پیام خراسان
کتاب کنترل زیستی آفات در ایران منتشر شد
چهارشنبه 7 آبان 1399 - 10:50:12
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه فردوسی گفت: بخشی از کتاب کنترل زیستی آفات در ایران به بررسی چالش‌های فعلی پیش روی کنترل بیولوژیک ایران اختصاص دارد و در آن با ارائه پیشنهادهایی، به تشریح رویکردها و اقداماتی که در آینده موجب اعتلا و توسعه کنترل بیولوژیک کشور می‌شود پرداخته شده است.

جواد کریمی برنگ در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص انتشار کتاب کنترل زیستی آفات در ایران توسط انتشارات اسپرینگر اظهار کرد: کتاب کنترل زیستی آفات در ایران، مروری بر مطالعات و تحقیقات و فعالیت‌های اجرایی کنترل بیولوژیک آفات است که به مدد همکاری 32 استاد، محقق و پژوهشگر و مدیر اجرایی شاغل در دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی وابسته به موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور و بخش تولید عوامل بیوکنترل، تدوین شده است. ساختار مطالب کتاب در 4 بخش و در قالب 16 فصل تالیف شده است. 
وی افزود: در فصل ابتدایی، به بررسی تاریخچه‌ای از حشره‌شناسی (حشره‌شناسی کشاورزی و حشره‌شناسی پزشکی)، وقایع مرتبط با شروع آموزش حشره‌شناسی و گیاه‌پزشکی در کشور بحث شده و ضمن اشاره به اشخاص موثر در آغاز این فعالیت‌ها، تشکل‌های علمی حشره‌شناسی شامل انجمن حشره‌شناسی ایران، انجمن کنه‌شناسی و انجمن حشره شناسی پزشکی معرفی شده و به کنگره گیاه‌پزشکی ایران نیز پرداخته شده است. 
وی ادامه داد: پس از آن سازمان‌های دخیل در تحقیقات و اجرای فعالیت‌های حشره‌شناسی شامل موسسه تحقیقات گیاه پزشکی و سازمان حفظ نباتات معرفی شده و به مراکزی مرتبط چون موسسه تحقیقات علوم دامی، شرکت سهامی کرم ابریشم و انستیتو پاستور اشاره شده است. در نهایت، ضمن شرح روند تکوین کنترل بیولوژیک در کشور، خلاصه‌ای از شرایط فعلی کنترل بیولوژیک به لحاظ گستره کاربرد و میزان تولید عوامل موثر ارائه شده است. 
عضو هیات علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه فردوسی عنوان کرد: 3 بخش دیگر کتاب در قالب 12 فصل به گروه‌های مختلف شکارگرها، پارازیتوییدها و عوامل کنترل میکروبی آفات پرداخته شده است. کفشدوزک‌ها، کنه‌های شکارگر و بال توری‌ها، عناوین عوامل مورد بحث فصول بخش اول است و زنبورهای پارازیتویید، در بخش دوم کتاب به تفکیک بررسی شده‌اند. در بخش سوم عوامل کنترل میکروبی آفات به تفصیل شرح داده شده و باکتری‌ها بیمارگر حشرات، قارچ‌های بیماریزای حشرات، نماتودهای بیمارگر و انگل حشرات و در نهایت ویروس ها و گروه‌های همزیست حشرات، در چهار فصل آمده است.
وی افزود: بخش آخر کتاب به معرفی کنترل بیولوژیک گلخانه در ایران، کنترل بیولوژیک ناقلین عوامل بیماریزای انسان (حشره شناسی پزشکی) و چالش‌های فعلی پیش روی کنترل بیولوژیک ایران اختصاص دارد و در آن با ارایه پیشنهادهایی، به تشریح رویکردها و اقداماتی که در آینده موجب اعتلا و توسعه کنترل بیولوژیک کشور می‌شود پرداخته شده است.
این دانشیار گروه گیاه پزشکی دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: ایده انتشار این کتاب از سال 2015 و همزمان با انتشار کتابی در خصوص نماتودها در کنترل آفات در نقاط مختلف دنیا طرح شد و از همان زمان، بعد ارائه پیشنهاد به Springer و تصویب پروپوزال، تدوین عنوان هر فصل و بخش انجام و سپس تیم نویسنده فصول از بین اساتید و پژوهشگران برجسته و تعدادی دانش آموخته دکتری شایسته، انتخاب گردید. 
وی افزود: این کتاب در حال حاضر زیر چاپ است و در دی ماه جاری به بازار عرضه می‌شود و به کشاورزان و دهقانان تقدیم می‌شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/276125/کتاب-کنترل-زیستی-آفات-در-ایران-منتشر-شد
بستن   چاپ