پیام خراسان
سازمان جهانی بهداشت: رمدسیویر تاثیری در درمان کرونا ندارد
جمعه 25 مهر 1399 - 17:02:00
پیام خراسان - بیش از 10 ماه از شیوع همه گیری کرونا در جهان می‌گذرد. دولت‌ها هنوز موفق به کنترل و مهار شیوع ویروس در جامعه نشده اند. از این همین رو، هر روز بر شمار مبتلایان و قربانیان کووید 19 افزوده می‌شود. در ابتدای این همه گیری، پزشکان سخت به دنبال یافتن دارویی برای کاهش شمار قربانیان بودند.
"اکتمرا" و "رمدسیویر" دو دارویی هستند که پزشکان به طور گسترده برای درمان بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده اند از آن استفاده می‌کنند. تحقیقات ابتدایی دانشمندان نشان می‌داد این دو دارو می‌توانند به بیماران کرونایی برای بهبودی نسبی کمک کنند. با این حال، تحقیقات جدید دانشمندان خلاف این موضوع را اثبات می‌کند.
رمدسیویر یک داروی ضدویروس است که پیش‌تر پزشکان از آن برای درمان بیماران مبتلا به ویروس ابولا و عفونت‌های ویروس ماربورگ استفاده می‌کردند. همچنین پیش تر دانشمندان از تاثیرات مثبت این دارو در درمان بیماری‌های خانواده کرونا مانند مِرس و سارس خبر داده بودند. با این وجود، سازمان جهانی بهداشت با انتشار یک بیانیه اعلام کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد تاثیر داروی رمدسیویر برای درمان بیماران کرونایی ناامید کننده است.
این نهاد تاکید دارد؛ تحقیقات نشان می‌دهد داروی رمدسیویر برای جلوگیری از مرگبار بودن کرونا در بیمارانی که در بیمارستان بستری شده اند بی تاثیر بوده یا دستکم تاثیر ناچیزی دارد. همچنین به نظر نمی‌رسد این دارو بتواند کمکی برای تسریع روند بهبودی در بیماران کرونایی داشته باشد.

پیام خراسان


سازمان جهانی بهداشت بر روی تاثیر چهار دارو شامل: رمدسیویر، هیدروکسی کلروکین، لوپیناویر ترکیبی مرتبط با اچ آی وی (ایدز)، ریتوناویر، و اینترفرون بر روی درمان کووید 19 تحقیق کرده است. تحقیقات دانشمندان این سازمان نشان داده است هیچ کدام از این چهار دارو نمی‌تواند حال بیماران کرونایی که در بیمارستان بستری شده اند را بهبود بخشد یا باعث مرخص شدن زودتر از موعد آن‌ها از بیمارستان شود.
همچنین تحقیقات نشان داده است مصرف این دارو‌ها به هیچ عنوان تاثیری در کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا، یا کاهش زمان استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی و طول دوره بستری در بیمارستان نداشته است. دانشمندان مشاهده کردند این دارو‌ها به طور ناامید کننده‌ای تاثیری در نرخ مرگ و میر کرونا در بیماران ندارد.
دانشمندان در این تحقیقات بیش از 11 هزار بیمار را در 30 کشور جهان مورد بررسی و مطالعه قرار دادند. محققان این تحقیقات را طوری طراحی کرده بودند که شامل صد‌ها نفری که در شرایط وخیم کرونایی در بیمارستان بودند می‌شد.
داروی رمدسیویر تنها دارویی است که از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا برای تجویز در زمان اضطراری و نجات بیماران کرونایی مجوز لازم را اخذ کرده بود. با بیانیه سازمان جهانی بهداشت مقامات دارویی کشور‌ها در صدور مجوز استفاده از این دارو برای بیماران کرونایی تجدید نظر خواهند کرد. با این حال، نتایج تحقیقات سازمان جهانی بهداشت تاکنون به طور رسمی منتشر نشده است و این نهاد ناکارآمدی این دارو را تنها با انتشار یک بیانیه کوتاه اعلام کرد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/273210/سازمان-جهانی-بهداشت--رمدسیویر-تاثیری-در-درمان-کرونا-ندارد
بستن   چاپ