بی‌طرفی، تعامل بهتر و ارتباطات با جوامع، همچنین تقویت اجرای برنامه‌ها و عملیات عنوان‌ کردند.
در این اوقات دشوار فاصله فیزیکی، روز جهانی صلح به پرورش گفت وگو و جمع‌آوری ایده‌ها اختصاص یافت. از جهان دعوت شد تا متحد شود و در مورد چگونگی عبور از این طوفان، بهبود سیاره‌مان و تغییر برای بهبودی آن، افکار مشترک را بیان کنند. حتی اگر نتوانیم کنار هم بایستیم، بازهم می‌توانیم باهم آرزو کنیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/265124/مراسم-روز-جهانی-صلح-2020-در-سایه-کرونا-چگونه-برگزار-شد؟
بستن   چاپ