پیام خراسان
سرکنسول ایران در هرات: کارکرد مناطق مرزی در توسعه روابط با افغانستان مورد توجه قرار گیرد
پنجشنبه 8 آبان 1399 - 16:12:54
پیام خراسان - محمد صدیقی فر روز پنجشنبه با ارائه یک سخنرانی از طریق ویدئو کنفرانس در همایش ملی "ابعاد نظری و کاربردی توسعه و امنیت پایدار مناطق مرزی با رویکرد آمایشی" در مشهد افزود: کارکرد ارتباطی در مرز افغانستان در راستای توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در کنار کارکرد سنتی مرز که قالبی بازدارنده و امنیتی دارد باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد البته لازم است در این زمینه نیروهای مرزبانی از نظر سخت افزاری و نرم افزاری در طول 950 کیلومتر مرز مشترک دو کشور تقویت شوند.
وی کارکرد ارتباطی و امنیتی مرز ایران و افغانستان را یک تضاد دانست و ادامه داد: برخی چالشهای موجود در نگاه ما در کارکرد مرزها نهفته است باید بتوانیم این نگاه جدید ارتباطی را در مرز با افغانستان ایجاد کنیم تا به شکوفایی بیشتر روابط بین دو کشور بینجامد.
سرکنسول ایران در هرات گفت: سه میلیارد دلار میزان صادرات ایران به کشور افغانستان بوده است که با توجه به شرایط کنونی کشور و البته تاثیرات کرونا در عرصه تجاری این رقم بسیار قابل توجه است، اکنون همین افغانستان بی ثبات از مهترین شرکای تجاری ماست که می تواند به یک از شرکای تجاری مهمتر ما تبدیل شود.
صدیقی فر افزود: با استفاده از کارکرد سنتیِ مانع بودن و امنیتی بودن مرز ابتدا باید زمینه و بسترهای ناامنی در مرز را حذف کرد که این امر در راستای کمک به استقرار صلح و ثبات در افغانستان است که طی ماههای اخیر برادران افغانستانی در این راستا تلاش گسترده ای داشته اند و ایران نیز در میان سایر کشورهای جهان به واسطه همجواری و روابط گسترده، بیشترین دغدغه را پیرامون موضوع صلح در این کشور داشته و در این خصوص صادقانه تلاش کرده است.
وی اضافه کرد: کمک به کاهش تولید مواد مخدر و توجه به مدیریت داخلی و جلوگیری از قاچاق کالا و تردد غیرمجاز از دیگر مسائل برای رونق کارکرد ارتباطی مرز است، البته برخی اشکالات در نظام ارائه روادید ما در افغانستان برخی افراد را مجبور می‌کند مسیرهای غیرقانونی را برای ورود به ایران دنبال کنند که در این خصوص تغییر قوانین لازم است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات بر لزوم آمایش مناطق مرزی با افغانستان اشاره و بیان کرد: توسعه یک سویه در ایران و در یک طرف مرز ناامنی ایجاد می‌کند لذا آمایش در مناطق و مرزهای شرقی ایران باید هماهنگ با ایجاد آمایش در مرزهای غربی افغانستان انجام شود چرا که توسعه باید در دو سوی مرز انجام شود تا به شکل باثبات در آید.
صدیقی فر افزود: برای رونق کارکرد ارتباطی مرز نیازمند توسعه گذرگاه های خود با افغانستان هستیم لذا در این مسیر باید مدیریت گذرگاه های مرزی را اصلاح کنیم.
وی اضافه کرد: هر که از مرزهای دوغارون، میل 78 و میلک بگذرد این مشکلات ناشی از مدیریت مرز را خواهد دید و باید زیر ساختها و مدیریت در این گذرگاهها به شکلی باشد که عبور قانونی از مرز سهل و آسان گردد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات به ظرفیتهای بالا و مغفول افغانستان برای توسعه همکاریها اشاره کرد و گفت: افغانستان فقط آن تصویر تلویزیونی که مدام از انفجار و کشته شدن افراد نشان می‌دهند نیست و این نگاه باید در بین مسوولان تغییر کند، افغانستان پس از فروپاشی شوروی در دهه 70 خورشیدی جایگاه ویژه ای در توسعه روابط با کشورهای همسایه از جمله با آسیای مرکزی پیدا کرد که اکنون اهمیت آن بیشتر شده است.
صدیقی فر افزود:کشور افغانستان نیز دارای ظرفیت زیادی از جمله نیروی کار ارزان و با استعداد و منابع سرشار معدنی و منابع خام کشاورزی و آب است.
وی به پیشینه سفرهای تاریخی از هرات به نیشابور و سمرقند اشاره و بیان کرد: امیدوارم با توسعه کارکرد ارتباطی مرزهای کشورهای منطقه در آینده ای نه‌چندان دور شاهد باشیم که فردی از کابل سوار قطار شود و با عبور از ایران و دیگر کشورها به بیروت و سواحل مدیترانه سفر کند.
همایش ملی "ابعاد نظری و کاربردی توسعه و امنیت پایدار مناطق مرزی با رویکرد آمایشی" از روز گذشته در مشهد به صورت مجازی و نیمه حضوری در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد و امروز پنجشنبه می یابد.
برچسب‌ها مرز دوغارون مرزنشینی افغانستان آسیای مرکزی تجارت امنیت دانشگاه فردوسی مشهد هرات مرزبانی
منبع: ایرنا

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/276636/سرکنسول-ایران-در-هرات--کارکرد-مناطق-مرزی-در-توسعه-روابط-با-افغانستان-مورد-توجه-قرار-گیرد
بستن   چاپ