پیام خراسان
عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد:
آنچه والدین باید درباره نودانشجویان خود بدانند
چهارشنبه 23 مهر 1399 - 12:00:15
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه فردوسی گفت: دانشجویان پس از گذراندن دبیرستان، در دانشگاه با فضای جدیدی از نظر تنوع درسی، تعامل با دانشجویان دیگر و رفت‌وآمد بین شهری روبرو خواهند داشت. تمام این تحولات ممکن است جوانان را تحت تاثیر قرار دهد و آنها را بیش از گذشته نیازمند همراهی و حمایت‌گری والدین کند.

دکتر سید محسن اصغری نکاح در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه نقش والدین در پیشرفت دانشجویان، اظهار کرد: ذهن والدین همواره نگران فرزندان است. فرزندان در هر سن و موقعیتی که باشند حکم فرزند را برای والدین دارند و تحصیلات و شغل آنها تعلق خاطر موجود در این رابطه را از بین نخواهد برد. 
وی افزود: همانطور که افراد شروع به رشد عقلی و علمی می‌کنند، والدین نیز باید آمادگی لازم را جهت اعطاء استقلال بیشتری در فضاهای اجتماعی به فرزندانشان داشته باشند. نظارت والدین، حمایت، خیرخواهی و همراهی آنها همواره از جهت مالی، عاطفی و روانی لازم است. خانواده‌ها باید دقت کنند که حمایت‌های خود را تا سطحی ارائه دهند که موجب وابستگی بیش از حد فرزندانشان نشود. 
این عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه «ورود به دانشگاه به منزله ورود به زندگی‌ جدید است»، ادامه داد: دانشجویان پس از گذراندن دبیرستان در دانشگاه با فضای جدیدی از نظر تنوع درسی، تنوع هم‌کلاسی‌ها،تعامل با دانشجویان دیگر، رفت‌وآمد بین شهری و تجارب جدیدی روبرو خواهند شد که ممکن است همراه با فشار تحصیلی باشد. تمام این تحولات ممکن است جوانان را تحت تاثیر قرار دهد و آنها را بیش از گذشته نیازمند همراهی و حمایت‌گری والدین کند.
قضاوت‌های خشک و یک‌طرفه برقراری روابط را سخت می‌کند
این روانشناس اظهار کرد: در صورتی که جوانی در دوران نوجوانی خود با مشکلات روحی درگیر بوده باشد، احتمال دارد در زمان ورود به دانشگاه با مشکلات بیشتری روبرو شود و مشکلات گذشته او تشدید شود. نقش والدین در این موقعیت‌ها بسیار پررنگ می‌شود. والدین باید تلاش کنند تا جوانان خود را به عنوان یک جوان مستقل که در مسیر رشد است و می‌تواند با تجربه و مقداری آزمون و خطا استقلال خود را کسب کند ببینند. قضاوت‌های خشک، یک‌طرفه و نابه‌جا برقراری رابطه را سخت می‌کند. والدین باید تلاش کنند تا در زمان و موقعیت مناسب دغدغه‌های خود را با فرزندانشان در میان بگذارند.
امکان استفاده والدین از تور مجازی دانشگاه فردوسی
اصغری نکاح خاطرنشان کرد: در گذشته دانشگاه دفاتری با عنوان ارتباط خانواده و دانشگاه داشت که تاثیر مهمی در راستای آشنایی خانواده با دانشگاه داشت. متاسفانه این دفاتر درحال حاضر فعال نیستند، اما در صورت راه‌اندازی مجدد می‌توانند در راستای آشنایی والدین با فضای دانشگاه و برنامه‌های دانشگاهی کمک کننده باشند. درحال حاضر والدین می‌توانند از طریق سایت اینترنتی دانشگاه فردوسی مشهد از تور مجازی فضای دانشگاه استفاده کنند. دانشجویان باید تلاش کنند تا همواره ارتباط خود را با خانواده گرم نگه‌دارند و از محیط خانواده غافل نشوند. 
دانشجویان باید برای حفظ نام دانشجو تلاش کنند
وی با تاکید بر اینکه رسانه‌ها باید تلاش کنند نقش تربیتی برای دانشجویان داشته باشند، بیان کرد: نودانشجویان برای آمادگی بیشتر با زندگی دانشجویی می‌توانند کتاب‌های مهارت‌آموزی را مطالعه کنند و اطلاعات بیشتری کسب کنند. تمام دانشگاه‌ها برنامه‌ها و کارگاه‌هایی برای آشنایی با دانشگاه دارند و در صورتی که دانشجویی در زمان ورود به دانشگاه با اضطرابی روبرو باشد می‌تواند از خدمات مراکز مشاوره دانشگاه نیز استفاده کند. با آمدن اسم دانشجو در کنار اسم فرد، دیدگاه خانواده نسبت به او تغییر می‌کند و فرد از ارزش بالاتری برخوردار می‌شود که باید در راستای حفظ این نام تلاش کنند. خانواده‌ها نیز باید بدانند که با قبولی فرزندانشان در دانشگاه رشد عظیمی در او صورت نگرفته است و ناگهان فرزندانشان را فردی مستقل ندانند. استقلال به مرور زمان کسب می‌شود و تا زمانی که بدست آید باید فرد از طرف خانواده حمایت شود.
این عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه «زندگی دانشجویی زمینه رشد افراد را در کنار فرهنگ‌های مختلف ایجاد می‌کند»، افزود: افراد در زندگی دانشجویی با فرهنگ‌های مختلف آشنا می‌شوند و مسئولیت‌های جدیدی را برعهده می‌گیرند. دانشجویان باید سخت‌کوشی و تلاش بیشتری انجام دهند و خواسته‌های زودهنگام و بی‌ارزش مانند خواب زیاد را مدیریت کنند. اگر دانشجو از ابتدا به صورت مسئولانه با مسائل پیش‌ آمده در زندگی دانشجویی خود برخورد کند، تمام این عوامل زمینه‌ای برای رشد او می‌شوند. مسیر استقلال فرد از خانواده از طریق دانشگاه شروع می‌شود و در طی ماه‌های بسیاری تکمیل خواهد شد.
دانشجویان نباید هرگز معنویت را از زندگی خود دور کنند
اصغری نکاح افزود: یکی از مسائلی که بودن در دانشگاه را تسهیل می‌کند یادگیری مهارت‌های مطالعه، پژوهش کردن و زندگی است. دانشجویان به هر میزان که در این مهارت‌ها به موفقیت برسند در زندگی خود نیز موفق‌تر خواهند بود. دانشجویان نباید هرگز معنویت را از زندگی خود دور کنند. معنویت روحی است که باعث می‌شود تلاش و استقامت فرد در سختی‌ها افزایش پیدا کند. در دانشگاه فضای انجام فعالیت‌های معنوی، هنری، تربیت بدنی و اجتماعی بسیاری فراهم است، دانشجویان باید از تمام این فعالیت‌ها استفاده کنند و چند بعدی باشند زیرا دانشگاه فقط برای سر کلاس رفتن نیست.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/272797/آنچه-والدین-باید-درباره-نودانشجویان-خود-بدانند
بستن   چاپ