پیام خراسان
قائم‌مقام یک شرکت صادرکننده فرش و موکت:
بسیاری از تولیدکنندگان به ‌جای تولید، سهمیه مواد اولیه‌ خود را می‌فروشند
دوشنبه 28 مهر 1399 - 08:19:05
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی قائم‌مقام یک شرکت صادرکننده فرش و موکت گفت: متاسفانه بسیاری از تولیدکنندگان به این نتیجه رسیده‌اند که از کار تولیدی به سمت کار بازرگانی بیایند و تولیدکننده ترجیح می‌دهد به جای تولید، با استفاده از سهمیه‌ای که دارد، مواد اولیه را وارد کند و آن را در بازار بفروشد، زیرا دردسر کمتر و سودآوری مناسب دارد اما برای کشور سودآور نیست.

آرزو هاشمی، در میزگردی که به مناسبت روز ملی صادرات در دفتر ایسنا برگزار شد، در خصوص لزوم صادرات اظهار کرد: با توجه به نوسانات قیمت ارزی موجود و با توجه به اینکه عمده مواد اولیه ما وارداتی است، این موضوع به خروج ارز منجر می‌شود. حال اگر این امکان برای ما فراهم شود که ورود ارزی داشته‌ باشیم که این موضوع نیز از طریق صادرات اتفاق می‌افتد، نوسانات ارزی تا حد زیادی تعدیل می‌شوند.
وی در خصوص تاثیر نوسانات ارزی بر صادرکنندگان گفت: متاسفانه همواره از مشکلات صادراتی صحبت به میان می‌آید اما چندان اثربخش نیست. در حال حاضر برای طرح توسعه‌ای که مطرح می‌شود، باید دستگاه جدید خریداری شود و خرید این دستگاه جدید نیاز به وام دارد که به ‌صورت ارزی و یورویی اخذ می‌شود. به طور مثال وامی با یورو 12 هزار تومان گرفته ‌می‌شود اما در حال حاضر باید با یورو 38 هزار تومان قسط این وام پرداخت شود و این موضوع اصلا برای یک تولیدکننده مطلوبیت ندارد.
قائم‌مقام این شرکت صادرکننده فرش و موکت با اشاره به ترجیح تولیدکننده به فروش مواد اولیه در بازار تصریح ‌کرد: قیمت قطعات به شدت افزایش یافته و خرید دستگاه جدید و یا بروزرسانی دستگاه‌ها صرفه اقتصادی ندارد. متاسفانه افراد به این نتیجه رسیده‌اند که از کار تولیدی به سمت کار بازرگانی بیایند و تولیدکننده ترجیح می‌دهد به جای تولید، با استفاده از سهمیه‌ای که دارد، مواد اولیه را وارد کند و آن را در بازار بفروشد، زیرا دردسر کمتر و سودآوری مناسب‌تری برایش دارد اما این موضوع برای اقتصاد کشور سودآور نیست.
هاشمی بیان کرد: رئیس‌جمهور در جلسه‌ای اعلام کردند که طرح‌های بهره‌برداری باید هشت درصد افزایش یابد اما با توجه به اینکه تعداد زیادی از کارخانجات در شرایط فشار اقتصادی تعطیل شده‌اند، چطور چنین چیزی ممکن است؟ در حال حاضر با تعدیل و خروج هر نیرو از سازمان، درصد زیادی به بیکاری جامعه و جرم ‌و جنایت افزوده می‌شود و اگر قرار باشد تعدیل نیرویی صورت نپذیرد، نیاز به حمایت از سمت دولت وجود دارد.
وی اضافه‌ کرد: به طور مثال در صنعت تولید فرش و موکت، کشور ما با کشور ترکیه مقایسه و بیان می‌شود که کشور ترکیه در طرح و کیفیت قوی‌تر عمل می‌کند، در حالی ‌که دستگاه‌های ما از نظر تعداد شانه بسیار بالاتر از کشور ترکیه است اما جذابیت و کیفیت طرح‌های ترکیه‌ای به دلیل جدیدتر بودن دستگاه‌ها بهتر است. این موضوع باعث می‌شود که ما برای مثال نتوانیم به ترکیه صادرات داشته ‌باشیم و خود را به کشورهایی مانند افغانستان، ترکمنستان و... محدود کنیم.
قائم‌مقام این شرکت صادرکننده فرش و موکت در خصوص لزوم تداوم مشوق‌های صادراتی گفت: متاسفانه در حال حاضر در صنعت، افراد به اندازه کافی دغدغه و مشکل دارند و نیاز است تا مشوق‌های صادراتی وجود داشته ‌باشد و حذف نشوند. سایر کشورها همراه و کمک‌کننده تولیدکنندگان برای بازاریابی کالا هستند، به طور مثال نمایشگاهی برای آن کالا اختصاص داده ‌شده و یا سفرهایی مهیا می‌شود. در کشور ما با این نرخ ارز، شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی و معرفی و بازاریابی کالا برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد.
هاشمی با اشاره به لزوم معرفی برندهای ایرانی در نمایشگاه‌های جهانی و بین‌المللی عنوان کرد: در صنعت تولید فرش و موکت، طرح‌های تولید شده توسط شرکت‌های داخلی بسیار بهتر از شرکت‌های کشور ترکیه است اما به دلیل اینکه امکان معرفی کالا وجود ندارد، امکان صادرات آن کالا نیز وجود نخواهد داشت.
وی ادامه ‌داد: مشکل دیگری که برای صادرکنندگان وجود دارد، مقایسه بهره بانکی کشور با سایرکشورها است. در کشورهای دیگر بهره بانکی حدود سه درصد بوده، در حالی ‌که ما در کشورمان حدود 20 درصد بهره بانکی داریم و این بهره بانکی و مشکلات دیگر باعث سخت‌تر شدن تولید و بالا رفتن قیمت تمام ‌شده کالا می‌شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/273592/بسیاری-از-تولیدکنندگان-به-‌جای-تولید،-سهمیه-مواد-اولیه‌-خود-را-می‌فروشند
بستن   چاپ